IVF babbel

Doen wat reg voel vir jou 

Om nie van nature swanger te raak nie, is so moeilik en niemand sal ooit verstaan ​​hoe rou die emosionele pyn is nie, tensy hulle ook onvrugbaarheid ervaar het.

Dit is brutaal. Dit is konstant. Dit is altyd aan die voorpunt van elke gedagte. Om die alledaagse lewe te probeer balanseer met die druk van 'n moontlike dreigende emosionele ineenstorting, verg baie vaardigheid en noukeurige selfbestuur. 

Daarom het ons ons lesers gevra hoe hulle omgegaan het as hulle emosionele en moeilike situasies ervaar. 

Die baba stort nooi

'Ek en my lieflike vriende is al sedert die universiteit. Ons is ses en ons is mal oor mekaar, maar ek het gesien hoe elkeen swanger raak. My paniek het begin intree nadat my vierde vriendin haar tweede kind gebaar het. Toe die uitnodiging van my vyfde vriendin vir haar babadou op die deurmat beland, verkrummel ek. Nadat ek by al die ander babastorte vir my ander vriende was, was ek bekommerd om dit van die hand te wys uit vrees dat ek aanstoot sou gee, maar die werklikheid is dat ek geweet het dat ek net nie meer die krag gehad het om kalm te bly nie. In 'n kamer vol kinders en hul gloeiende moeders, al was dit my wonderlike vriende. Ek wou so sleg hê wat hulle gehad het. Ek kon dit net nie aan myself doen nie, en daarom het ek dit van die hand gewys. Dit het nie beteken dat ek nie van my vriend gehou het nie, of dat ek nie gelukkig was vir haar nie. Dit het beteken dat ek na myself moes omsien. Ek moes my beskerm.

Ek wil hê dat u moet weet dat dit goed is om kwaad en jaloers te voel. Dit is OK om nie iemand anders se vreugde te wil vier nie. Dit is OK om nie vir iemand anders se baba te wil koop nie. Dit is nie jy wat selfsugtig is nie. Dit is u huidige gemoedstoestand en u moet dit oppas. Dit sal nie altyd so wees nie. 

Ek het nie gedink my vriend sal verstaan ​​hoekom ek nie kon bywoon nie, omdat ek by al die ander was, so het ek haar gesê.

Ek het 'n tydjie bespreek om my te help om ruimte te kry voor my volgende rondte van IVF. Ek het my mamma gevra om namens my 'n klein geskenk vir die baba te koop, sodat ek die pyn van die blaai deur Jo Jo Maman Bebe kan vermy!

Vra jouself af, wat sal meer seermaak ... om jou trane in te sluk tydens die babastort, of vertel jou vriend dat jy nie kan bywoon nie? As hulle ware vriende is, sal hulle steeds daar wees as u sterker is. ”

Om in 'n volgepakte buis te wees en te sien hoe mense hul stoele prysgee vir 'n vrou met 'n 'baba aan boord' -wapen

'Ek sal nooit die dag wat ek my sitplek moes prysgee aan 'n vrou met 'n' baba aan boordwapen 'gedurende die spitsuur vergeet nie. Ek was op Maandag oggend na die gruwelikste week op pad werk toe. My IVF het die vorige week misluk. My wêreld het neergedaal. Ek het die grootste deel van die week in 'n bal opgeruk. Ek het nie regtig geëet of geslaap nie en het soos 'n dop gevoel. Ek was swak en broos en was nie heeltemal seker hoe om die wêreld in die gesig te staar nie. Maar die rekeninge moes betaal, en daarom moes ek myself van die grond af skil en terugkeer werk toe. Die spitsuur-bloedbad het my so klein en bang laat voel. My liggaam was sag en die geringste aanraking het my laat opvlam. 

Tot my verbasing was die sitplek aan die einde van die ry leeg, so ek het ingeloop. Ek was so uitgeput, emosioneel gedreineer en steeds geswel. Ek gaan sit, maak my oë toe en probeer myself na 'n ander plek neem. Maar twee minute later voel ek 'n tik op my knie. Dit was 'n vrou met 'n babakentjie aan boord wat trots aan haar jas vasgespeld was en my gevra het of sy nie my sitplek kon kry nie. 

Ek staar 'n oomblik na haar en staan ​​stadig op. Sy glimlag vir my. Toe ons saam daar staan, lyk ons ​​presies dieselfde, net sy het 'n kind gebore en ek het myne verloor. Ek wou haar vertel dat ek eintlik daardie stoel nodig het net soos sy. Ek wou haar vertel dat ek kan ineenstort as ek nie verligting kry nie, maar ek glimlag my grootste vals glimlag en sê 'natuurlik'. Ek moes toe voor haar staan, met nêrens anders heen nie, terwyl sy haar hande oor haar swanger maag lê.  

Die dag was een wat ek nooit sal vergeet nie. Ek vind dit nog steeds baie moeilik as ek die kentekens sien. Om myself te probeer troos het ek myself begin vertel dat hierdie vrouens dit glad nie so maklik gehad het nie en dat hulle deur verskeie rondes ivf moes gaan om te kom waar hulle is. Ek sê dan vir myself dat ek volgende sal wees, en ek verbeel my dat ek groot en rond is, met trots my pen dra en mense vra om op te staan ​​vir my. Op die dae waar ek nie die krag het om positief te wees nie ... ek ry net! '

Gaan saam met vriende na die kroeg

"Dit was voorheen een van my gunsteling dinge om altyd saam met my vriende te doen. Ek sal altyd 'n groot pinot bestel, dan nog een, en heel moontlik nog een daarna. Ons sal die volgende dag onsself verloor en skinder oor ons babelas. Dit was ná 'n paar jaar van TTC dat ek besef het dat ek 'n paar drastiese veranderinge aan my lewenstyl moes aanbring. Ek het by 'n gimnasium aangesluit, beter geëet en my alkoholinname ernstig verminder. Die prysgee van drank het egter 'n prys gehad - my vriende. Dit was net nie dieselfde nie. Ek sou sien hoe hulle al hoe meer gepleister word terwyl ek aan my sprankelende water teug, en om eerlik te wees, was ek verveeld. Die geskinder het nie dieselfde aantrekkingskrag as dit met nugtere ore gehoor is nie! Ek het vervreemd gevoel en was bang dat ek my vriende vir ewig sou verloor. Ek het probeer om my vonkelwater te verruil vir 'n nie-alkoholiese bier, maar wie maak ek 'n grap..ek het my pinot misgeloop!

Dus, in plaas daarvan om te probeer om so 'n ongemaklike situasie te laat werk, het ek besluit om die manier waarop ek saam met my vriende uithang, te verander. Ek het die wonderlikste koffiewinkel in die middel van die stad gevind (te klein vir mammas en stootwaentjies !!) en my vriende bymekaar geroep. Ek het aan hulle verduidelik dat ek hulle nodig het, dat ek hul skinder nodig het, dat ek ons ​​nodig het, maar dat ek 'n rukkie van die kroeg en die eindelose glase pinot sal moet wegstap. Dus, in plaas daarvan om na die kroeg te gaan, gaan ons nou uit vir ete. Ek laat myself 'n glasie wyn drink wat ek oor die maaltyd kan uitstrek, en as ek kos daarby eet, drink my vriende ook nie soveel nie! Ons het ook begin koffie drink. Ek het nie my vriende verloor soos ek gevrees het dat ek sou doen nie. Ek dink eintlik ek is nog nader aan hulle, want die gebrek aan drank beteken dat ek eintlik alles onthou wat hulle my vertel het !!

Onthou, drank is nie die gom wat u vriendskap verbind nie. '

As u uself in 'n ongemaklike situasie bevind

Of dit nou aandete is met vriende wat kinders het, koffiewinkels soggens propvol mummies, gebruik die wapenrusting wat u goedvind.

U is wat saak maak. U sal nie altyd so voel nie, doen dus wat nodig is om goed te voel.

 

Hoe oorleef u dag tot dag terwyl TTC? Hoe bly jy kalm? Hoe vind u die energie om te glimlag ter wille van ander? Hoe kan u 'normaal' saam met vriende uithang? Ons sal baie graag van u wil hoor. Sit 'n lyn by sara@ivfbabble.com

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.