IVF babbel

Dr Kiriakidis van die Embryolab-vrugbaarheidskliniek beantwoord u vrae

Dr Kiriakidis, voortplantende ginekoloog van Embryolab Vrugbaarheidskliniek antwoorde op jou vrae

Anti sperm teenliggaampies

Q: My man is gediagnoseer met 100% teen-sperm-teenliggaampies. Een mislukte versending van vars ivf vroeër vanjaar en 1 bevrore eier oor, Fet is vertraag weens covid 19. Is daar 'n manier om natuurlik swanger te raak? Sal die verandering van dieet help om die aantal te verminder? Is dit ook moontlik dat die teen-sperm-teenliggaampies aan my oorgedra is?

A: Anti-sperm-teenliggaampies kan die natuurlike konsepsie ernstig belemmer, maar u kan die moontlikheid nooit uitsluit nie. Hulle sal nie aan u oorgedra word nie, maar vra in die volgende behandeling om ICSI en vermy konvensionele IVF.

Onverklaarbare onvrugbaarheid

Q: Ek het meer as 4 jaar onverklaarbare onvrugbaarheid gehad, was nog nooit swanger nie, niemand kan iets verkeerd vind nie, is daar hoegenaamd hoop vir natuurlike swangerskap?

A: As u langer as twee jaar probeer sonder om swanger te raak, kan u 'n reeks toetse en selfs 'n IVF-behandeling oorweeg

Polisistiese eierstokke

Q: Ek en my maat probeer al 5 jaar natuurlik, maar niks word gesê dat hy 80% sperma-teenliggaampies het nie en dat ek polistiese eierstokke het, maar dat ek op my eie ovuleer. Ek is aangesê om metformien te gebruik, wat ek nou is. Ons het icsi in 2018 gehad, maar ons het nooit 'n tweede siklus oorgeplaas nie, maar ons was bekommerd oor dieselfde uitkoms. Ons word vertel dat 'n DNA-fragmenteringstoets ook nie sal help nie.

A: Onthou dat teen-sperm-teenliggaampies nie die bevrugting beïnvloed wanneer u ICSI doen nie. Aan die ander kant kan PCOS 'n impak hê op die eiergehalte. Probeer insulienvlakke met metformien reguleer. En moenie ophou nie!

Immuunbehandelings

Q: Ek het 'n suksesvolle swangerskap gehad met FET en immuunonderdrukking van verskillende soorte! Ek het al voor en na my lewende geboorte verskeie onverklaarbare miskrame gehad. Ek wil nou my bevrore embrio's probeer, maar huiwer oor immuunbehandelings as gevolg van Covid. Wat sou u aanbeveel vir 'n pasiënt soos ek ?! Ek is 42.

A: Die onlangse COCHRANE-oorsig het tot die gevolgtrekking gekom dat daar 'n voordeel is uit die gebruik van lae dosis steroïede by vroue met outo-immuun geskiedenis. Die gegewens oor die impak van steroïede op die behandeling van kovidvirus kom nog voor, maar is gerusstellend vir die veiligheid daarvan.

Inplantingsvenstertoets

Q: Sou u sê dat pasiënte wat pas begin het, die toets moet doen om na die beste inplantingsvenster te kyk? Ek wil graag alle toetse in my eerste ronde ondersoek, wat my kanse kan vergroot.

A: Die resultate tot dusver het getoon dat dit 'n spesifieke groep vroue bevoordeel. Dit sluit in vroue met herhaalde inplantaatversaking. U moet die koste van die toets opweeg volgens die voordeel en die advies van u dokter vra.

Kon nie oordra nie

Q: Kan ek vra hoe lank ek dit moet verlaat na 'n mislukte oorplasing? Ek is desperaat om weer te begin, hoewel ek so bang is.

A: Ek sal 'n onderbreking van 1-2 maande aanbeveel voordat u weer begin. Berei u intussen voor met 'n gesonde dieet en vitamiene.

Die verbetering van my kanse dat die volgende oordrag sal werk 

Q: Ek en my man het pas ons tweede mislukte siklus gehad. Ons eerste keer was IVF 4 jaar gelede, en dit was 'n FET uit 'n ICSI-siklus in Februarie. Ek was oortuig dat dit gewerk het (baie simptome), maar op dag 14 was die toetse wat ons gedoen het, negatief en het ek drie dae later bloeding gehad. Ons is verpletter; ons het nog 3 bevrore embrio's oor, maar dit is nie so hoog gegradeer as die pas wat ons pas verloor het nie. Wat kan ek doen om my kanse op 'n volgende oordrag naas die gewone dinge te verbeter?

A: Geagte vriend, een mislukte siklus moet u nie verhinder om weer te probeer nie. Kumulatiewe suksessyfers is baie hoog solank u nie ophou nie. Onthou dat die gradering van die embrio nie 100% akkuraat is nie. Gee u embrio's die geleentheid om hulself te bewys!

Diagnostiese laparoskopie

Q: Ek probeer al 6 jaar, 34 nou, drie mislukte rondes ivf, blykbaar is my eiers goed genoeg, maar ek het nou al maande aan my linkerkant pyn, om eerlik te wees, ek het dit al jare, maar onlangs voortdurend gedurende my siklus, enige idees wat verkeerd kan wees?

A: Die pyn wat u noem, is baie vreemd. Het u 'n diagnostiese laparoskopie oorweeg in geval endometriose die oorsaak van u mislukte pogings kan wees?

Embriolym en endometrium krap

Q: Wat is u gedagtes oor embriogom en endometrium krap? Nie seker of u dit wil probeer of nie.

A: Ons kan dit albei by die kliniek doen. Ons krap gewoonlik in spesifieke groepe vroue met herhalende inplantingsversaking en gebruik selde embriogom, aangesien dit geen noemenswaardige voordeel het nie

Embryo-gradering

Q: Ek wil graag u opinie oor embryo-gradering kry? Moet ons soveel klem lê op 'n BC-gradering? Ons het pas 'n mislukte siklus gehad met 'n AA-embrio.

A: Onthou dat die gradering van 'n embrio 'n wetenskaplike arbitrêre beslissing is. Dit is nie 'n natuurwet nie en gesonde swangerskappe het met lae gradering van embrio's plaasgevind. Gee u embrio 'n geleentheid en probeer om positief en ontspanne te bly om hierdie embrio te help.

Chemiese swangerskap

Q: Ek het 'n chemiese swangerskap gehad met 'n skenker eiers en ek verstaan ​​net nie hoekom nie? Waarom sou dit gebeur het?

A: 'N Suksesvolle swangerskap is nie heeltemal afhanklik van die kwaliteit van die embrio nie. Daar is ander faktore wat in ag geneem moet word en in gedagte moet hou dat wetenskap en tegnologie sekere beperkings het

As u verdere vrae het vir Dr Kiriakidis, stuur hom asseblief 'n reël deur te klik hier afgelaai word

Lees meer vrae hier:

vrae

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .