IVF babbel

Eiers-, sperm- of embrioskenking. Strategieë om u te help om u besluitneming te hanteer

deur Andreia Trigo

Nie so lank gelede nie het ons 'n 'TTC-middagete' gehou vir mans en vroue wat gesê is dat die gebruik van 'n skenker-eier die enigste opsie is as hulle ouers wil word. Dit was baie emosioneel om mee te begin. U kon die senuwees en bekommernis in die kamer voel, maar sodra mense met mekaar begin praat het, wat almal voor soortgelyke opsies te staan ​​gekom het, het die spanning begin verlig

... en toe begin ons sprekers en die spanning verdwyn heeltemal. Ek (Sara) sal die toespraak wat Andreia Trigo gehou het, nooit vergeet nie. Dit het my ruggraat laat tintel. Haar woorde het my deur 'n heeltemal vars stel oë na die skenkerroete laat kyk. Hier vertel Andreia ons 'n bietjie oor haar eie vrugbaarheidsreis en kyk na 'n paar strategieë wat sy pasiënte bied as hulle 'n aanbeveling van eier-, sperm- of embrio-skenking kry.

Min het ek op 17-jarige ouderdom geweet hoeveel 'n verwoestende diagnose van onvrugbaarheid my lewe sou beïnvloed

Toe die dokter my vertel dat ek sonder 'n baarmoeder gebore is, was ek geskok. Die diagnose my gevoel van normaliteit, van voorspelbaarheid, van sekerheid, my selfbeeld en identiteit, wie ek was en wat my rol in die gesin, in 'n verhouding en in die samelewing moet wees, uitgedaag het.

Terwyl ek deur die achtbaan van emosies gegaan het, het ek die toewyding gemaak om gelukkig te wees en onvrugbaarheid te oorkom. Ek het destyds nie geweet hoe ek dit gaan oorkom of hoe ek sin in my lewe sou bring nie, maar ek was vasberade.

Noudat dit 18 jaar gelede was, kan ek met vertroue sê dat die oorwinning van onvrugbaarheid nie iets is wat ons kan bereik nie, want onvrugbaarheid is soos 'n wond wat beter kan word, maar nooit genees nie. Vanaf die oomblik van diagnose word ons vir altyd verander, en selfs as ons voortgaan om verwante verhoudings te hê of kinders te kry, sal onvrugbaarheid altyd daar wees. Ons het dus 'n besluit om ons lewens kwaad te maak vir onsself, ons liggame en ons toestand, of omhels en fokus op wat ons in werklikheid kan doen.

My persoonlike ervaring met onvrugbaarheid is my dryfkrag en die bron van my passie vir wat ek as vrugbaarheidsverpleegster en -afrigter doen

Ek is bewus daarvan dat onvrugbaarheid my identiteit uitgedaag het, maar dit het my ook laat kies wie ek wil wees. En soos almal ook, wil ek van die eerste dag af gelukkig wees.

Deur die jare het ek geleer dat geluk nie oor wat jy gaan nie het. Geluk gaan oor wat jy nie het nie en hoe u daarop reageer. Ek glo dat daar twee konstruktiewe maniere is om te reageer op wat u nie het nie:

  1. 'As ek dit nie het nie, wat kan ek doen om dit te kry?'
  2. 'As ek dit nie kan regkry nie, hoe kan ek ok wees sonder om voort te gaan?'

Om op hierdie twee vrae te reageer, is die kragtigste manier om 'n sinvolle en gelukkige lewe te lei. Hierdie vrae het my daartoe gelei om oor verskillende dinge na te dink

'Wat beteken geluk vir my?'

'Wat beteken familie vir my?'

'Wat beteken moederskap vir my?'

Ek glo dat familie en moederskap alles oor konneksie, selfgroei, saamgroei, mekaar ondersteun. Dit gaan oor onvoorwaardelike liefde, koester en gee u waardes deur. Dit gaan nie oor 'n man en vrou wat hul gene bind en 'n baba skep nie. Dit is soveel meer as dit. Gesinne kom in verskillende vorms voor.

As ons 'n aanbeveling van eier-, sperm- of embrio-skenking in die gesig staar, kan ons in die begin miskien nie so ontvanklik wees nie. Ons kan bang wees dat ons nie op dieselfde manier sal hou nie, of dat ons nie op dieselfde manier sal verbind nie. Om hierdie twyfel te hê is net 'n deel van die rouproses. Ons treur nie om kinders te hê soos ons aanvanklik gedink het nie. Sommige fases van hierdie rouproses wat u kan herken, is: skok, gevoelloosheid, ontkenning, woede, frustrasie, hartseer. Dit is alles deel van die proses en dit neem tyd om deur hierdie fases te gaan en te besluit of skenking die regte pad vir u is.

As my kliënte met so 'n besluit te kampe het, verduidelik ek gewoonlik dat die rouproses natuurlik en normaal is en dat iets wat vandag nie 'n opsie is nie, in die toekoms miskien nie so 'n slegte opsie is nie. Dit is belangrik om deur die rouproses te gaan, sodat u 'n eerlike en vreedsame besluit kan neem.

Sommige strategieë wat nuttig kan wees tydens hierdie proses is:

Dink daaraan dat, alhoewel u nie deur u gene oorgedra word nie, u liggaam nog steeds 'n baie belangrike rol speel: u baarmoeder, u gesondheid, u bloed, u voedingstowwe, u suurstof het almal gehelp om 'n lewe te skep, en sonder hierdie sou die embrio nie ontwikkel nie, en 'n baba sou nie gebore word nie.

Navorsing toon dat selfs as u skenker-eiers gebruik, u liggaam 'n invloed sal hê op die gene wat nie in die baba voorkom nie. Dit is te danke aan mikro-RNA's wat deur u baarmoeder afgeskei word.

Besin oor die deel van jouself wat u deur u biologiese ervaring en as moeder kan koester. Dit kan u waardes, u oortuigings, u gedrag en houdings wees.

Die impak op 'n verhouding kan frustrerend en verwarrend wees. Paartjies kan op verskillende tye treur, anders hanteer en besluite neem. Dit is 'n gesamentlike besluit, so onthou waarom u in die eerste plek bymekaargekom het en u vakbond 'n prioriteit maak.

Praat met ander mense wat 'n soortgelyke reis onderneem. Daar is baie groepe aanlyn en van aangesig tot aangesig. U kan meer hieroor vind deur middel van Donor Conception Network en Fertility Network UK.

Praat met 'n vrugbaarheidsberader of afrigter om u deur die rouproses te lei en u te help om u vrugbaarheidsplan op te stel.

Neem tyd om u gesin- en moederbeelde in u gedagtes te herdefinieer, sodat u u emosies kan vergemaklik en vreedsaam kan voel met 'n eerlike en opregte besluit oor die skenking.

Die rou van die verlies van die genetiese verband en die beeld van die gesin wat u gehad het, is deel van die proses om een ​​hoofstuk te sluit en 'n nuwe een oop te maak, wat nog geskryf moet word, maar dit kan u miskien die geluk, konneksie en vervulling bring waarna u verlang het. vir. Mense is soveel meer as hul gene

Andreia Trigo RN BSc MSc 

 Kyk na my TEDx Talk! Bekroonde NLP-afrigter | skrywer

E andreia@infertile-life.com 

W www.infertile-life.com

 

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by