IVF babbel

Ek haat die spoed van tyd

Hallo, ek is Ella, en ek 'n, 37. Ek het 3 rondtes IVF gehad en lyk asof ek na 40 beweeg met geen baba in sig nie

Ek wou net volg op 'n artikel wat jy verlede week gepubliseer het van Jemima wat gesê het dat sy die term "biologiese klok" haat omdat sy voel sy word "time shamed". Dit het regtig by my aanklank gevind, want ek voel dat ek voortdurend onder skoot is van vriende en familie om op te jaag! Die konstante druk het my laat vrees vir tyd en die spoed waarteen dit by my verbygaan.

Dit lyk asof hulle almal soveel raad vir my het, waarvan nie een in die minste nuttig is nie. Dit lyk asof hulle dink hulle weet beter as my kliniek en herinner my voortdurend dat “jy nie jonger word nie, weet jy!”. Ek het eintlik een tannie vir my laat sê: “Miskien moet jy daaraan dink om aan te neem, ten minste is jy so gewaarborg moederskap en sal jy nie die oudste ma in die speelgrond wees nie. Ek bedoel, jy hou aan met IVF en dit lyk net nie reg vir jou nie”.

Soveel as wat ek probeer om die kwetsende kommentaar te ignoreer, kan ek steeds nie help om daardeur geraak te word nie

Ek het so verskriklik bewus geword van die vinnige verloop van tyd dat ek dink ek het 'n ware gevoel van angs ontwikkel. Ek haat die begin van elke maand. Om die waarheid te sê, ek krimp ineen as iemand dit waag om my te "knyp slaan eerste die maand" - dit voel amper of hulle sê "knyp slaan, nog 'n maand sonder 'n baba". En moenie my op oujaarsaand laat begin nie. ek vind dit die aakligste nag van die jaar – 'n jaar om te besin oor alles wat nie reg verloop het nie – die maande wat verbygegaan het met geen baba in sig nie. Dit is 'n nag wat vir jou sê dat 'n hele jaar verby is, en dat jy 'n hele jaar ouer gaan wees. ’n Aand wanneer almal sê “hierdie gaan jou jaar wees, ons weet dit”, maar diep binne is hulle so onseker soos ek of ek ooit ma gaan word.

Ek is bang dat ek, soos elke jaar verbygaan, verloor wie ek as mens is. Ek was eens pret, ek het goeie vriende gehad, ons het gekuier en dinge gemeen gehad. Nou, hulle is almal mummies wat nooit heeltemal weet wat om vir my te doen of te sê nie. Om ons al die ongemaklikheid te spaar, is ek geneig om verskonings te maak wanneer hulle my nooi.

Ek gaan van so leeg en koud voel by die gedagte om nooit 'n ma te word nie, om dan paniekerig te raak dat as ek uiteindelik swanger word, ek te oud sal wees? Sal ek die oudste ma in die speelgrond wees?

Ek wil 'n greep vat en 'n bietjie beheer herwin. Ek wil my liggaam van die vrees verlig. Ek wil verjaarsdae geniet eerder as om dit te wil vermy. Ek wil saam met my ouers fees vier, in plaas daarvan om paniekerig te raak dat hulle dalk nooit hul kleinkinders ken nie. Ek wil vakansies saam met my man geniet eerder as om te dink dat dit kosbare tyd en geld vir vrugbaarheidsbehandeling mors. Ek wil soggens wakker word en opgewonde wees oor die lewe eerder as om bang te wees.

Ek wil hê tyd moet stop totdat ek het wat ek wil hê en so broodnodig het - om 'n ma te wees - NOU. Voel iemand dieselfde? Ek sal graag van jou lesers wil hoor. Dankie dat jy my laat uitspreek.

Ella

x

Voel jy dieselfde as Ella? As jy dit doen en jy wil graag jou gedagtes deel, stuur vir ons 'n lyn by info@ivfbabble.com

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.