IVF babbel

Elizabeth Carr is 'nommer een'

deur Elizabeth Carr, die eerste IVF-baba wat in die VSA gebore is

Ek het 'n hartvormige sterling silwer ketting met die nommer '1' aan die een kant, en my voorletters aan die ander kant

Ek dra dit net by spesiale geleenthede - soos 'n klein gelukbringer - of dra ek dit as ek na Virginia gaan om dokters te besoek wat my moontlik gemaak het.

Dit is 'n soort stille herinnering aan my wortels

Ek het gereeld gewonder of die ander 9 kinders van my kliniek wat ook een het, ook so voel.

Sommige kinders, vanaf die oomblik dat ons die hangertjies tydens 'n Moedersdag-reünie geskenk het, het die simbool nooit om hul nekke gehaal nie. Ander het die klein bekertjies weggesteek.

Vir die res, soos ek, is dit nie iets wat ek wegsteek nie, maar selfs die dra daarvan beteken meer verklarend as wat ek sou wou doen as ek iemand ontmoet.

Vir die langste tyd was my 'nommerketting' my identifiseerder onder daardie spesifieke portuurgroep: die groep van nege ander eerste 'proefbuis'-babas.

Ek is natuurlik die oudste in die VSA

Nommer 10 is twee jaar jonger.

Die langste tyd, toe hierdie groep van tien babas bymekaar gekom het, het ons na mekaar verwys volgens ons getalle eerder as ons name!

'Ek en twee en drie gaan na die winkelsentrum,' het ek onthou dat ek vir my ouers gesê het toe ek 13 was. 'Ses en agt was nie seker of hulle sou kom nie, maar kan u vir hulle sê waar ek sal wees as hulle kom kyk?"

Ek het dikwels gewonder of ons in hierdie getal van ons getal gaan, omdat dit ons soos 'n deel van 'n klub laat voel, of bloot omdat dit veilig, bekend en 'n manier was om ons gewone draad te deel sonder om eintlik oor ons konsepsie te praat.

Die getalle het ons kortstondig geword

Alhoewel ons 10 naby was (en sommige nog steeds) (amper soos broers en susters), het niemand van ons, volgens my wete, ooit die feit dat ons via IVF met mekaar gebore is, bespreek nie! Ek kan nie weet of dit is omdat ons voel dat ons nie nodig het nie, of omdat ons op een of ander vlak nie wil nie.

En tog is dit ons algemene ervaring wat ons bymekaarbring

Die een ding wat u sou dink dat ons as vertrekpunt sou bespreek of ten minste daaruit sou spring.

Ons het nog nooit daaroor gepraat dat 'n koerantberig oor ons geskryf word nie - nie omdat ons iets skouspelagtig of baanbrekerswerk gedoen het nie, maar bloot omdat ons die wêreld in gekom het soos ander kinders elke dag doen.

Ons het ook nie ons vrese oor die vraag of onvrugbaarheid iets sou wees wat ons self sou moes trotseer soos ons ouers voor ons in die gesig gestaar het nie. Of hoe ons ons kinders ons plek in die voortplantingsgeskiedenis sal vertel.

Dit is asof die blote handeling van 'n nommer wat aan ons persona geheg is, ons nooit kan bespreek nie, maar ook al ons vrae, bekommernisse en stryd volledig kan verstaan.

Ons het almal verskillende verhale wat saamgevoeg is deur een gewone draad

Ons het almal getalle.

Sommige is net hoër of laer as ander.

Toe ek tien was, moes ek 10 1,000 en 1,001 XNUMX babas bymekaarmaak. Hulle was 'n tweeling.

Ek onthou dat hul ouers vir my gesê het "sonder u en u ouers, sou ons babas nie hier wees nie."

Op net tien jaar oud onthou ek dat ek gegiggel en gesê het hoe oulik die babas was. Maar ek kan ook onthou dat ek gedink het hoe oorweldigend dit was om 'n soort rolmodel te wees vir hierdie klein babatjies wat nou by verstek aan my gekoppel is en sonder 'n eie keuse.

Hulle is eenvoudig in daardie getalle 1,000 1,001 en XNUMX XNUMX gebore.

Sou hulle grootword om te vertroos in hul getalle soos ek, wonder ek?

Sou hul ouers eendag die foto van baba '1' wat hulle vashou, wys?

Wie sou hierdie babas se onuitgesproke vrae beantwoord - die vrae wat ek seker was dat hulle waarskynlik oud sou wees om te peins oor waar babas vandaan kom.

Dit was toe ek besef dat hierdie babas dalk nie dieselfde bekommernisse of stryd het as wat ons eers 10 gehad het nie - want met 1,001 XNUMX IVF-geboortes van een kliniek alleen (vergeet nog die honderde wat regoor die land opduik) het ek besef IVF word normaal.

En tog, al die jare later, kan ek nie die name van die tweeling babas onthou nie.

Selfs nou onthou ek net hul getalle.

Die wêreldgetal van babas wat deur IVF gebore is, is vandag meer as 8 miljoen.

Vir diegene wat deur IVF gebore word, is dit 'n pragtige gedagte dat ons ouers 'n stap verder gegaan het om 'n gesin te hê. Die besef van hoeveel gesinne nou deur IVF geskep is, is ongelooflik.

 

Ons kan nie die ongelooflike wetenskaplikes bedank wat IVF laat gebeur het en soveel hoop gebring het vir diegene wat andersins nooit die potensiaal van ouerskap sou gehad het nie.

Voeg kommentaar by