IVF babbel

Elizabeth Carr, die eerste IVF-baba wat in die VS gebore is, sluit aan as rubriekskrywer

Toe ek 'n kind van 7 of 8 jaar oud was, kon ek wegkom met die beantwoording van vrae sonder om vrae regtig te beantwoord.

Teen die eerste keer dat ek in die eerste graad gegaan het, kon ek 'n vraag sowel as enige politikus destyds ontwyk - en die beste deel was dat niemand anders as ek geweet het dat ek 'ontwyk' nie.

Dit is nie 'n lewensvaardigheid waarop ek trots is nie, maar dit het my bullshit-detector vervolmaak as dit kom by interpersoonlike interaksies.

Sien, toe ek jonk was, kon iemand my 'n vraag vra oor my opinie oor die nuutste tegnologie in die wêreld van vrugbaarheidsbehandelings ... en ek kon eenvoudig iets naïef sê soos 'al wat ek weet, is dat my ouers regtig hard gewerk het om my te kry hier. ”

En omdat ek 'n jong, sproetgesigte meisie was, kon ek met die antwoord wegkom. Om eerlik te wees, ek het daardie antwoord tot in my twintigerjare weggekom.

Ek is openlik eerlik, en hoewel dit nog altyd so was met my familie, goeie vriende, met die media of volmaakte vreemdelinge, was ek altyd beter daarmee om my ware gevoelens weg te steek in 'n slim, gekonstrueerde antwoord wat hulle na 'n ander onderwerp kon laat beweeg.

En toe het ek self 'n kind gehad.

Dit was toe dat ek geweet het dat ek moes ophou om te ontduik - om oor onvrugbaarheidskwessies te praat op 'n manier wat mense al deur onvrugbaarheid ken. Vrugbaarheidskwessies is ingewikkeld, deurmekaar en totdat u dit self hanteer, is dit moeilik om alles so te verwoord dat iemand wat buite kyk, dit kan verstaan.

Ek het vroeër vrae ontwyk omdat ek niemand met my antwoorde wou beledig nie.

Ek het geswyg omdat ek bekommerd was dat ek dalk nie slim sal klink as ek 'n aspek van die tegnologie verkeerd het nie. Dit is nie moeilik om te doen nie, dit wil voorkom asof dit altyd verander.

Ek het geswyg weens die verdomde druk wat ek op myself geplaas het om perfek te wees.

Alhoewel my geboorte net 'n paar jaar na Louise Joy Brown s’n was, het ek steeds gevoel dat hierdie geweldige druk opgroei wat ek nodig het om te bewys dat ek normaal was. Ek moes die wêreld wys dat ek net soos elke ander kind is.

Maar die waarheid is, ek was nie. Geen mens is net soos 'n ander nie. Dit is wat ons menslik maak.

So hier is wat ek elke maand gaan doen in hierdie kolom. Ek gaan praat oor die slordige, ingewikkelde, ongelooflike, vreemde, dom, vreugdevolle dinge wat 'n IVF-baba in my lewe gebring het.

Ek belowe om nie enige vrae wat u mag hê, te ontwyk nie!

 

Het u enige vrae vir Elizabeth Carr? Ons sal baie graag van u wil hoor. Stuur 'n e-pos aan Elizabeth op askanexpert@ivfbabble.com deur haar naam in die vak te plaas.

Voeg kommentaar by