IVF babbel

Endometriose UK-veldtog: “Leer menstruele welstand in skole”

'N Jong lyding aan endometriose beywer hom vir skole om menstruele welstand aan studente te leer

Alice Smith, wat 'n trustee en Young Ambassadeur vir Endometriose UK is, is baie passievol daaroor om die regering 'n nuwe beleid te implementeer in periodes.

Die 22-jarige het gesê: “Vir meer as vyf jaar het my periodes my lewe verwoes. Ek het die skool gereeld gemis en swaar gekry. Na my afspraak het ek gesê dat dit heeltemal normaal was. Dit is eers later dat ek uiteindelik gediagnoseer is endometriose. Tot dusver is ek in die hospitaal opgeneem, het ek een operasie ondergaan en wag ek op nog een.

My toestand is nie skaars nie

Dit word deur tien persent van die meisies gely vroue van voortplantingsouderdom - dit is 1.5 miljoen vroue in die Verenigde Koninkryk. Maar net soos ek, wag te veel te lank vir 'n diagnose. Een rede is omdat skole nie meisies leer wat menstruele gesondheid beteken nie. ”

Alice het elke maand kreupelende bekkenpyn opgedoen voordat haar periodes selfs begin het, wat net erger geword het toe sy 'n jaar later begin het.

Sy is meer as een keer hospitaal toe gehaas en moes morfien gegee word.

Sy het gesê: 'Gedurende my tydperk het ek baie bloed verloor, elke uur veelvuldige tampons en pads gebruik, bloedarm geword en chroniese moegheid gehad. Toe ek 14 was, het my lewenskwaliteit nie bestaan ​​nie - meestal kon ek nie die huis verlaat nie. Daar is nog vir my gesê wat ek ervaar het normaal is, of erger nog, dat ek dit opmaak om aandag te kry. Ek het die gevoel gegee dat ek nie kon praat oor wat ek ervaar nie, en selfvertroue het ingesluip. Ek wil nie hê dat dit iemand anders se verhaal moet wees nie; dit hoef nie te wees nie. ”

Die regering is tans sy leiding vir seks- en verhoudings- en PSHE-lesse in Engeland by te werk.

Het u 'n soortgelyke ervaring gehad toe u met u periodes begin het? Is u gesê dat dit 'normaal' is om elke maand sulke pyn te hê? Laat ons u verhaal ken. E-pos ons, mystory@ivfbabble.com

Om by die veldtog betrokke te raak en Alice te help om die petisie te onderteken hier afgelaai word.

Voeg kommentaar by