IVF babbel

'N Uittreksel uit Diane Chandler se wonderlike boek' Moondance '

Dit is 2:XNUMX en ek is sopas wakker van die gekste drome.

'N Glasskottel op die toonbank borrel met 'n massa deursigtige bolle. Piepklein balle, almal skop vir posisie. Hulle gloei lila van binne - bars van pers lig wat van hulle af pols, asof hulle harte klop. Die balle begin uit die skottel spring, spring soos springmielies voordat hulle van die toonbank af rol om op die vloer gestamp te word. Ek kom met 'n ruk, sweet, nie in staat om die beeld weg te knip nie, en ek lê stil totdat my hartklop verminder het en die visie verdwyn het.

Agter my sit Dom se snore soos 'n pneumatiese boor ver. Ek lig sy hand van my middel af, plaas dit saggies agter my op die matras en swaai myself uit die bed.

By die oop venster kyk ek uit oor die slapende Londen. Net dit is nog steeds die hoogtepunt van die somer, die voorval van 2006, en die stad is nie aan die slaap nie, maar lewendig, met die draai van motorenjins en verdwaalde kroeggangers wat op Gloucesterweg agter die huise oorkant lag. Buite hulle, buite die massa van die Imperial College, die eendeelstene van die Natural History Museum en die heilige pilare van die Brompton Oratory, nie so ver weg nie, in die kelder van 'n kliniek in Knightsbridge, lê nege van my eiers in 'n petrischaal. Presies nege van Dom se sperms - hopelik nie een van die abnormale nie - is in 'n pipet opgesuig en in hierdie eiers ingespuit. In een van die vele boeke wat ek bymekaargemaak het, het ek gelees dat dit gedompel is in 'n kultuurmedium, wat van my eie bloed bevat. Die gereg is veilig en warm in 'n broeikas, waar die toestande binne my liggaam weerspieël word - embrio's moet gekoester word totdat dit in hul natuurlike habitat gevestig is.

Die slegte lug ruk my kamerjas teen my vel. Ek staan ​​en kyk na die maan, vol en hang oesagtig in die stowwerige lug, en neem my weer terug na daardie nag in Brussel. Dit sal ons maan wees, dit sal ons wees wat ons vir onsself sal neerlê. Ek maak my oë toe en visualiseer die glasskottel en isoleer elk van die eiers om die beurt. Ek kan my voorstel dat klein sfere, nie pers nie, maar iriserend oranje, soos ysige kumquats wat ek eens op 'n kerskaart gesien het, en ek stuur vir hulle vibes. Een vir een. Ons sal soggens weet hoeveel dit tot bemesting deurgemaak het.

Dit is 9:XNUMX en ek sit aan die kombuistafel op my tweede koffie.

Aan my voete het Silkie opgehou met haar loop en lê met haar kop in haar pote, gelei langs haar. Die telefoon sit presies halfpad tussen my opgebalde vuiste op die tafel. So gereeld slaan ek my hande uit na die meting om te verseker dat dit presies halfpad is, en stoot dit terug na die perfekte plek indien nie. Ek kyk na die knoppies, die agt vervaag meer as die ander en ek begin deur almal wat ons ken, met 'n knipoog van my vingers afmerk diegene wat agt in hul telefoonnommer het; my gedagtes moet besig wees, dit kan nie die vryetydsituasie dra nie. As ek tien word, gee ek my duime en vingers terug in vuiste om op die oproep te konsentreer.

Die telefoon lui een keer en my vuis gaan oop en reik daarna. Dit is Jackie.

'Hallo liefie. Hoe het dit gegaan? 'Haar stem is buitengewoon sag.

'Jacks, kom jy van die yskas af? Ek wag vir hulle om my te bel. 'Ek druk die rooi knoppie en trap dan weer met die handtoestel na my mond. "Jammer. Ek bel jou terug. 'Maar sy is natuurlik weg en dit lui dood.

Ek steek op die groen knoppie om te kyk of ek hul oproep gemis het, maar daar is geen boodskapstem nie, en die telefoon neem weer sy onheilspellende posisie op die tafel op.

Dit is 9.22 uur as die kliniek bel. 'Hallo, mevrou Wyatt, hoe voel jy vanoggend?'

'Hoeveel het bemes?' My vraag val op haar af.

'Ons het vyf embrio's. Nog in die twee selfase, maar ons hoop dat hulle teen môreoggend in drie of vier selle sal ontwikkel. ”

"Vyf? Maar ons het nege eiers gehad. '

'Dit is eintlik 'n goeie resultaat, mevrou Wyatt. Ons verwag gewoonlik dat net die helfte van die eiers moet bevrug. 'Ek het dus 'n halwe eier meer as normaal. 'Ons wil graag hê dat u môre om 10.30vm vir die oordrag van die embrio moet inkom. U het 'n vol blaas nodig, 'n uur voordat u dit moet doen, moet u 'n half liter water doen. ”

Nadat ek opgehang het, slaan ek Jackie se nommer in.

Soos altyd, sny sy my 'n bietjie slap. "Hoe gaan dit?"

'Vyf embrio's.' My stem is plat.

"Dit is fantasties!"

Daar is 'n kloof in my maag en ek knip die trane terug, maar ek glimlag selfs. Natuurlik het sy nie die geringste idee nie; Ek sou soveel as twintig, of net twee, kon sê, en sy sou nog steeds aan die einde van die telefoon wees wat my opwek.

'Hoe kan jy 'n yslike sperm op nege ryp eiers in 'n klein bakkie gooi en nie almal bemes nie, Jacks? "

Ek sê nie vir haar dat die saad in die eiers ingespuit is nie. Nie vir ons nie, 'n oulike paddavissie wat sy klein hartjie laat krimp om eerste daar te kom, Dom se saad het die uiteindelike been gekry, eerste in die kern van die saak. En tog het vier hul mislukking misluk; 'n feit wat so ongelooflik is dat dit steeds om my gedagtes krul. Ek dink terug aan Dom se sagte soen en die manier waarop sy kneukels my wang geborsel het voordat hy op die dag van die dag begin werk het. Vanaand neem hy my uit vir ete. Ek weet al dat ek nie my teleurstelling met hom sal besweer nie.

'Maar kat, jy het net een embrio nodig, nie waar nie?' Jacks is nog daar.

'Ja, maar ons moet 'n keuse hê, ons wil net die beste hê. Hoe dit ook al sy, hulle plaas twee embrio's in die baarmoeder, nie net een nie. '

'So, jy het vyf, waaruit jy twee kan kies. Klink vir my wonderlike kans. ”

Vir 'n oomblik swyg ons albei. Ek sukkel om positief te voel oor die twee op vyf, en dan sê sy: "Wat gebeur dan met die ander, Cat?"

Ek frons die betrokke telefoon by die telefoon. "Wel. Ek dink hulle sal vries. As hulle goed genoeg is. 'Ek hou stil. 'En indien nie, dan verdwyn hulle net ... wel, dan vergaan hulle net ...' Wie gee om vir die dudes? Die vraag het nog nooit by my opgekom nie.

Daar is 'n maat voordat sy praat. 'Wel, hulle is nog nie regtig babas nie?'

Die woord 'babas', wat deesdae al 'n aanloksel vir my emosies is, kry 'n rooskleurige glans van haar Skotse aksent en dit trek my binne, op daardie peperige plek net agter my borsbeen. "Geen. Hoe dan ook, ek dink ek sal hulle vries en dan kan ons dit gebruik vir die volgende keer. ”

'Dit kan 'n volgende keer wees. PPT-liefie - krag van positiewe denke. ”

Ek hang op, en besef dat ek vergeet het om te vra hoe dit met haar gaan.

'n Uittreksel uit Diane Chandler se wonderlike boek 'Moondance' IVF Babble

Romeo deur Diane Chandler word uitgegee deur Swartvoël-boeke

Slapbandboek £ 7.99

EBook £ 4.99

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .