IVF babbel

My stryd. My moeilike besluite. My innerlike krag. My reis . . .

Baie dankie aan hierdie baie dapper leser wat haar ongelooflike reis met ons gedeel het. Die krag, waagmoed en vasberadenheid van hierdie ongelooflike TTC-gemeenskap hou ons nooit verbaas nie. 

'Daar is sekere oomblikke in die lewe wat ons vorm en ander wat by ons spook. Toe my suster 16 was, het sy verlief geraak en swanger geraak. Ek onthou hoe ontsteld my ouers was. Ek was 12 en ek onthou dat ek nie dieselfde keuse wou maak nie. Ek het dus nie veel uitgegaan nie en besluit om op my loopbaan te konsentreer. Spring 'n paar dekades vorentoe en ek is uiteindelik gereed om te gaan sit en 'n gesin te begin. Ek onthou toe ek op my 36ste verjaardag met my eersdaags man uitgegaan het, het ons 'n uitgebreide gesprek gehad oor kinders wat ons wou hê en selfs watter name ons sou gebruik. Dit is die herinneringe wat u spook as u onvrugbaarheid ervaar. 

Ons was getroud toe ek 39 jaar oud was, en ons het probeer om swanger te raak, maar dit het nie lank geduur voordat ons besef dat ons hulp nodig het nie.

Onverklaarbare onvrugbaarheid is by my gediagnoseer. Dit beteken daar is niks wat hulle kan vind waarom ek nie swanger kan raak nie ... net dat ek nie kan nie.

Die werklike rede was dat my ouderdom 'n groot faktor teen my was en dit beteken dat my eiergehalte waarskynlik sleg was. Die Amerikaanse dokters is net te beleefd om dit soms te sê. In plaas daarvan sê hulle jou net om nie tyd te mors nie en gaan voort met IVF. In die VSA is dit baie duur, ongeveer $ 20,000, dus is dit nie iets waarvoor baie mense finansieel kan rondhardloop nie. 

Daarom, omdat ons nie die erns van ons situasie besef nie, het ons verkies om die veel goedkoper IUI te doen. Dit is 'n proses waar ek soveel medikasie gebruik asof ek deur IVF gaan, maar in plaas daarvan om my eiers te versamel, gebruik hulle 'n kateter en plaas die semen direk in my eiers.

Dan ... die afskuwelike wag van twee weke vir 'n swangerskapstoets. Dit was negatief.

Vervolgens het ons IVF in die VSA ondergaan. Tot ons verbasing het ons 28 eiers versamel! 28 klein kanse om 'n gesin te begin. In die loop van vyf dae het die getalle dan tot twee verminder. Twee. Daardie eiers het tot in die blastosiststadium gekom. Ons het hulle vir genetiese toetse (PGTA) gestuur, en een was lewensvatbaar. Uit 5 het ons een kans gehad. Ons het ingeplant en dan weer ... die afskuwelike wag van twee weke vir 'n swangerskapstoets. Hierdie keer was dit positief. Ons het die nuus met nabye familie gedeel! Maar ons is gevra om binne 'n paar dae weer te toets weens lae HcG-getalle.

Ons tweede toets het onthul dat ons die baba verloor het. 'N miskraam.

'N Groot verwoesting, maar met geen tyd om te treur nie, want op dieselfde dag het ons uitgevind dat my ma se kanker aggressief terugval. 

Ek het dus aan my ma se kant gestaan, terwyl ek voorgegee het dat ek swanger is. Ek kon my nie slegter nuus vertel nie. Terwyl sy by haar was, het ons name en alles wat verband hou met swangerskap en babas bespreek. En toe ek alleen was, het ek gehuil terwyl ek gewag het dat my tydperk sou kom ... weer eens. Sy wou regtig hier wees om die baba te ontmoet, en ek weet sy is in my hart en in die hemel. 

Toe my man en ek weer kon konsentreer om swanger te raak, het ons met die VSA se vrugbaarheidsdokter vergader om te bespreek wat verkeerd sou kon gaan met ons IVF. Daar was geen antwoord nie.

Na al hierdie tyd is vrugbaarheidswetenskap steeds nie presies nie. Tog bied dit hierdie hoop ... hierdie oortuiging dat diegene wat moeders wil word, KAN. En ons spring oor en oor na die hangende vrugte. Maar hierdie keer kon ons nie bekostig om in die VSA te vertoef nie, en na ondersoek het ons ontdek dat Europa die beste resultate en tegnologie het, met die meeste van die nuutste tegnieke en navorsing uit die streek. En dis toe dat ons dit vind Medistella.

Medistella was die antwoord waarna ons gesoek het. Ons was onseker waarheen ons moet gaan, watter klinieke eintlik goed is, watter resultate ons kan glo, waar dit veilig is, waar ons nie voordeel getrek sal word nie, en onder die duisende klinieke wat die beste vir ons sal wees. Boonop is ons buitelanders wat reis en ons wil veilig voel in ons besluit. Medistella stap in om al ons vrae te beantwoord en bied ons opsies wat pas by ons kontrolelys van behoeftes. Nadat hulle ons met 'n kliniek verbind het, het hulle ons gehelp om akkommodasie en vervoer te vind, plus enige ewekansige vraag, soos goeie restaurante!

Ek en my man het vooraf besluit om IVF met my eiers te probeer, en indien nodig, sal ons voortgaan met 'n skenker. Die IVF met my eiers het tot gevolg gehad dat ses eiers versamel is. Een bevrug en dit tot blastosist gemaak. Ons het die eier getoets en dit was nie lewensvatbaar nie.

Na 'n kort rouperiode het ons 'n skenker-eier gebruik. En sukses!

Swanger! Ek kon dit nie glo nie, ek het elke paar dae die HcG-vlakke nagegaan en op vyf weke 'n ultraklank versoek om seker te maak dat ons 'n swangerskap het, en dan weer om sewe weke om seker te maak dat ons 'n embrio en hartklop het. In werklikheid het ek steeds in ongeloof gebly totdat ons 'n pragtige babaseuntjie met 'n kop vol hare afgelewer het. Natuurlik duur die bekommernis voort, maar nou is my hart vol. ”

Wil u graag u verhaal deel? Sit 'n lyn by info@ivfbabble.com

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .