IVF babbel

UITEINDELIK! . . . 'n Onvrugbaarheidsboek vir ouens

Ryan Smith is die skrywer van 'FINALLY! . . . An Infertility Book for Dudes' – 'n boek wat help om onvrugbaarheid vanuit die manlike perspektief te navigeer. Hier vertel hy ons van hoe sy eie stryd met onvrugbaarheid daartoe gelei het dat hy sy boek geskryf het

Ek en my vrou, Catie, het in die loop van 5 jaar onvrugbaarheid ervaar. Toe ons begin om swanger te raak, het ek gedink dit sou maklik wees. Ons was albei omtrent 30 jaar oud, gesond, en van wat ek geleer is toe ek grootgeword het, het dit gelyk soos 'n paar maande van probeer en volgende ding wat jy weet, sou ons die geslags-onthulling en baba-stort beplan. Man o man, was ons verkeerd.

Ons reis het regtig begin na ongeveer ses maande van onsuksesvolle tydige omgang. Die alarmklokke het dadelik begin afgaan en ek het gewonder hoekom werk dit nie?  Ons het begin met 'n semenontleding om seker te maak my swemmers doen hul werk. Nadat ons die nuus ontvang het dat alles goed lyk in daardie departement, het die fokus regtig na Catie gegaan.

Die steek en prikkel, ondersoek die opskuddings en toetse wat so baie vroue ervaar terwyl hulle deur onvrugbaarheidsbehandeling begin het. Ek, as die mannetjie in die vennootskap met geen oënskynlike bekommernisse oor vrugbaarheid nie, is op die kantlyn gelaat terwyl ek gekyk het hoe haar kalender vol vrugbaarheidsklinieke afsprake was.

Uiteindelik het die medikasie en behandeling begin. Vroeg het ek nie 'n goeie werk as 'n vennoot gedoen nie

As ek terugdink, was ek nie genoeg betrokke by die proses nie. Dit was pre-covid en dit was moeilik wanneer sy verskeie afsprake deur die week oor haar middagete sou hê en dan terugkeer kantoor toe. Ek sou besig wees om my dag aan te pak en vergeet om te vra oor die onlangse bloedtrekking of kon nie teenwoordig wees vir die inklok-oproep wat sy daardie oggend by die kliniek gehad het nie. Ek wens ek was van die begin af 'n beter vennoot.

Ons het die diagnose, soos soveel ander, van onverklaarbare onvrugbaarheid ontvang

Waarmee laat dit jou? Vir my was dit oorspronklik 'n gevoel van verligting. Daar was geen ooglopende probleme wat ons verhinder het om swanger te raak nie. Ontsagwekkende! Toe ons na IUI's en uiteindelik IVF inbeweeg het, het hierdie diagnose meer frustrerend geword. Ons het tyd, fisiese pyn, emosies en geld in hierdie proses ingegooi en nie die resultaat gekry wat ons wou hê nie. Ons het nie eers geweet watter probleem ons moes aanval nie!

Toe ons in ons eerste siklus van IVF inbeweeg het, het ek 'n groot verskuiwing in my fokus gehad. My taai "macho" muur was afgebreek en ek was all in. Ons kon 5 geneties getoetsde gesonde embrio's vries met ons eerste eierherwinning. Ongelukkig het ons met hierdie twee ervaar miskrame en 'n mislukte oorplasing. Tussen twee van die bevrore embrio-oordragpogings het Catie 'n laparoskopiese chirurgie ondergaan waar matige tot ernstige endometriose gevind en verwyder is.

Na hierdie aanvanklike mislukking het ons 'n tweede IVF-siklus gedoen en was gelukkig genoeg om vier gesonde embrio's te vries. Die eerste oordrag was suksesvol, en ons was gelukkig genoeg om 'n gesonde babadogtertjie die afgelope herfs te verwelkom na 5 jaar van onvrugbaarheid.

Hoekom het ek die boek geskryf?

Ons eerste mislukte IVF-siklus was een van die moeilikste ervarings van my lewe. Ons het meer as 'n jaar spandeer (om nie eers te praat van die twee jaar van "probeer" voordat ons na IVF oorgegaan het nie) deur die eierherwinning, oorplasings, miskrame en die endometrioseprosedure/herstel gedurende hierdie siklus, alles sonder om ons doelwit van ouerskap te bereik. Ek kon nie begryp dat ons weer met 'n ander siklus begin het nie. Dit was hartverskeurend.

Gedurende hierdie tyd het ek begin om hulpbronne te soek waarmee ek gevoel het ek kon kontak maak. Daar was genoeg vir vroue oor alle soorte onderwerpe, van eiergesondheid en biologiese horlosies tot die hantering van verlies en die onvrugbaarheidsproses. Vir ouens was daar 'n paar boeke oor spermgesondheid en manlike faktor onvrugbaarheid, maar niks oor die reis waarmee ek gevoel het ek kon vereenselwig nie. Een naweek het ek 'n uiteensetting begin skryf en gevind dat dit katarties was. Dit het vinnig vir my 'n stresherwinner geword en 'n projek wat ek moes voltooi.

In die boek deel ek 'n paar navorsing, insigte en raad oor onvrugbaarheid

Ek praat in detail oor ons ervaring en hou dit lighartig met stories oor sommige van die belaglike situasies se onvrugbaarheid wat jou in jou kan plaas. Dit is 'n ontspanne, maklik verteerbare boek wat ek hoop help dat sommige ouens daar buite kan aansluit. My vrou gee ook haar reaksie en terugvoer aan die einde van elke hoofstuk in 'n afdeling genaamd "Haar Perspektief". My hoop is dat deur te hoor hoe sy gedurende hierdie tye gevoel het, lesers 'n perspektief kan kry van ons albei wat deur die ervaring gaan. Ek kan tog nie beskryf hoe dit is om 'n progesteroon in olie inspuiting te ontvang nie, ongelukkig is sy die kenner daarvan!

Wat lesers van die boek wegneem, sal alles afhang van waar hulle op hul reis is. As hulle nuut is met onvrugbaarheid, hoop ek hulle kry 'n paar wenke en truuks en kennis van wat moontlik voorlê. Ek raak aan dinge soos die IVF-afslytingskoers, embrio-gradering, strategieë om jou maat te ondersteun, om in die monsterversamelingskamer te “presteer”, finansieel voorbereid te wees en kommunikasie. As iemand 'n wenk of strategie uit die boek optel, is dit ongelooflik. Ander ouens het al baie meer deurgemaak as ek en vir hulle hoop ek hulle vind dit herkenbaar en kry 'n paar lag. Ek hoop hulle kan uiteindelik iets vind waarmee hulle kan skakel.

Ek is geen kenner van onvrugbaarheid nie, maar dit het my lewe al vir 5 jaar oorgeneem en as hierdie boek een paartjie kan help, dan was dit alles die moeite werd!

Jy kan Ryan se boek koop deur hier te klik

Jy kan Ryan volg instagram

Manlike vrugbaarheid verduidelik

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.