IVF babbel

Om betekenis te vind in die pyn van onvrugbaarheid, deur Anna

Hoe my vrugbaarheidsreis gelei het tot my, Anna Sane, mede-stigter Tilly, 'n geestelike welstandhulpbron vir mense met onvrugbaarheid

Deur my jare met onvrugbaarheid was die neem van inspuitings beslis die maklike deel. Wel, niks daarvan is maklik nie, maar die fisiese behandeling het my nie so beïnvloed soos die sosiale en sielkundige uitdagings nie, wat 'n groot verrassing was, want dit was nie die storie oor onvrugbaarheid wat ek vertel is nie.

Ek het Tilly mede-stigter toe ek in die middel van verliese en behandelings was.

Te midde van al die hopeloosheid, pyn en isolasie wat ek gevoel het, het die werk met Tilly my gehelp om betekenis te vind. Om onvrugbaarheid in die gesig te staar het so onregverdig gevoel, maar om ander te help het beteken dat ek ten minste wat ek geleer het kon gebruik om 'n verandering te maak. Vandag is Tilly die hulpbron wat ek die nodigste gehad het toe ek gesukkel het. Terapie het my baie gehelp, maar ek het ook gevoel dat ek daagliks gereedskap nodig het wanneer angs toeslaan, of om moeilike situasies te hanteer. En om met ander op dieselfde reis te praat was deurslaggewend.

Tilly bied gereedskap vir geestelike en sosiale welstand, wat baie onvrugbaarheidspasiënte voel hulle kom nie elders nie

Ek deel my storie oor onvrugbaarheid en swangerskapverlies om ons almal te help om 'n bietjie minder alleen te voel, en om die gesprek oor onvrugbaarheid te verander. Ek dink dit is belangrik dat ons die sielkundige impak in die narratief begin insluit, want dit is so 'n groot deel van die reis wat ander moet verstaan ​​om ons te kan ondersteun.

Die emosionele stryd met onvrugbaarheid Oor die drie jaar wat ek IVF gedoen het, twee miskrame gehad het, twee babas halfpad deur swangerskap verloor het en 'n gesonde babaseuntjie gehad het, dink ek wat my die meeste geskok het, was hoeveel die ervarings my eiewaarde beïnvloed het. my verhoudings.

Voel soos 'n mislukking

Alhoewel die rasionele kant van my kon sien dit was nie my skuld nie, het ek steeds gevoel dat ek op een of ander manier misluk. Ek het myself redelik obsessief met ander vroue vergelyk en het eenvoudig nie goed gevoel oor myself en my lewe nie, ten spyte van baie ander dinge wat vir my gaan. 'n Paar maande gelede het ons begin om 'n broer of suster te soek, en ek het sedertdien twee mislukte oorplasings gehad. Ek het gedink dat ek deur hierdie gevoelens gewerk het, maar dit blyk dat ek nie het nie.

Ek het manies gegoogle op watter ouderdom random vroue hul eerste kind gehad het. Nou vind ek myself besig om dieselfde te doen, maar fokus op die ouderdomsgaping tussen mense se kinders. Die rasionele kant van my haat myself omdat ek dit doen, maar daar is groter kragte wat speel. Die enigste verskil in vergelyking met die begin van my reis is dat ek nou beter gereedskap het om giftige gedrag soos hierdie te verbreek. Verhoudings met vriende en familie tydens onvrugbaarheid Ek kan nie sê dat my vriende en familie nie probeer het nie. Hulle het waarskynlik. Maar iemand het eenkeer gesê dat die trauma van onvrugbaarheid nie net is wat met jou gebeur het nie, maar ook hoe dit deur ander erken word (of nie) en dit is duidelik dat die emosionele impak van onvrugbaarheid beide misverstaan ​​en onderskat word. ek

weet ek is nie alleen wat voel dat die meeste mense in my lewe nie geweet het hoe om my te ondersteun nie

Daar was hierdie een meisiesete saam met my vriende toe my vriende begin grap het oor al die “vreemde aanvullings” wat ek en my man drink. Ek het so eensaam en kwaad gevoel. Hoe kon hulle nie sien dat ek regtig daarvan hou om nie 'n groot hoeveelheid geld op aanvullings en twyfelagtige "kundiges" te spandeer nie, en dat niks hiervan vir my snaaks was nie? Ek dink dit is omdat onvrugbaarheid 'n gestigmatiseerde onderwerp was en omdat dit 'n "hart van fantasieë en idees is oor hoe dinge moet wees."

Toe ek my seun Malcolm halfpad deur swangerskap verloor het, het ek baie gekry: “Ek is seker dit sal volgende keer regkom,” en “Jy was darem nie verder nie.” Opmerkings soos hierdie het my hartseer regtig ongeldig gemaak en my laat voel dat ek oorreageer. Maar in aanlynforums het ek ander vroue ontmoet wat deur dieselfde dinge was; dit was die enigste plek waar ons dit gewaag het om die foto's van ons babas te deel wat niemand anders gevra het om te sien nie, en om te treur soos ons moes.

Na 'n rukkie het dit eerlikwaar makliker geword om nie baie van my vriende in die proses toe te laat nie - dit was minder triggering om dinge net vir myself te hou. Maar sosiale isolasie is nie nuttig wanneer ons sukkel nie, so as jy jouself in dieselfde posisie bevind – probeer om 'n soort ondersteuningstelsel te vind en onthou dat dit nie presies soos jou normale een hoef te lyk nie.

Gereedskap om onvrugbaarheid te hanteer

Ek het gevind dat dagboeke baie nuttig was om my emosies uit te kry en perspektief te kry. Dit help my om een ​​ding op 'n slag te hanteer, in plaas daarvan om oorweldig te voel deur al die besluite en potensiële uitkomste.

Om saam met 'n terapeut te werk wat in onvrugbaarheid gespesialiseer het, was ook ongelooflik nuttig. Sy het my baie van die tegnieke geleer wat nou in Tilly se toep beskikbaar is; nie net 'n verskeidenheid begeleide joernaaloefeninge nie, maar ook hulpmiddels wat jou help om jouself van jou gedagtes te skei wanneer dit draai, en hoe om voor te berei vir sosiale geleenthede wat skrikwekkend voel.

Die skep van Tilly, 'n geestesgesondheidsprogram vir onvrugbaarheid

Met Tilly wil ons bewysgebaseerde ondersteuning meer toeganklik maak. Die toepassing bevat 'n reeks hulpmiddels wat jou op die onvrugbaarheidsreis kan help

  • Selfsorgoefeninge wat deur sielkundiges geskep is wat jou help om moeilike emosies te hanteer, bv. voel soos 'n mislukking, sukkel om met jou maat of vriende en familie te kommunikeer, en word veroorsaak deur swangerskapaankondigings. Jy kan dit gebruik wanneer jy ook al nodig het.
  • Meditasies, asemhalingsoefeninge en joga, wat jou help om jou gees en liggaam te ontspan.
  • 'n Veilige gemeenskap waarheen jy jou kan wend met vrae of as jy alleen voel. Ons weet dat die mense in jou lewe nie altyd weet hoe om jou te ondersteun nie; om met mense op dieselfde reis te praat, kan nuttig wees.
  • Kontakinligting vir gelisensieerde terapeute sou jy verdere ondersteuning benodig.
  • Die vermoë om tred te hou met medikasie, behandelingskedules, ens.

Dit is onmoontlik om al die moeilike emosies en ervarings wat ons met onvrugbaarheid het weg te neem, maar ons hoop is dat die toepassing jou kan help om dit beter te hanteer sodat hulle nie jou lewe heeltemal oorneem nie. Die uiteindelike visie is dat elke vrugbaarheidskliniek die toepassing (en bykomende geestesgesondheidsondersteuning, soos terapie) as 'n geïntegreerde deel van hul sorg bied.

Dit is tyd dat reproduktiewe sorg nie tot die fisiese liggaam beperk word nie

My slotwoorde aan diegene wat sukkel is dat dit goed is om nie soos jouself te voel nie. Onvrugbaarheid is 'n lewenskrisis, selfs al erken die samelewing dit nie noodwendig nie. Moenie bang wees om hulp te vra nie!

 

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.