IVF babbel

Gareth Landy vertel ons hoe sy stryd met onvrugbaarheid in vreugde geëindig het

Gareth Landy is 'n XXY-man, ook bekend as sy Klinefelter-sindroom. Dit is deel twee van sy reis na ouerskap na 'n lang en moeilike stryd met onvrugbaarheid

Aan die einde van deel 1 van sy verhaal, Gareth het ons gelos op die punt waar hy deur sy dokter aangeraai is om die opsies te ondersoek om 'n spermskenker te gebruik ...

In Julie 2018 het ek my heel laaste troue in Galway, Ierland, verfilm. Ek het vir meer as 'n dekade troues verfilm en ek wou nou iets anders doen. Ek noem dit as 'n week hierna was ek vir 10 dae in die hospitaal opgeneem. Al die stres in my lewe het tot 'n punt gekom en ek moes my blindederm laat verwyder. 

Hierdie onvoorsiene operasie het 'n uitwerking gehad vir die tweede operasie op my testikels. Soos genoem het ek die FNA operasie gehad, nou moes ek die Mikro-TESE, (Microsurgical Testicular Sperm Extraction) kry. Soos vroeër genoem is daar gehoop dat my liggaam die hormone geabsorbeer het om dan testosteroon te maak wat dan die brandstof sou word om sperm te maak. Hierdie tweede operasie was om terug te gaan na my testikels en die hopelik nou teenwoordige sperm te kry.

Ek en Anna het Londen toe gevlieg en hierdie keer het ons 'n plek gekry wat nie te veel trappe het nie. Ek was op dieselfde tyd opgewonde en senuweeagtig. Die vorige dag het ons in die stad rondgegaan vir 'n bietjie besienswaardighede. Op die oomblik kan ek onthou hoe die bo-buite kroeg was waar ons bespreek het wat ons sou doen as hulle nie sperm kry nie en die skenkersperm gebruik het met die eiers wat van Anna verwyder sou word. 

Die dag van die operasie het aangebreek en ons het 'n Uber na die hospitaal gekry

Selfs nou kan ek onthou dat die Uber 'n swart Prius was en die bestuurder was nie lus vir die gesels nie. As ek senuweeagtig is, hou ek daarvan om te gesels as 'n manier om my aandag af te lei. Ons het aangekom en ingeboek voordat ons na die vloer geklim het. Selfs nou onthou ek die kamer; dit was aan die binnekant van die hospitaal so daar was nie 'n uitsig op iets besonders interessants nie. Anna was in 'n bed aan my linkerkant aangesien dit 'n dubbelbedkamer was. Na 'n rukkie was dit tyd vir my om vir die tweede operasie te gaan, ek was emosioneel uitgeput van die afgelope maande. Dit was beide opwindend en 'n gevoel van vrees op dieselfde tyd as wat ek gou genoeg gaan leer of ek sperm het of nie.

Ek was uit herstel en nou terug in die kamer wat ek daardie dag begin het. Die operasie was nou verby en ons moes wag. Ek onthou al wat ek wou hê, was 'n koppie tee. Kort voor lank het 'n kollega van mnr Ramsay die kamer binnegekom met die resultate. Die antwoord was dat daar geen sperm was nie, my liggaam se vermoë om dit te doen het afgeneem. Ek het skok, verlies, uiteindelik 'n antwoord, verligting en afsluiting op dieselfde tyd gevoel. Anna het my 'n groot drukkie gegee en gehuil, ek het net uitgeput gevoel en nie gehuil nie. Ek was ontsteld, maar ek het geweet ons het nog 'n kans om ons gesin te hê.

Vorentoe gaan ek en Anna nou die goed getrapte paadjie af wat soveel ander voor ons gedoen het. Daar was nog 'n kans vir ons om 'n gesin te hê, aangesien ons skenkersperm sou gebruik. U sien voor die tyd het mnr Ramsay gesê dat as daar geen sperm in my gevind kon word nie, die skenkersperm gebruik sou word wanneer die eiers by Anna geneem is. Dit is presies wat gebeur het, Anna het ook eiers van haar laat verwyder terwyl ek in die operasie was.

Ons is meegedeel dat 'n aantal eiers gehaal is en dat die skenkersperm daarmee gemeng is

Oor die komende dae het wat gewoonlik in die liggaam sou gebeur in die laboratorium gebeur. Ons het opdaterings gekry oor hoeveel oorspronklike eiers en sperms embrio's geword het. Ons moes vir hierdie paar dae in Londen rondhang wat om eerlik te wees wonderlik was. Ek was bang dat my herstel na hierdie operasie soortgelyk sou wees aan die FNA, maar dit was die teenoorgestelde. Ek het baie vinniger herstel as voorheen. Ons het nuus gekry dat daar nou 'n paar embrio's was, so ons is terug na die kliniek vir die oordragdag en toe het ons die twee weke wag.

Terug in Ierland het ons die dae afgetel met die hoop dat die embrio sou neem. Anna het twee weke later 'n swangerskapstoets gedoen en dit was positief.

Ons was verheug, maar ongelukkig sou ons verligting nie hou nie – Anna het 'n paar dae later miskraam

Dit is wat meer algemeen na verwys word as 'n 'chemiese swangerskap'. Ek voel dat hierdie taal baie verbeter kan word aangesien hierdie term so 'n koue en kliniese term is. Dit was so moeilik om hierdie nuus te kry. In die afgelope paar weke het ons geleer dat ek nou onvrugbaar is en ons hoop en drome met ons eerste ronde IVF is verpletter. Ek het hierdie leegheid in my gevoel. Ek het op dieselfde tyd hartseer, hartseer en frustrasie gevoel. Ek en Anna is ordentlike, omgee mense. Hoekom kan ons nie ons ruskans kry nie, hoekom word ons 'n gesin geweier? Ek het soveel besef dat dinge wat ek gedink het belangrik was, bloot afleidings in my lewe was. Ek wou so graag 'n kind hê.

Kort voor lank het ons besluit dat ons weer sal teruggaan vir nog 'n rondte IVF

Medies was ek nou uit die prentjie maar baie gretig om by Anna te wees en haar te help soveel as wat ek kon. Vir baie van ons afsprake sou ons in 'n verskeidenheid wagkamers wees. Een van die goeie dinge van die kliniek waar ons was, was die koffiemasjien, dit het soveel keuse gehad en ek was mal oor die Mokka-opsie 🙂 Soms wanneer ons gewag het, was daar klein kindertjies wat saam met hul ouers daar was. As volwassenes verveeld was om te wag, kan jy jou indink hoe dit vir 'n kind was. Al te dikwels het ek vir hulle papiervliegtuie gemaak aangesien hierdie klein interaksie in hierdie wagkamer vir my 'n bietjie vreugde sou bring. Wat ons ook waargeneem het, is dat niemand ooit met mekaar praat nie, ek sou vind dat die tyd regtig sou sleep om daar in stilte te sit. Kyk ek was nie daar om lewenslank maats te maak nie, maar om oor enigiets te probeer praat was onmoontlik.

Kort voor lank het Anna vir haar nou tweede eierherwinningsprosedure gegaan

Teen hierdie stadium het ons 'n goeie idee gehad van wat gaan gebeur. Die mediese span kon eiers by haar versamel, wat goeie nuus was. Soos voorheen moes ons in Londen wag om uit te vind hoeveel lewensvatbare embrio's as goeie gehalte beskou gaan word. Die dag het aangebreek vir die oordrag en ons het gehoop dat dit hierdie keer suksesvol sou wees. Die kliniek het soveel ervaring in hierdie veld dat hulle eintlik die kwaliteit van die embrio's kan gradeer soos hoe sterk die muurvoering van die werklike embrio is. Ek noem dit aangesien die span gesê het dat veral een van 'n baie hoë gehalte geag word. Ons het dit as 'n goeie teken beskou en dit is na Anna se baarmoeder oorgeplaas. 

Terug in Ierland was ek en Anna stilweg vol vertroue dat dit sou werk, aangesien ons so gerusgestel gevoel het deur wat die kliniek vir ons gesê het.

Kan jy jou indink hoe verpletterend dit was toe Anna die swangerskapstoets gedoen het na die twee weke wag, en sy was nie swanger nie

Ek het gevoel die hartseer was selfs erger as voorheen. Ek het gevoel dat dit 'n gedaante ding was uit wat ons by die kliniek geleer het. Ons was altwee so gebroke van alles wat ons gaan doen, aangesien ons emosioneel verpletter was van dit alles.

Ons het toe besluit om 'n kort blaaskans van alles te neem en het uiteindelik na Anna se susters in die state gegaan vir Kersfees. Dit was baie bittersoet soos ons ons niggies gesien het vir wie ons so lief is. 

Met die terugkeer van ons reis het ons besluit om terug te gaan Londen toe en weer te probeer

Ons het steeds embrio's van ons tweede ronde IVF gehad wat in bevrore stikstof gehou is. Die dag van die oorplasing het aangebreek en ons het vir die kliniek gesê ons wil niks weet van die kwaliteit van die embrio's nie, aangesien dit so moeilik was na die tweede rondte van IVF. Ons het besluit om hierdie keer twee embrio's in Anna se baarmoeder te plaas. Ons het gevoel dat as een misluk, ons 'n tweede as 'n rugsteun sou hê, dit was ons denke. Wat ons geleer het is dat dit nie so werk nie maar as jy twee embrio's terugsit verhoog dit jou kanse op tweeling met 40%. Ek en Anna het nie omgegee nie, ons wou probeer om 'n gesin te hê. Die persoon wat die embrio's gekies het, was Erica Foster, 'n embrioloog (Whittington-hospitaal, Londen), wat ons gehelp het om ons skenker te vind. 

Dit was 'n absolute rollercoaster hierdie tydperk van ons lewe. Ons het besluit om weg te gaan vir 'n kort reis na die noordweste van Ierland na 'n plek genaamd county Donegal.

Ons het by 'n Airbnb gebly en die dag het aangebreek vir die uitslag van die swangerskapstoets

Daardie minute wat ons gewag het, het gevoel asof dit vir ewig aangehou het. Toe het ons na die resultate gekyk en dit het die aanduiding gegee dat Anna swanger was. Ons was albei oorweldig met emosie, ons het uiteindelik iets tasbaars gekry om ons die nodige goeie nuus te gee. Ons het ons Airbnb-gashere vertel en hulle het 'n bottel nie-alkoholiese sjampanje gehad wat hulle oopgemaak en met ons gedeel het. Die dag terloops was die 17de Maart, Saint Patrick's Day. Ons gashere het gesê as ons 'n tweeling het, kan ons hulle Patrick en Patricia noem 🙂 Ons het die dag na Lough Swilly vertrek en 'n Napoleontiese Fort besoek, dit was 'n koue maar pragtige dag, ons het albei hoop gehad.

Oor die komende weke en maande was ons so gelukkig dat die swangerskap voortgeduur het en op die 8ste November 2019 is ons tweeling in die Coombe Hospitaal, Dublin gebore via keisersnee

Ek was self nie by Anna by die werklike geboorte van die kinders nie. Ek vind hospitale 'n moeilike plek om te wees ná my ma se dood. Anna se goeie vriend Eimear was saam met haar in die kraamkamer. Terwyl ek in 'n kamer gewag het wat oor Dublin uitkyk, het ek met ons goeie vriend Odharnait gepraat, toe verskyn Eimear. Eimear was vol glimlagte en het so opgewonde gekyk dat sy gesê het, 'is jy gereed om jou kinders te ontmoet'. Toe ek kamer toe stap ek met Eimear praat kon ek nie glo dat ek op enige oomblik my kinders gaan ontmoet nie, ek gaan 'n pa word, ek 'n pa!! Toe stap ek om die blou terugtrekgordyn en Anna was daar met al hierdie piepende monitors oral om haar. Aan my regterkant was 'n klein bondeltjie van wat ek eers gedink het 'n toegedraaide kombers was en eintlik nie geregistreer het wat dit was nie. Aan die linkerkant van die bed was 'n klein klein kindjie met 'n klein hoedjie op sy kop, toe besef ek die hopie wat regs was, is eintlik die ander kind. Die kind het 'n klein blou hoedjie op sy kop gehad, daarom het ek nie besef waarna ek kyk toe ek die skinkbord 'n paar sekondes vooraf sien nie. Ek het so begin huil van pure vreugde en geluk dit was so ongelooflik die kinders was eintlik hier, hulle het bestaan, ons het nou ons gesin gehad.

Al die pyn, hartseer en hartseer van die afgelope paar jaar het net van my weggespoel toe ek na Anna en die kinders gekyk het.

Dankie dat jy die tyd geneem het om my storie te lees, ek hoop dit was vir jou insiggewend en nuttig. In onlangse tye het ek 'n voorstander geword van die bewusmaking van manlike onvrugbaarheid en XXY. Ek voel daar is te veel mans wat in stilte regoor die wêreld sukkel, en almal van ons wat oor hierdie onderwerp praat, sal daardie deur begin oopmaak.

As jy my wil kontak, is ek op Instagram @prettyfly4xxy 

Klik hier om na te luister Gareth se onderhoud met BBC Radio

Lees Deel 1 van Gareth se storie:

'n Insig in die taboe-onderwerp van manlike onvrugbaarheid, deur Gareth Landy

 

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.