IVF babbel

Hannah Vaughan Jones "Ek volg 'n ongelukskursus in genetika"

Die wonderlik dapper Hannah Vaughan Jones en haar man Lewis het onlangs 'n miskraam gehad ná vrugbaarheidsbehandeling.

Die paartjie probeer al vier jaar om ouers te word en het sewe rondes IVF verduur. Hier praat die uitsaaier oor die ontdekking van 'n hele nuwe wêreld van genetika in haar reis na moederskap ...

'Ek word 'n genetikus. Net so. Nadat ek jare lank besorg was oor elke hindernis op pad om swanger te raak, is ek nou versot op die nuwe (ten minste nuutste hindernisse vir my baba).

Ek is ook 'n klein kruisie met myself omdat ek nog nooit die oorsaak van die saak oorweeg het nie miskrame, chromosomale abnormaliteite en genetiese afwykings voorheen 

Aan die einde van verlede jaar het 'n vriend wat ek deur die #TTC-gemeenskap ontmoet het, gesê dat ek nie op die swangerskap moet fokus nie, maar op die baba. Visualiseer u kind, het sy gesê. Dit het my laat huil om net daaraan te dink, maar my ook laat besef hoe naïef baie van ons op ons vrugbaarheidspaaie is. Miskien is dit onregverdig.

Miskien is 'baie van ons' 'n te sterk term. Ek is bewus daarvan dat baie mense sukkel met onvrugbaarheid, veral gedurende 'n marathon-termyn, sal swanger kan raak, maar dit lyk asof hulle nie hul boontjie vashou nie. In my geval is ek net een miskraam (net een, sê sy met haar oë) en dit was dus 'n baie steil - en soms verpletterende - leerkurwe om te ontdek dat dit nie net gaan om swanger te raak nie. Die volgende hindernis is om 'n werklike baba te hê. En 'n werklike gesonde baba daarby.

Genetika. Wie het geweet dat dit so verwarrend sou wees.

Ons het onlangs uitgevind dat ons embrio chromosoom abnormaal is en daarom bestem was om te misluk. Ek het regtig nie geweet of ek verlig of vernietig moet word deur hierdie nuus nie. Aan die een kant het ons nou 'n aanneemlike verklaring vir die miskraam. Ek kan swanger raak en my liggaam weet wat om te doen met 'n vreemde selmassa binne-in.

Aan die ander kant, wat is die probleem as ons en die res van ons bevrore embrio's ook abnormaal is? Ons het nog nooit die PGS / PGD genetiese sifting, meestal as gevolg van ons ouderdom, maar ook omdat ons nog nooit genoeg embrio's in die verlede gehad het om die blastosistiese stadium te bereik om te kampe te kry met die conundrum wat ons moet toets nie, en wat ons eenvoudig moet terugstoot.

Toe die eenheid vir vroeë swangerskap ons meedeel dat ek 'n vertraagde miskraam gehad het, het ons verlede maand die D&C bespreek, Ek het daarop aangedring dat sommige van die swangerskapweefsel vir genetiese toetsing gestuur word.

'Dit is nie iets wat ons gereeld doen nie, en die hospitaal se protokol is dat ons dit slegs oorweeg om dit aan vroue wat twee miskrame of meer gehad het, aan te bied', het die verpleegster skaam gesê. 'Nou ja, jammer, ek het net die een miskraam gehad, maar die afgelope paar jaar het ons baie deurgeloop en die grootste deel daarvan was nie ten koste van die NHS nie ... Ek sal dit in elk geval net laat doen dankie ”, antwoord ek. Koppel dit met trane van angs en opregte pyn toe die D&C werklik uitgevoer is (let op u self, moet nooit 'n algemene narkose van die hand wys as dit aangebied word nie) en uiteindelik het ek my sin gekry.

Drie weke later en ons kan net aan Trisomie en Misonomie en X en Y en 46 Chromosome dink waaraan ek in die verlede nie regtig gedink het nie.

As u uself deurgaans deur die statistieke bevind het en deur die honderde afskuwelike forums oor swangerskap geploeg is wat deur Doctor Google opgegooi is, begin die vrae en emosies regtig binnedring. Is die meeste miskrame die gevolg van 'n genetiese abnormaliteit met 'n embrio? Is ek abnormaal? Is my abnormaliteit of sy abnormaliteit geneties? Watter persentasie embrio's wat in die blastosistiese stadium getoets word, word chromosomaal geskroef en uitgegooi? Waarom het ek nie daarvan geweet toe ons jare gelede vir die baba begin probeer het nie?

Ek dink die moraliteit van die verhuur is dat hierdie dinge nie makliker word nie.

Elke keer as ek voel dat ek al die t's deurkruis en al die i's opgemerk het, vloei die volgende golf van onsekerheid binne. Miskien beweeg die mediese wetenskap in dieselfde tempo as my begrip van "Genetika vir beginners" en moet ek weer diep delf om die magiese geduld te vind wat ek sedert my eie opvatting ontbreek. Minstens een ding is egter vir ons opgeklaar. Ons sal nie langer opsionele behandelings oorweeg om swanger te raak nie.

Soos een vrugtigheidspesialis dit nou stel, het ons 'groter dinge om oor te bekommer' as wat akupunktuur ooit kan help.

Dus, gewapen met my nuwe genetikusvaardighede, 'n dikker vel (ek is nou eintlik 'n olifant) en 'n voorneme om versigtig te wees vir die wind en hoop dat ons nie bloot die ongelukkigste ouers is wat ooit 'n vrugbaarheidskliniek binnegestap het nie ... verder gaan ons.

Hannah Vaughan Jones is CNN International se nuusanker en Lewis, haar man en mede-nuusanker. Saam is hulle so dapper besig om hul IVF-reis in real-time te video's, sonder om te weet hoe dit gaan eindig. . . dit is so 'n eerlike verslag en te bekend vir diegene van ons wat dieselfde deurgemaak het.

Kyk Hannah en Lewis Vaughan Jones wanneer hulle hul sewende IVF-poging begin in hierdie episode van hul videodagboek 

https://www.ivfbabble.com/2017/11/couple-facing-seventh-ivf-attempt-share-journey-youtube-video-blog/

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.