IVF babbel

My harde reis met endometriose deur Samara

Endometriose is 'n toestand wat die lewens van 1 uit 10 vroue in die Verenigde Koninkryk oorneem. Die toestand kom voor wanneer selle, soos selle wat in die baarmoeder lei, in ander dele van die liggaam aangetref word. Endometriose veroorsaak nie net ernstige pyn nie, dit kan lei tot onvrugbaarheid, moegheid en dermprobleme, sowel as gevoelens van isolasie en depressie.

Wessex-vrugbaarheid pasiënt Samara het vanaf die ouderdom van 13 aan Endometriose gely, maar eers vier jaar later is stadium 4 uitgebreide Endometriose gediagnoseer. As deel van die Endometriosis Awareness Week het Samara haar ervarings dapper met ons gedeel in die hoop om bewus te maak van hierdie lewensveranderende toestand.

Eerste simptome

'Ek het op 13-jarige ouderdom begin met simptome opgemerk. Ek het nie lank met my periodes begin nie, en tussen my periodes het ek 'n gruwelike buikpyn gekry dat ek in 'n bal op die bank sou krul en die skool begin mis het.

Die pyne het baie gereeld geraak en ek het begin ly met duiselingagtige beswerings en floute. Ek het ook aanhoudend urienweginfeksies gekry. Hulle was elke een of twee maande ongeveer een. Ek het die dokter gaan sien en hulle het my vir 'n ultraklank verwys en hulle het gesê daar is niks medies verkeerd nie en dat dit normale periodes is. Dit is duidelik dat dit regtig moeilik was om my te vertel. As u so jonk is en soveel pyn het en skool mis, beïnvloed dit regtig vriendskappe en skoolwerk.

Dit het nie beter geword nie en ek het voortgegaan om dieselfde simptome na die dokters toe te gaan.

Hulle het my op verskillende voorbehoedpille begin toets, toe ek 14 was. Elke pil het my siek gemaak. Ek sou óf beswyk terwyl ek by die trappe afgestap het, siek geword het of net sleg gevoel het. Daar is ook aan my gesê dat die pille nie aanbeveel word vir iemand wat so jonk is nie, sodat dit in die toekoms vrugbaarheidsprobleme kan veroorsaak. Dit het my geskrik, maar ek het nie geweet wat om te doen nie!

Dinge word net geleidelik erger en niemand sou my help nie. My tydperke was vreeslik. Ek sou maande gaan sonder dat ek 'n periode gehad het, en dan spontaan sou begin en dit sou 'n paar weke duur. Dit het 'n groot angs veroorsaak op skool, want ek het nooit geweet of my periode op skool sou begin of nie.

Toe ek 15 was, het ek met ernstige depressie en angs begin ly.

Ek het 'n groot hoeveelheid skool gemis en dit het my vriendskappe regtig beïnvloed. Nie een van my vriende het verstaan ​​wat ek deurgemaak het nie en ek het nie geweet wat verkeerd was nie, so ek kon hulle nie eers vertel nie!

Ek het soveel pyn gehad en het soveel angs gehad dat ek Diazepam moes neem om na my 16de verjaardagpartytjie te gaan en kan nie regtig onthou wat gebeur het nie. Uiteindelik moes ek tuis vir my GCSE's studeer, want ek kon nie die skool gaan met die hoeveelheid pyn, angs en uiterste moegheid nie. Ek was so moeg dat ek aan die slaap sou raak terwyl ek huiswerk gedoen het en nie soggens fisies uit die bed kon opstaan ​​nie.

Die pyne was so erg dat ek 24/7 op sterk pynstillers was en ek het aanhou om UTI's te kry, wat my so sleg laat voel het.

Ek het aan siekte en ander simptome begin ly en hulle het gesê dat ek ernstige IBS het. Ek sou letterlik oorval met pynlike pyn en kon nie beweeg nie. Ek was so bang omdat ek nie geweet het wat aangaan nie.

In Augustus 2017, 16 jaar oud, het ek skielik van pyn tuis inmekaar geval. Ek het die pynlikste pyn gehad wat ek nog ooit ervaar het, en ek het erg siek gevoel en eerlik gedink ek sterf. Ek het 'n ambulans gebel en hulle het my hospitaal toe gebring. Ek is ondersoek en hulle het my vertel dat dit net periodieke pyn was soos ek altyd gehad het en dat hulle niks kon doen nie. Hulle het my bespreek vir 'n ultraklank, maar wou my huis toe stuur en 4 weke wag vir 'n ultraklank. Ek het geweier om huis toe te gaan omdat ek soveel pyn gehad het en nie eens morfien help nie. Hulle het my toegelaat en die volgende dag 'n ultraklank gedoen. Hulle het gesê dat ek 'n 7 cm-buik siste het waarna ek gebloei het en in my bekkenholte gebloei het. Hulle het daardie dag noodoperasies gedoen.

Na die operasie het dinge nog nie verbeter nie. Ek het na die konsultant teruggekeer en sy het vir my gesê dat ek nie endometriose het nie, alhoewel ek 'n endometriale siste het en dat die pyn in my kop was. Soos u op 16 kan dink, vernietig dit u heeltemal. Net toe jy veronderstel was om te gaan universiteit gaan en met die lewe sou begin, het ek regtig sterk pynstillers gehad, in afgryslike pyn en in en uit die hospitaal.

Dinge was so sleg en niemand sou my help nie.

Ons het besluit om na Londen te gaan en 'n topkonsultant te gaan sien, en hy was 'n spesialis in Endometriose en 'n bekende man. Ek was so hoopvol dat hy my sou help, maar ek was verkeerd. Hy het my vertel dat ek te jonk was om endometriose te ondergaan en dat ek die res van my lewe op pynstillers en antidepressante moes gaan. Dit is die laaste ding wat u op 17-jarige ouderdom wil hoor. Ek voel absoluut verslaan en hou van opgee.

Diagnose

Maar ek het nie opgegee nie en ek het aangehou soek en ek is so bly dat ek dit gedoen het! In Januarie het ek 'n konsultant van Portsmouth gesien wat 'n Endometriose-kliniek by die QA bestuur het. Sodra ek hom ontmoet het, het ek geweet dat hy die een sou wees wat my sou help. Die eerste ding wat hy vir my gesê het, was om 'n MRI-skandering te kry. Sodra hy dit gesê het, het ek in trane gebars. Ek was so bly en verlig dat ons vir die eerste keer 'n plan gehad het!

Nadat ek die MRI-skandering gedoen het, het ek vyf dae later 'n oproep gekry waarin ek gesê het dat ek moet opdaag vir my opvolg.

Die MRI-skandering het getoon dat ek stadium 4 uitgebreide endometriose gehad het. Ek het meer siste gehad, Endometriose op my bekkenwand en het aan my sye vasgehou en alles het aanmekaar gehang. Ek het dit diep in my baarmoeder gesit en meer. Hy het my in Maart bespreek vir chirurgie. Op 'n vreemde manier was ek eintlik gelukkig. Ek het uiteindelik 'n diagnose gehad en ons het 'n plan gehad om te probeer help.

Ek het die operasie ondergaan en het nog nooit soveel pyn opgedoen ná 'n operasie nie. Daar is aan my gesê dat dit tot ses maande sou duur om verbetering te vind. My konsultant het ook die Mirena-spoel tydens die operasie ingesit om die endometriose dormant te probeer hou.

Uiteindelik het ek op verskillende tipes morfien- en anti-inflammatoriese middels gewerk, en ek het steeds vreeslike pyn gehad.

Nadat ek na my konsultant heen en weer gegaan het, het ons besef dat die operasie my simptome nie verbeter het nie. Hy het gesê dat dit jou hormone kan wees wat die simptome veroorsaak eerder as die endometriose wat gegroei het.

My volgende opsie was om iets te probeer wat Zoladex-inspuitings genoem word.

Dit was 'n maandelikse inspuiting in my maag wat basies al jou hormone afskakel. Om eerlik te wees, het ek tot die punt gekom dat ek nie omgee wat hulle gedoen het nie. Ek moes net pynvry wees. Hulle het gesê as dit werk, is dit heel moontlik dat 'n histerektomie die beste opsie vir my is. Op 17 is die woord histerektomie die laaste wat u verwag. Ek het ook geweet ek wil kinders hê en om te weet dat dit van my af weggeneem kon word, was verwoestend. Maar dit kom tot 'n punt waar dit my lewensgehalte was of moontlik in die toekoms kinders gehad het. Ek het voortgegaan met die inspuitings en vir die eerste keer was ek pynvry! Maar nou het 'n paar besluite geneem om te neem.

Vrugbaarheid en IVF

So 'n lang verhaal kort, na baie besprekings met my konsultant en ouers, het ek besluit om IVF met 'n skenker-sperm te hê sodra ek 18 was. Op hierdie manier kan ek my behoefte om 'n baba te hê vervul, en as ek 'n histerektomie nodig het, sou geen berou hê nie.

Ek het in Januarie 2018 met IVF begin en in Oktober 2018 is my pragtige dogtertjie gebore.

Ek het so 'n harde reis gehad om my Endometriose te laat diagnoseer en behandel. Dit is so 'n afskuwelike en aftakelende toestand en daar is net nie genoeg bewustheid daar buite nie. Alhoewel my verhaal 'n gelukkige einde het, doen baie mense dit nie.

Endometriose moet in skole bespreek word en om bewustheid meer teenwoordig te maak in die alledaagse lewe. Dit moet geadverteer word in huisartse, in hospitale en op TV. Daar is hulp daar, maar soos my verhaal toon, kan dit nog lank duur om dit te vind.

Niemand hoef op so 'n jong ouderdom sulke moeilike tye deur te gaan nie. Of jy moet sulke moeilike besluite neem voordat jy selfs 'n volwassene is. '

Besoek gerus vir meer inligting en ondersteuning Endometriose UK

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by