IVF babbel

Sekondêre onvrugbaarheid en meer liefde om te gee

Ons haal Helen Davies op 'n hoogtepunt, want sy is pas gevra om te praat tydens die London Fertility Show London in November. en sy is heeltemal geskok oor die vooruitsig.

Dit is duidelik opwindende tye vir Helen, want sy het pas haar boek “More Love to Give” oor Sekondêre Onvrugbaarheid gepubliseer en die webwerf wat sy in 2016 gestig het, het “Sekondêre onvrugbaarheidsaangeleenthede”, Gaan van krag tot krag.

Helen het 'n lang en pynlike reis gereis om hierdie punt te bereik waar sy voel dat sy bewus is van 'n toestand wat haar en haar man regtig hartseer veroorsaak het. 

Sy is die eerste wat erken dat sy geen kenner is nie, maar sê:

'Ek het soveel geleer oor sekondêre onvrugbaarheid, deur dit deur te gaan, maar ook om eerlik te wees daaroor noudat my reis verby is. Ek wil net daardie kennis kan deel met ander wat hierdie probleem in die gesig staar, want daar is so min geskryf oor die toestand. ”

“Daar is nou meer as 292 lede van ons geslote, vertroulike Facebook-groep, ook sekondêre onvrugbaarheidsaangeleenthede, en ek hou nooit op om verbaas te wees oor hoeveel verskillende verhale daar is en verskillende scenario's wat tot sekondêre onvrugbaarheid lei nie.

Helen se absolute en duidelike doel is om bewustheid van Sekondêre Onvrugbaarheid te verhoog en mense op te voed oor die kompleksiteite van die toestand.

Ons het Helen gevra om ons oor haar verhaal te vertel

'Ek was altyd 'n loopbaanmeisie. Ek het nie baie grootgeword nie en van jongs af was my hoofsaaklikheid om in staat te wees om vir my uiteindelike kinders te sorg. Ek het dus op die ouderdom van 28 'n suksesvolle loopbaan as bemarkingsdirekteur van 'n groot openbare maatskappy gehad. Wat my betref, was die lewe op dreef en op plan. Ek het my toekomstige man op 26-jarige ouderdom ontmoet, maar ons het eers begin swanger raak voordat ek 31 was.

Wat nie in my lewensplan was nie, was dat ek miskien nie kon swanger word nie! '

“Nadat ons 2 jaar lank op ons eie probeer swanger raak, het ons die huisdokter gaan sien wat ons na Hull IVF-kliniek verwys het vir ondersoek. Ironies genoeg het ek ontdek dat stres baie sleg is vir vrugbaarheid, so duidelik het my stresvolle loopbaan my tog nie goed gedien in hierdie opsig nie. Na 'n aantal ondersoeke het hulle ook geïdentifiseer dat ek polisistiese simptome het, maar nie die volle sindroom nie. ek was gegee Clomid vir ses maande en was toe gelukkig genoeg om swanger te raak van my seun Zac wat daarna in 2007 gebore is.

'Toe Zac ongeveer twee en 'n half was, besluit ons dat ons 'n broer of suster vir hom wil doen. Ons is terug na die kliniek en hulle het voorgestel om Clomid weer te probeer, wat ek twaalf maande lank geneem het, maar dit was nie suksesvol nie. '

'Ek was op die stadium 37, en daar word voorgestel dat ons IVF probeer. Op daardie stadium was ek absoluut nie gereed vir IVF nie - ek het dit nie ondersoek nie en het niks daarvan geweet nie. Dit was altyd my groot wit ridder en ek was bang om die laaste kans in te trek.

'Terwyl ek Clomid geneem het, het ek alles ondersoek wat ek op IVF kon vind - maar nêrens kon ek verwys na iemand in my posisie nie - wat een kind gehad het en desperaat 'n ander een wou hê. Ek was in niemand se land - vasgevang tussen die babawêreld waarna ek verlang het om deel te wees en die IVF-wêreld waarin ek ook nie hoort nie, want ek het een baba gehad.

Ek het IVF-forums probeer, maar daar was ek so onwelkom, want mense het gesê 'jy is so gelukkig dat jy een kind het' - vriende en familie het dieselfde gesê - ek het gevoel dat ek nêrens kon draai nie.

'En toe kom ek een kort paragraaf in die boek oor onvrugbaarheid van Zita West raak - The Guide to IVF' Mense met 'n gesin voel al dikwels skuldig omdat hulle nog 'n baba wil hê. ' Ek was so verlig om hierdie woorde te lees. Ek het gevoel dat ek verstaan ​​word en dat die wêreld 'skuldig' my regtig geknou het. Ek het regtig skuldig gevoel toe ek weet dat ander nog steeds smag na wat ek al gehad het, en tog kon ek my begeerte vir 'n ander baba nie uitskakel nie.

'In die volgende 13 maande het ek vier rondes van IVF deurgemaak en gedurende die hele tyd het niemand dit genoem nie en ek het nooit die term' Sekondêre onvrugbaarheid 'ontdek nie - ek het nooit 'n pamflet gekry nie, dit is nooit aan my genoem nie. "

Hoe vind iemand wat aan hierdie toestand ly, maar nie die term daarvoor ken nie, u boek en u webwerf?

'Wel, natuurlik is ek my heeltemal bewus daarvan dat daar mense is wat baat vind by die inligting, maar nie die regte term het om na te soek nie, want dit was my ervaring. Die boek het altyd 'More Love To Give' genoem, omdat ek gevoel het hoe ek dit goed opgesom het, maar ek het lank aan die onderopskrif gewerk en soveel verskillende woorde gebruik as wat ek kon dink aan mense met hierdie toestand. want dit sou hulle na die boek lei, soos IVF, soeke na 'n ander kind en ook 'Sekondêre onvrugbaarheid'. Ek hoop ook namate ek elke maand verbygaan, verhoog ek meer bewustheid in die media en klinieke van die term self dat meer en meer mense hulle met hul situasie kan vereenselwig. ”

Wat het daartoe gelei dat u u boek geskryf het?

'Toe ek IVF begin het, het 'n vriend vir my 'n boek gegee wat geskryf is deur iemand wat soortgelyke behandeling gehad het, en toe ek dit gelees het, het ek myself gedink' dit sê my niks wat my kan help nie. ' Dit lyk asof dit net die oppervlak krap. Daarom het ek besluit om 'n boek te skryf oor my spesifieke ervaring met die doel om mense op te voed met die inligting wat ek so moeilik gevind het, veral oor die ingewikkeldheid om 'n baba te probeer en IVF-behandeling te ondergaan as u reeds 'n kind het. Daar is baie adviesboeke en memoires oor Primêre Onvrugbaarheid, en hoewel daar parallelle is, is daar ook 'n paar spesifieke gedagtes, gevoelens en situasies wat u teëkom wanneer u al 'n kind het wat ek graag wou uitlig. Ek wou nie hê dat 'n ander egpaar so skuldig en geïsoleer moes voel soos ek nie. Ek wou ons storie deel en vertel dat hulle nie alleen was nie en dat dit goed was om nog 'n kind te hê. Eers toe ek begin ondersoek instel na die publikasie van die boek, het ek die term “Sekondêre onvrugbaarheid” vir die eerste keer raakgeloop. Ek kon nie glo dat dit so lank geneem het om dit te ontdek nie. Dit was soos 'n openbaring! Ons het soveel deurgemaak, ons het uiteindelik die behandeling gehad en ons gesin voltooi voordat ek ooit die term gehoor het van die toestand waarmee ons gesukkel het! Miskien sou ek die bietjie inligting wat daar was, kon soek en vind. Dit was in hierdie scenario waaraan ek iets wou doen met die boek, webwerf en profielverhoging.

Sekondêre onvrugbaarheid en meer liefde om IVF te babbel

'Ek het Fertility UK genader en gevra waarom hulle geen inligting daaroor het nie. Dit blyk dat hulle dit wel het, maar dit is weggesteek in hul pamflet en webwerf met onderwerpe soos aanneming en bevordering. Toe ek verduidelik dat ek dit nooit daar sou vind nie, want dit was nie die stadium waarin ek was nie, het hulle dit op hul webwerf meer bekend gemaak en sedertdien baie ondersteunend. ”

Helen begin eers 'n webwerf en blog wat fokus op die boek nadat sy dit in 2014 klaar geskryf het. 

Namate haar werk gevorder het, en meer en meer vroue in aanraking gekom het, het sy gou besef dat die situasie van gebrek aan bewustheid en inligting veel groter was as om net haar boek te bevorder, en het die webwerf opnuut begin met die fokus op die hele onderwerp wat dit die naam Secondary Infertility Matters genoem het. Vrugbaarheidsbewustheidsweek in November 2016. Gedurende hierdie tyd begin sy uitgewers weer benader om die boek te laat druk.

'Dit was toe een van die uitgewers wat ek genader het my van die hand wys en sê dat hul navorsing toon dat niemand ooit na die term' Sekondêre onvrugbaarheid 'op Amazon soek nie, dat ek regtig aangespoor word om meer te doen om bewusmaking te maak. My aanvanklike antwoord was “No shit Sherlock! - natuurlik soek niemand daarna nie, want niemand weet dat die term bestaan ​​nie! ”

Dit was wat haar vasberadenheid om haar boek te laat publiseer, bewus gemaak het van die naam van die toestand.

'Ek voel net baie sterk dat die pyn van gesinne wat met sekondêre onvrugbaarheid gekonfronteer word, 'n baie ernstige pyn is en dat dit erken moet word. Dit is 'n ander pyn as diegene wat hul eerste baba wil verwek, maar dit maak steeds seer. Ek glo dat klinieke anders moet begin praat as hulle met kliënte wat reeds gesinne het, te doen het. Hulle moet identifiseer dat hulle miskien skuldig voel, hulle aanmoedig om te praat oor die spesifieke druk op 'n gesin wat deur behandeling gaan en positief erken dat dit regtig OK is om nog 'n baba te wil hê. Ek glo dat dit die groot druk en spanning op die paartjie sal verlig. ”

"Daar is 'n behoefte om die breë publiek op te voed oor die bestaan ​​van sekondêre onvrugbaarheid sowel as diegene wat sukkel, en dit is belangrik om paartjies in daardie situasie te laat praat oor hul gevoelens, sonder om bang te wees om iemand sonder kinders te ontstel."

Bowenal is Helen buitengewoon sensitief vir die gevoelens en hartseer van diegene wat met Primêre Onvrugbaarheid te kampe het, en sy is geensins van plan om iemand in die posisie te ontstel of te beledig deur bewustheid van Sekondêre Onvrugbaarheid te maak nie.

'Ek was amper drie jaar lank desperaat vir my eerste baba, so ek is baie bewus van die pyn en frustrasie wat my eerste kind wil hê. Ek is dus baie versigtig om die foltering van diegene wat met Primêre Onvrugbaarheid gekonfronteer word, ten volle te erken, maar net omdat iemand 'n ander soort pyn het, beteken dit nie dat hulle dit nie mag uitdruk nie. Die skuldgevoelens en vrees dat hul begeerte na 'n ander kind ander sonder kinders kan ontstel, kan uiters aftakelend en ongesond wees. Sekondêre onvrugbaarheid is steeds onvrugbaarheid. Elke soort verlies dra sy eie hartseer. ”

En die hartseer van diegene wat met Sekondêre Onvrugbaarheid te kampe het, is duidelik baie reëel en skaars meer gereeld as wat enige statistiek ons ​​tans sal vertel.

Helen se boek “More Love to Give” kan gekoop word deur die IVF-winkelsentrum.

Dit is ook beskikbaar as 'n sagteband of op Kindle deur www.ypdbooks.com of op www.secondaryinfertilitymatters.com

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.