IVF babbel

Help mans deur die lang, en soms hartverskeurende proses van IVF, deur James Kemsley

James Kemsley, 'n persoonlike ontwikkelings- en ondersteuningsafrigter vir mans, vertel ons sy eie verhaal

IVF is 'n ervaring anders as enige ander. Ek en my vrou het ses rondes IVF (drie vars, drie bevrore), drie klinieke, twee lande deurgemaak en kos £ 53,000

My vrou het ernstige stadium 4 endometriose, wat haar dae of weke verlam met pyn en keer dat sy 'n normale lewe lei. Bo en behalwe ons vrugbaarheidsbehandeling, moes ek my vrou ondersteun deur drie operasies, veelvuldige opnames in die hospitaal en onlangs sepsis na 'n TFMR.

Vroeër vanjaar het ons ons eerste suksesvolle IVF gehad, ons was opgewonde, maar versigtig.

Een van die hartseer dinge oor vrugbaarheidskwessies, en waaroor nie baie mense praat nie, is dat u opgewondenheid oorskadu word deur vrees

Ons het soveel negatiewe ervarings beleef, waarom sou dit anders wees? Ons was reg. Ongelukkig moes ons om 20 weke om mediese redes (TFMR) beëindig word tydens die eerste afsluiting. Die baba is gediagnoseer met ernstige PUV en sou nie na die geboorte oorleef nie.

Ek het hierdie inligting via 'n luidspreker op my foon in 'n parkeerterrein ontvang weens hospitaalbeperkings. Die dae wat gevolg het, was lank. Ek kon by geen hospitaalafsprake saam met my vrou wees nie. Ek moes alleen wag. So verwoestend soos die ervaring was, het ons dit as positief beskou. Dit is onmoontlik om positief te wees dat ons swanger kan raak, iets wat dokters ons deurlopend vertel.

Dit het ons hoop gegee vir die toekoms

Terwyl vriende, familie en dokters gevra het hoe dit met my vrou gaan, word daar van my verwag om sterk te bly, moedig te wees, die druk van die alledaagse lewe te hanteer en twee ondernemings te bestuur. Uiteindelik neem meer aan en dra 'n groot emosionele gewig. Dit is die werklikheid vir baie mans wat vrugbaarheidsbehandeling en babaverlies ondergaan.

Ek voel dat ek ons ​​IVF-reis vanaf die sylyne gekyk het

As man is u die ondersteuningstelsel vir u vrou, dit is immers die persoon wat hormone inspuit en indringende behandeling ondergaan. Die wel en wee, die stelselmatige benadering, finansiële laste, doelwitte wat u moet bereik, ek moes dit oorkom, maar ek moes die krag vind om dit alleen op te los.

Ek het twintig jaar met mans gewerk en daagliks met hulle gesels. Hoe meer ek oor my IVF-reis gepraat het, hoe meer kliënte het ook hul vrugbaarheidsverhaal met my begin deel. Hulle het almal dieselfde opinie gehad; jy bly op die kantlyn, bekommerd en gestres oor hoe jy dit gaan laat werk.

Dit is hierdie omstandighede wat my gemotiveer het om vrugbaarheidsadvies en ondersteuning vir mans aan te bied

Geïnspireer deur my eie persoonlike ervarings tydens vrugbaarheidsbehandeling en die gebrek aan ondersteuning, help ek mans nou deur die lang, en soms hartverskeurende proses van IVF. Ek gee leiding oor hoe u u emosies kan verstaan, 'n maat kan ondersteun en hoe u die finansiële bekommernisse onder baie ander sake kan bestuur.

Ek is passievol oor die bewusmaking van mans se geestesgesondheid, en moedig mans aan om te praat en die vrugbaarheidsgesprek te open en daarna. Daar is geen helpende hand om mans se kwessies te hanteer nie, maak nie saak hoe groot of klein nie. Moet my nie verkeerd verstaan ​​nie, daar is hulp, maar dit is meestal 'n té sensitiewe benadering, medies of geestelik en holisties. Ek is hier om 'n eerlike benadering aan te bied.

Kom ons kom tot die punt. Laat ons regtig wees

Ek wil help om die manier waarop ondersteuning vir mans aangebied word, te verander. Ek weet hoe om met mans te praat, ek weet hoe om 'n luisterende oor, vriend en ondersteuning te wees.

Ons het nooit verwag dat ons vrugbaarheidsreis so 'n rollercoaster-rit sou wees nie. Die wel en wee, die positiewe en negatiewe. Die blote verbintenis tot die proses, dit word lewe en dit lyk asof u daardeur navigeer op 'n outopilot. Die alledaagse lewe is limbo, met een bysiende fokus; swanger raak.

Ongelukkig stop die lewe nie vir vrugbaarheid nie

Op die dag toe ons met ons eerste IVF begin, is my ma oorlede terwyl my pa 'n operasie vir kanker ondergaan het. Boonop moes ons 'n oorsese onderneming sluit, personeel bestuur, ongelukke, 'n inbraak en 'n brutale hond wat besluit het om belaglike dinge te eet, wat beteken dat hy twee operasies in tien maande gehad het - hy weet seker hoe om 'n slegte situasie erger! Ek moes my vrou ondersteun deur drie ingewikkelde vrugbaarheidsoperasies, verlammende, chroniese pyn veroorsaak deur endometriose en veelvuldige opnames in die hospitaal. Vrugbaarheid en IVF is nie maklik nie.

Onthou egter dat dit tydelik is

Dit sal nie vir altyd hou nie. Vier die klein oorwinnings. Vind die positiewe dinge tydens moeilike tye. U kan en sal hierdeur kom.

Kontak gerus by as u ondersteuning wil hê tydens u vrugbaarheidsreis hallo@jameskemsley.com

U kan James ook volg op Instagram @jameskemsleycoach.

 

 

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by