IVF babbel

'Hoe gaan dit met jou ouers?'

'Hoe gaan dit met u ouers?' .... dit kan lyk as 'n belaglike vraag om te vra op 'n tydstip wanneer jy voel so laag, maar dit is belangrik dat u ouers 'n uitlaatklep vir hul eie angs het as u op u vrugbaarheidsreis begin.

Verlede week, oor 'n koppie koffie saam met my ma, het ons begin praat oor hoe trots sy is om 'n ouma te wees. Sy is gaaf, te vrygewig, wonderlik en veelsydig met haar kleindogters! Sy laat alles val sodra hulle bel en lag en lag as sy om hulle is. "Hulle verlig my lewe", sê sy. 'Ek sal enigiets vir hulle doen'.

Nou is ek seker dat hierdie liefdesverklarings oor die hele wêreld weerklink, terwyl grootouers na hul geliefde kleinkinders kyk, maar om te weet dat my ma haar kleinkinders seer hou, terwyl sy my deur vier jaar vrugbaarheidsbehandeling ondersteun, laat my om te huil met hartseer en vreugde.

Gedurende my vier jaar TTC het my ma my krag, moed en hoop gegee (terwyl sy dit steeds doen).

Sy laat my in haar hoekie snik, sy laat my ure praat, sy laat my net wees. Sy het nooit in trane uitgebreek nie (voor my), sy het nooit gesê sy voel verpletter (voor my nie). Sy was my ruggraat, my rots. Maar as ek terugkyk, vra ek haar nie een keer hoe sy voel nie. Hoe gebroke was sy toe my IVF nie werk nie en sy nie die kleinkind kry waarna sy verlang het nie? Ek het nie gevra hoe dit met haar gaan om te sien hoe vriendinne van haar grootouers word nie? Het sy gedink dat die dag ooit sou aanbreek wanneer sy haar kleinkind in haar arms sou hou?

Ek het nie een keer aan haar hartseer gedink nie, ek was te toegedraai in my eie emosionele pyn.

As sy regtig geantwoord het en in trane afgebreek het, dink ek dat ek eintlik kwaad gevoel het ... sy het immers kinders. Dit was ek wat die vooruitsig gehad het om nooit moeder te word nie. Ek wens net sy het ondersteuning gekry. Om iemand te troos, te ondersteun en toe te laat om hul gevoelens op u af te laai, het u immers iemand nodig om te troos jy, om te gee jy krag.

Dit kan baie moeilik wees vir ouers van mans en vroue wat deur IVF gaan.

Vir 'n moeder van 'n dogter wat deur IVF gaan, is dit moeilik om te weet met wie om u hartseer en teleurstelling te deel. Toe my IVF misluk, wou ek net met ander vroue praat wat IVF misluk het omdat hulle geweet het hoe ek voel. Ek het al 11 jaar gelede al gepraat oor die gebrek aan ondersteuning in vergelyking met die aanlynwêreld waarin ons vandag leef; Facebook het destyds nie bestaan ​​nie, so ek het nie die wonderlike aanlyngemeenskappe wat vandag bestaan ​​nie; Ek het net die verpleegkundiges in die kliniek en my man en familie met krag gehad. My ma het niemand gehad om na te draai nie; sy moes haar hartseer wegsteek en sterk wees vir my.

Daar is deesdae soveel ondersteuning vir ouers van 'IVFers'

Gransnet het 'n forum gefokus op IVF en dit is vol (hopelik) oumas wat almal met mekaar praat. Toe ek die gesprekke van liefde en ondersteuning deurgelees het, kon ek nie anders as om hartseer te wees vir my ma nie. Sy sou met hierdie soort rugsteun en aanmoediging kon klaarkom toe my behandeling aanhou misluk het.

Dit kan ook moeilik wees om te weet wat u gedurende hierdie moeilike tyd vir u seun of dogter moet sê

Grandparents.com is nog 'n wonderlike webwerf wat uitstekende doos en moenies vir grootouers bevat as hulle met hul kinders praat:

HET: Leer jouself op

U kind het miskien nie die tyd of energie om vrugbaarheidsbehandeling in diepte te bespreek nie. Boonop kan dit lastig wees as u nie terme soos embryo-oordrag en intra-uteriene inseminasie grootgeword het nie. 'Dit is soos om in 'n vreemde land te reis en nie die taal te ken nie. En dit is moeilik om te weet hoe u 'n onderwerp moet benader waarmee u nie vertroud is nie, 'sê Sharon Covington, direkteur van sielkundige ondersteuningsdienste vir die Shady Grove Reproductive Science Centers in Metropolitan Washington, DC.

MOENIE: Ondervra u kind

U mag dalk jeuk om te vra: Hoeveel kos die behandeling? Wat is die kans op sukses? Sal u drieling hê? Is u seker dat dit die beste behandeling is? Hoe lank sal dit neem? As u oorboord gaan en vrae stel waarop u kind miskien nie antwoorde het nie - en oor haarself wonder - kan dit haar daartoe lei om u heeltemal uit te sluit. Sê eerder: 'U hoef my nie te vertel as dit nie iets is wat u wil bespreek nie', "stel Naree Viner (40), 'n vrugbaarheidspasiënt in Los Angeles, voor. "Ek verseker my ouers dat dit ons topprioriteit as 'n paartjie is ... en vertrou dat as hulle goeie nuus is, ons dit sal laat weet!"

Die advies wat deur hierdie kundiges gegee word, is ter sprake

As u ouers hulself opvoed oor die behandeling wat u ondervind en verstaan ​​wat u doen en nie wil praat nie, spaar dit u ongemaklike gesprekke.

Lei u ouers na aanlyngemeenskappe wat hulle kan ondersteun en hulle 'n uitlaatklep vir hul eie kwaad kan bied.  

Gebruik die kosbare tyd wat u by hulle het om te knuffel, te huil, te skree, te skree, te lag en net te wees.

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.