IVF babbel

Ek kon gedoen het met 'n Vrugbaarheidsvriend

deur Sara Marshall-Page

Ek het my vrugbaarheidsprobleme en IVF alleen deurgemaak. Ek het geweet dat niemand anders dit deurgaan nie, ek het niemand anders geken wat dit deurgemaak het nie. Ek wou desperaat na iemand verwys wat kan vertel hoe ek voel, wat óf dieselfde emosies as ek beleef het.

Ek het elke fase van die proses blindelings aangegaan oor wat volgende gaan word, met net my dagboek om na te gaan wanneer dinge my onderkry.

Ironies genoeg is ek byna elke ander dag langs die vrou in die kliniek gesit tydens my IVF-siklusse, wat geweet het hoe ek voel, wat presies deurgemaak het wat ek deurgemaak het, maar ek het nie een keer iemand in die oë gekyk nie.

Miskien moes ek na die meisie langs my gewend het en gesê het: "gaan dit goed met jou?" Ek weet ek sou daarvan gehou het as iemand na my sou draai.

In plaas daarvan het ons almal in stilte gesit totdat die verpleegster ons naam genoem het.

Miskien is die rede om jouself te isoleer terwyl u IVF-behandeling ondergaan, omdat u dink dat dit die pyn minder sal maak as die behandeling misluk. As niemand anders weet nie, kry jy net seer. Ek dink die vrees wat ek gehad het, was dat as ek die ups en downs deel met iemand wat behandeling ondergaan, hoe sou ek dan 'n vriendskap voortgaan as hulle swanger geraak het voordat ek dit gedoen het?

Om die emosionele lotery te vermy, het ek my verdiep in die anonimiteit van boeke en forums vol ingewikkelde akronieme.

As ek nadink, moes ek net kameraadskap gesoek het. As ek op 'n Vrydagaand met iemand in dieselfde posisie as ek kon bel, sms of selfs iemand ontmoet, terwyl al my ander 'normale' maatjies in die kroeg was, sou dit my baie hartseer gespaar het. In plaas daarvan, drink ek my koffietee en trek die luike af.

Ek het sedertdien uitgevind dat daar 'n briljante vrou wat oorkant my woon wat gelyktydig met IVF deurgaan.

As ek maar net geweet het! Ons tweeling gaan nou saam skool en ons het ongelooflike vriende geword. Ons het die ander dag ons IVF-verhale oor 'n groot glas wyn gedeel en ooreengekom dat dit 'n wonderlike Buddy sou gewees het.

Daar is baie vertroosting om in dieselfde bootjie as iemand te wees, of dit nou vir 'n oomblik is of iets wat 'n langtermyn vriendskap word.

Soek 'n Vrugbaarheidsvriend, want 'n gedeelde ervaring kan 'n makliker reis beteken en om te besef dat jy nie alleen is nie.

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.