IVF babbel

"Ek voel te angstig om gelukkig te wees met my IVF-sukses"

Deur Torey (38)

Ek het dit met my eenhoornpen geskryf. Wat is die betekenis van 'n eenhoorn? Wel, hulle glo in wonderwerke.

Ek dink dit som my op; Vir die vier jaar wat ons 'n baba probeer kry, voel ek dat ek positief gebly het. My lewe het nie op die negatiewe swangerskapstoetse gefokus nie, ek weier om dit te laat. Ek het gefokus op die manier waarop ek die lewe ten volle kan uitleef, met die hoop dat as ek tevrede is met die kaarte wat aan my gegee is, 'n baba uiteindelik sou verskyn.

Ons het ongelooflike vakansies gehad en was eerlike gesprekke van 'wat as', 'sou ek genoeg wees'. Ek kan eerlik sê ek was gelukkig, maar miskien nie volledig nie.

Ons IVF reis begin in Desember 2018, het ons onverklaarbare onvrugbaarheid gehad. Alhoewel vriende en familie geweet het dat IVF op hande was, was ons dit eens dat ons die feit dat dit by onsself begin begin hou, nie wou hê dat die druk van die vrae wat onvermydelik sou kom nie, ons wou hê dat hierdie punt net oor ons moes gaan.

Die proses Dit was goed, ek het weinig newe-effekte, maar ons het kersfees vir my gesin aangebied en die nuwe jaar vir ons vriende sonder probleme, hoewel dit moeilik was om te drink nie. Ek kon mense vertel dat ek besnoei omdat my behandeling binnekort op 'n sekere punt sou begin.

Twee vaal blou lyne

'N Paar weke later het ons by die' verruklike 'gekom twee-week wag. Nege dae na die oordrag het ek my alarm ingestel vir 6:XNUMX. Ek het die toets afgelê - en daar was dit - 'n tweede baie flou blou lyn. Ek het James laat kontroleer dat ek nie dinge sien nie, ons het dit voor die lig gehou, maar daar was dit heeltemal duidelik - net nie so vet as wat ek wou nie. Ons het die oggend bitter min vir mekaar gesê en James is werk toe.

Ons het ooreengekom om ons mammas te vertel en hulle tot geheimhouding te sweer. My ma het natuurlik gehuil voordat ek haar daaraan herinner het dat dit baie vroeë dae was en dat dit onwaarskynlik sou wees dat ons die sewe weke lange skandering sou kry, of dat daar 'n hartklop sou wees. Ma het my daaraan herinner dat, as ons niks anders gehad het nie, ons swanger geraak het en dat ons ten spyte van wat daarna gebeur het, dit vir ons moontlik was.

Ongeveer vier of vyf weke het my siekte begin, James se oë opgesteek, maar ek stop hom in sy spore. Ek het alles geblameer - my reflux, die rykdom van voedsel, te veel eet, het nie beteken wat ons gehoop het nie - dat dinge sou gaan soos dit moes. Intussen stuur ek hom elke week sonder versuim dieselfde sms-boodskap 'kan u 'n toets op pad huis toe aflê?' en elke week verskyn die blou of rooi lyne telkens weer waaghalsiger.

12 week skandering

Ons het die sewe weke lange skandering deurgedring en daar was 'n vinnig kloppende hart en 'n bietjie vorm in my buik, die begin van ons baba. Ons het ingestem om die res van ons gesin, pa's en broers en susters met die rasionalisering te vertel dat as ons iets sou gebeur, ons nou aan hulle vertrou. Die weke het aangestap en my siekte het voortgeduur. Ons het 'n privaat skandering op 12 weke bespreek wat 'n baie duidelike beeld van 'n baba getoon het en vir die eerste keer het ons die hartklop gehoor.

Ons kon uiteindelik vir ons goeie vriende sê. In daardie stadium het ons besef dat dit nie net ons was wat op reis was nie, ons vriende was baie emosioneel en verheug oor ons. Ek het gewag vir die twaalf weke lange ondersoek na wat vir ewig gelyk het, en ek het regtig gedink dat dit my die versekering sou gee dat dit vir ons 'n werklikheid was. Ek was swanger en ons sou die gesin hê waarna ons verlang het, maar ek het nog steeds gesukkel om dit te erken. Mense sou vra of ek swanger voel, en ek sal dit borsel en 'n grap maak oor die eet van te veel koek. Het ek die baba voel beweeg? Ek het geen idee gehad nie - dit was waarskynlik wind.

Ek was op 16 weke bang toe my bejaarde ponie my in die stal inmekaargesak het. Ek het eerlik gedink die reis eindig vir ons, maar daar was weereens daardie hartklop sterk en duidelik. My maag groei en ek voel gereeld duidelike, sterk bewegings. Ek is 24 weke, so jy kan goed gaan met hierdie reis. Ek gee ons nog steeds nie toestemming om iets te koop nie en ek wil nog 'n paar weke wag om die kwekery te gaan doen.

Sommige vriende weet nog nie dat ek swanger is nie, en ek het geen plasings op sosiale media nie bewus om nie alles weg te gee nie, ek het vriende wat met IVF baie meer gesukkel het as wat ek gedoen het, en ander wat ek weet, kan glad nie kinders hê nie - hulle wil nie my vreugde sien nie?

Swangerskap angs is regtig

Dit kan wees dat dit die enigste keer sal wees dat ek swanger is, en ek wil dit geniet, maar ek het hierdie geweldige vrees dat ek die oomblik as ek my dit laat jink en hierdie droom, hierdie ongelooflike bietjie geluk het gehad het sal eindig. Aan die ander kant van die muntstuk is ek so kwaad vir myself dat ons dit so lank wou hê, so baie mense is nie so gelukkig soos ons nie en tog kan ek dit nie geniet of vier nie. Ek dink ek het myself so voorberei op die negatiewe toets; ek weet nou nie hoe om te gaan met die feit dat ons drome lyk of hulle waar word nie.

Ek dink aanhou net een boodskap, 'n subtiele aankondiging kan die begin wees of een baba groei net iets om hierdie gevoel te verbreek en dan sê ek myself volgende week sal ek dit doen. James herinner my voortdurend daaraan dat ek uiteindelik iets sal moet koop - hoe anders sal ons die baba uit die hospitaal huis toe kry en probeer ek regtig is. Ek het net nooit verwag dat ek nie die beste tyd vir ons die beste tyd sou kon waardeer of omhels nie, maar natuurlik vertel ek my baba wat nog steeds groei, dat die klein mensie daarbinne so gewild is en dat dit nie ' t oor hulle gaan dit oor my.

As ek terugkyk na al die raad en leiding wat ons gekry het voordat u met IVF begin, Ek dink ek het so gekondisioneer om te dink hoe skaars 'n suksesverhaal was, ek weet nou nie hoe ek daarmee moes omgaan nie.

Voel jy op dieselfde manier as Torey? Is u angstig oor u IVF-swangerskap en weet u nie hoe u moet voel nie? Ons wil graag van u hoor, e-pos u storie na mystory@ivfbabble.com

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.