IVF babbel

Ek het 'n kind, so hoekom kan ek nie weer swanger word nie?

Waarom sou 'n paartjie, wat het verwek 'n kind natuurlik skielik sukkel om 'n tweede kind te hê? Ons het hierdie e-pos ontvang van een van ons lesers wat net nie kon verstaan ​​waarom sy nie weer swanger kon word nie

Geagte IVF-babbel, 

Ek voel so skuldig om aan u te skryf, want ek weet dat daar soveel paartjies is wat desperaat is om ouers te wees, wat aanhou om na IVF-ronde te misluk, onseker of hulle ooit 'n kind gaan kry of nie, en hier is ek, 'n ma (40 jaar oud) vir 'n pragtige klein seuntjie van 5 jaar oud wat hulp vra om swanger te raak, omdat sy nog nooit vantevore probleme gehad het met vrugbaarheid nie.  

Maar ek het hulp nodig. Ek weet nie wat met my liggaam gebeur het en waarom dit opgehou het om te funksioneer nie. Ek het gehoop dat u my leiding sou gee en my sou help om te verstaan ​​wat gebeur en wat ek kan doen om myself swanger te kry. Ek wil so graag vir my seun 'n broer of suster gee. Wat kan ek doen? Dit sal wonderlik wees as u my vrae kan beantwoord:

Ek het natuurlik so vinnig met my seun swanger geword, wat dink jy is die rede waarom ek nou sukkel? Het ek sekondêre onvrugbaarheid?

Baie dankie vir jou hulp.

Elaine.

Ons het na Dr Peter kerecsenyi van Manchester Vrugbaarheid om Elaine se vraag te beantwoord

Geagte Elaine,

Ek is so jammer om te hoor van u stryd. Dit is 'n frustrerende situasie na 'n vinnige en maklike konsepsie. Om swanger te raak en swanger te raak, klink eenvoudig en reguit, maar dit verg die harmoniese samewerking van verskeie komplekse liggaamsisteme.

Dikwels is daar geen duidelike rede vir sekondêre onvrugbaarheid nie. Veranderings kan verband hou met ouderdom (eierreserwe en kwaliteit), baarmoeder (verstopte buise, fibroïede, adenomiose), outo-immuun gekondisioneer (verworwe trombofilie, onderaktiewe skildklier), dalende spermkwaliteit, en onvoldoende tydsberekening van seksuele omgang.

Sekondêre onvrugbaarheid bly dikwels onverklaarbaar. Selfs in hierdie gevalle kan vrugbaarheidsbehandeling verbasend suksesvol wees.

By Manchester Fertility kan ons u sien om gesondheids- en lewenstylkwessies breedvoerig te bespreek. Ons verkies om 'n ultraklankondersoek, 'n bloedtoets (anti-Mulleriese hormoontoets om mee te begin) en spermtoets vir 'n aanvanklike assessering.

Dit is oor die algemeen waar dat die eierreserwe en eiergehalte vinniger daal oor die ouderdom van 40. Daarom sal ek aanbeveel dat u 'n vrugbaarheidsassessering reël om u vrugbaarheid te verstaan ​​en oor u volgende stappe te praat.

Wens jou alles van die beste toe,

Peter

Het u sekondêre onvrugbaarheid? Wil u u storie met ons deel? Stuur vir ons 'n reël by mystory@ivfbabble.com

Lees meer oor Sekondêre Onvrugbaarheid

Sekondêre onvrugbaarheid verduidelik

Voeg kommentaar by