IVF babbel

Ek is aangesê om te ontspan, te probeer om nie te stres nie, joga te neem, 'n massering te geniet en die krag van die kristalle te omarm. Argh !!!

Annabel vertel hoe iets uiteindelik geklik het ...

Dit het my amper 5 jaar geneem om swanger te raak. Langs die pad het ek soveel "nuttige" (nie so nuttige) advies van mense ontvang nie (nie een van hulle was dokters nie) oor maniere om swanger te raak

Ek is aangesê om te ontspan, te probeer om nie te stres nie, joga te neem, 'n massering te geniet en die krag van die kristalle te omarm. Ek het voorheen met leë oë gestaar terwyl hulle gepraat het terwyl ek wou hê dat ek eintlik hardop kon sê: "Ja, hoe dom van my! Daar het ek IUI en IVF probeer, wat nie een gewerk het nie. Ek moes eerder 'n kristal styf vasgehou het om hierdie onvrugbaarheid te kon deurbreek! ”. Ek het vroeër soooo kwaad geword vir hierdie mal raad. Alternatiewe terapieë sou my nooit swanger maak nie !!

Maar toe verander iets na drie behandelingsrondes ...in plaas daarvan om die raad te bestry, het ek dit begin aanvaar

Ek dink ek het die punt bereik waar ek so desperaat was om swanger te raak, dat ek alles wou probeer. Ek  het met my dokter gepraat en gevra of hy dink dit kan help om aan die begin van my volgende ronde te werk  vrugbaarheidsbehandeling. Daarom het ek dit probeer. Ek het joga en akupunktuur aangepak net voordat ek met my laaste (en suksesvolle) ronde ICSI begin het. (Kristalle was vir my net 'n bietjie ver!)

Ek dink nie een oomblik dat die joga en akupunktuur op hul eie sou gewerk het om my swanger te kry nie, maar ek het my laaste behandelingsronde met 'n baie rustiger gemoedstoestand begin. Die uur van joga per week het my gevoel asof ek my liggaam versorg, en my akupunktuur het my berader geword! Ek het vroeër by haar kamer ingestap, wat ongelooflik geruik het. Sy sou warm handdoeke gereed hê om oor my te lê terwyl die naalde hul werk doen. Ek sal my vrese en bekommernisse op haar aflaai en verjong laat voel. 

Kan ek net sê as u dieper in 2021 ingaan, kyk dan na uself

Ek is nie een van die irriterende mense wat vir u gaan vertel dat al wat u hoef te doen is om te ontspan nie, maar ek sê, doen wat u kan om u liggaam te voed en alternatiewe terapieë te gebruik as 'n manier om dit te doen. 

Hartvrugbaarheid in Suid-Afrika is 'n groot gelowige in die krag van alternatiewe terapieë, en daarom het ek dit laat val en gevra dat ons meer moet vertel.

Hallo span HART! Kan ek begin om te vra of dit veilig is om alternatiewe terapieë tydens vrugbaarheidsbehandeling te gebruik, of moet dit net vir die opbou van die behandeling wees om u geestelik en fisies gereed te maak?

Ja, alternatiewe terapieë is veilig en kan 'n spelveranderaar wees vir baie wat vrugbaarheidsbehandeling ondergaan, beide manlik en vroulik. Dit word altyd aanbeveel dat u met u vrugbaarheidspesialis gesels om advies in te win en om hulle in kennis te stel watter terapieë u doen. Soortgelyk aan die handhawing van 'n gesonde lewenstyl, is alternatiewe behandelings die doeltreffendste wanneer u konsekwent en toegewyd is aan hul praktyk, begin met die aanloop tot u vrugbaarheidsbehandeling, deur u behandeling en daarna. Die alternatiewe terapeut moet ook bewus wees van waar u op reis is, aangesien hul behandelings en instruksies kan wissel om u liggaam die beste te ondersteun.

Watter soort alternatiewe behandelings stel u voor dat u pasiënte gebruik?

Ons beveel aan om behandeling te soek by die volgende terapeute wat 'n spesiale belangstelling of verdere opleiding in vrugbaarheid het:

acupuncturist

dieetkundige

chiropraktisyn

Joga-instrukteur

Sofroloog

Is dit waar dat akupunktuur die voering van u endometrium kan verbeter deur die bloedvloei te verhoog?

Ja, dit is korrek - maar ons verkies dat ons akupunktuurkundige meer inligting gee oor hoe dit werk, aangesien dit hul spesialiteit is. Ons het ook onlangs kragte saamgesnoer met Mike Berkley - Akupunktuurkenner in die Berkley Centre in New York. Hy kan dit ook in meer besonderhede kan verduidelik.

Is daar een van die ander terapie wat volgens u beter werk as die ander met vrugbaarheidsbehandeling?

Nee, elkeen het hul spesiale plek in die son

Is daar alternatiewe behandelings wat nee-nee is?

Oosterse kruie-medisyne word afgekeur deur die meeste spesialiste in vrugbaarheid. Aangesien ons nie seker is hoe dit met die vrugbaarheidsmiddelprotokolle kan inwerk nie.

 Baie dankie span Hart!

As u meer wil weet oor alternatiewe terapieë, gaan dan na ons welstand-afdeling

Voeg kommentaar by