IVF babbel

In Sy skoene

'N Man se perspektief op sy IVF Journey deur Jed Lowry-Hall

Dit was ongetwyfeld die moeilikste tyd in my lewe. Ons woon in die Verenigde Koninkryk en is as sulks baie gelukkig om ondersteuning van die NHS te kry vir IVF-behandeling. Een van die faktore vir hierdie ondersteuning is egter dat 'n BMI onder 30 mans en vrouens is. My grootste gewig het die grootste deel van my volwasse lewe gejubel (en) en dit was vir my 'n reuse ding om te doen sodat ons IVF kon begin.

Ek wou nog altyd 'n gesin hê, en my vrou moet, en jy sou dink dat dit met die doel om gratis IVF-behandeling te kry, dit vir my laserfokus sou gee om die gewig te verloor.

Wat ek wel gevind het, was dat ek weens die druk wat ek op my geplaas het om die gewig te verloor baie binges en vals begin gehad het, en binne 'n maand het ek myself weer gevind by die gewig wat ek begin het. Ek wou net gee my vrou die enigste ding wat sy wou hê, maar het steeds daarin misluk. Ons was albei deeglik bewus van die persentasies en is nog steeds realisties daaroor, maar die feit dat ons nie weet nie, eet (geen woordspeling bedoel nie) by ons en laat haar regtig neerdaal.

Uiteindelik, Maart / April 2017, het ek myself bymekaargemaak en begin om die gewigsverlies ernstig op te neem, insluitend hardloop en 06:00 gimnasiumsessies.

Om die gewig te kry wat deur die NHS as gesond beskou word, het 'n ongelooflike hoeveelheid spanning en angs meegebring, en ek het 'n paar ekstreme maatreëls getref, waaronder uitdroging voor my finale 'suksesvolle inweeg'. Hardloop in bakvakke, neem ongelooflike warm baddens (waag die risiko om my swemmers te kook) en beperk my waterinname tot 500 ml vir 2 dae. Junie 2017 het ek na die dokters gegaan en is geweeg en my BMI onder 30, ek was so bly dat ek voor die dokter gehuil het en dan weer op die telefoon na my vrou al die pad terug na my motor, dit was 'n vrylating na 2 jaar van mislukking en nie in staat was om my vrou te gee wat sy die graagste wou hê nie.

Ons was so opgewonde om met ons reis te begin, maar toe kom daar 'n ander probleem, die gesondheid van ons doktersassistent! Hoe gaan dit met 'n onbeheerbare faktor? Aangesien sy siek geword het, was daar niemand om die uitslae van al ons toetse en bloedjies vir verwysing af te stuur nie, en ons het gewag, en gewag en gejaag en agtervolg, het dit byna drie maande geduur. Dit was eers in November dat ons na ons spesialis kon gaan om die proses te begin. Dit was so onregverdig dat hulle my vrou behandel het, mense wie se enigste IVF-opsie alreeds in 'n kwesbare toestand is, en 'n dag voel soos 'n maand. Die feit dat ek nie weet nie, is die grootste faktor. Dit het my so ontstel om my vrou te sien spanne en uit te trek as gevolg van 'n siek sekretaresse. Sy verdien dit nie, vroue wat deur IVF gaan, moet ondersteun en versorg word dat hulle nie geïgnoreer word nie en as 'n oorlas beskou word terwyl hulle na opdaterings jaag.

Nadat Oktober aangebreek het en ons gesprek met ons spesialis gehad het, is ons al twee maande lank van alkohol af ('n ongelooflike prestasie op sigself), om te sê dat dit my vrou laat uitlaat, sou akkuraat wees.

Ek dink daar kon meer beskikbaar gestel word oor wat om te verwag van die eerste vergadering, en ons was so gretig en gretig, en al wat eintlik gebeur het, was dat ons ons dokter ontmoet het, gesê het, 'n vorm onderteken en absoluut vol vrae gehad het. My vrou het hierna gehuil en soos ek sê, is net geblaas, al wat ek wou doen, was om haar beter te laat voel, maar ek het nie die gereedskap gehad om dit te doen nie, want die enigste ding wat haar kon laat beter voel, was om aan die gang te kom .
As 'n man wat hierdie proses deurmaak, het ek so hulpeloos en verantwoordelik gevoel dat my vrou hartseer was. Ek moes vroeër gewig verloor het, ek moes kragtiger gewees het met ons dokter, gedagtes het net voortdurend deur my gedagtes herhaal en my neergesit, maar ek kon dit nie deel nie, want ek wou nie hê dat my vrou iets anders te bekommerd hoef te hê nie haarself met. Sy moet op haar fokus.

November het aangebreek en ons het uiteindelik by die embrioloog gaan sit en al die antwoorde gekry wat ons wou hê, en nog meer, ek het selfs daarin geslaag om die gesprek op te neem sodat ons kan terugverwys as ons sou wou.

Ek het dit gedoen, 'n hele paar keer omdat ons eintlik met die prosedure begin het, het dit my baie gehelp, aangesien ek destyds net so gefokus was of my vrou alles kry wat sy nodig het, dat ek nie soveel in sou kon inneem as wat ek kon hê nie. . Ag, die embroloog het ook genoem dat dit baie belangrik is dat sy vanaf Kersfees so min as moontlik sal begin nes en doen om die beste voering vir moontlike embrio's te lewer. Hoe het my vrou na hierdie ding geluister, maar vir my het ek uiteindelik gevoel Ek was van nut / bydra. Ek het met die honde gestap, ontbyt gemaak, middagetes genooi, weefsels gekry, al die drankies, lipbalsems met wasgoed op en af ​​trappe, maar jy weet wat ek daarvan gehou het.

Ons moes dan nog 'n maand wag waarvoor ons voorbereid was, want ons weet dat haar volgende siklus op of rondom Kersfees sou val, maar dit was in orde, want ons was daarop voorbereid. Dit was 'n gevoel van kalmte en het ons toegelaat om Kersfees te geniet. Dit gesê, die laaste ding wat ek wou doen, was om my vrou se geestestoestand te beïnvloed as gevolg van die feit dat die gesin oor die Kersfees verby was en hul gebrek aan begrip. Dit was alles te positief, en ons probeer ons bes om in die hede te leef en nie die toekoms in te kyk vir die risiko om dit te benadeel nie. Gek, ek ken dit, maar wys my iemand wat perfek kalm en rasioneel is tydens hierdie proses en ek sal jou 'n mal persoon wys.

Januarie het gekom / is hier en ons het uiteindelik begin ... ons roep toe toe dit lyk of haar siklus begin het en aan ons gesê is: "Ag, die eierversamelingmasjien word gediens tot die 15de / 16ste, so dit is moontlik nie beskikbaar nie" vir nog 'n maand! Weereens met die onvoorsiene hekkies. Dit het my arme vrou weer laat kopkrap, en ek het my bes gedoen om dit te rasionaliseer en sê, miskien is dit nie ons tyd nie en Februarie sal die heeltyd 'n beter maand wees as ek dink DIT IS KYK! Gelukkig het sy nog nie 'n paar dae met haar siklus begin nie, wat volgens my nie vir haar normaal was nie. Dit het beteken dat die eierversamelmasjien weer gereed sou wees as ons dit nodig het.

My vrou was so 'n tropper met die inspuitings dat ek dit geniet het om na die Prinses-maand (nestyd) voort te gaan. Dit is maklik om 'n paar ekstra take te doen en wees net positief om te help eerder as om te knip of gefrustreerd te raak. Ek is nie die een wat my liggaam moet volpomp met hormone wat gemors het met my emosionele toestand nie, al wat ek hoef te doen is om haar te laat glimlag en vir haar 'n bietjie water, tee en gekweste muurbal te kry. Ek het haar wel op onvanpaste tye laat lag, ook toe sy haarself probeer inspuit het ... kwaad! Die dubbele steek het ons albei baie laat gil.

Ons het die plan gevolg en vir eierversameling gegaan, ons het 14 gekry, wat meer is as wat ons gedink het, dit was positief.

Ek was so senuweeagtig dat ek grappies voor die dokters aangehou het wat geslaan en mis was, maar hulle het ons laat lag en die voorsprong gekry van 'n reeds diep stresvolle situasie.

Daarna moet ek gaan "doen" wat ek nog steeds 'n bietjie vreemd vind, veral die leerbank in 'n steriele kamer, met die enigste inspirasie as 'n Amerikaanse Amerikaanse motor wat in die vyftigerjare deur 'n plas spat. Ek moes myself keer om na te dink hoeveel ander mense ook daar was. Ek het toe paniekerig geraak dat ek die monsterpot sou mis ... daar moet beslis na die stelsel gekyk word. Waaraan dink jy? Sal dit die kwaliteit van die sperm beïnvloed, as ek vreemd raak met my gedagtes, sal ek 'n perverse baba hê? Sulke vreemde dinge het ook deur my kop gegaan saam met die voor die hand liggende ... sal my swemmers hierdie keer swem. Ek is 'n natuurlik lui mens as ek nie iets hoef te doen nie, wat as my ouens nie meegedeel is dat dit nou die tyd is om op te stap nie? So, ek het seker gemaak dat ek 'n woord met hulle in die pot het (ja, my doel was waar) dat dit nou die tyd is om te swem, bemes, swem en bemes!

Ek het 'n geweldige druk gevoel oor die vraag of my monster goed was, en moes 2 uur wag om uit te vind of dit wel was of nie ... dit was wel, maar dit het my nie verhinder om te wonder wat as en terug te dink aan die kafeïen wat ek verbruik het nie. en enigiets anders wat nadelig kan wees, insluitend die vergeet van my vitamiene by 'n paar keer. As my brein besig was om te gaan, kan ek my net die gedagtes voorstel wat deur die kop van my emosioneel bedrade vrou gaan.

Ons het besluit dat die enigste manier om die gevoel van elke fase te kwantifiseer deur dit met die X Factor te vergelyk, aangesien u baie angstig is om na die volgende fase oor te gaan, sodra u verstommend voel, en binne 5 minute daarna gaan. angs of die volgende stap suksesvol sal wees. Dit is so 'n emosionele achtbaan met soveel pieke en trog.

Die volgende paar oggende was ek op die punt om te wag of die eiers bevrug is of nie, of nie, of dan of hulle behoorlik sou verdeel of nie.

Ek het nooit gedink dat ek soveel sou weet van die proses van embrio-ontwikkeling nie.

Dag 3 het gekom en die embroloog het gesê dat hulle 2 het wat baie goed lyk, en 2 wat effens agter is, sodat hulle wil voortgaan met die blastosistiese stadium. Ons was opgewonde hieroor, want daar is natuurlik beter kanse as u 'n embrio in hierdie stadium kry. Ek moet erken dat ek op hierdie punt 'n bietjie weggevoer is en na die statistieke gekyk het en met myself weggehardloop het en gedoen het wat ek tot nou toe nie gedoen het nie. As ek dit doen, kan ek my net voorstel dat my vrou dieselfde doen.

Dag 5 (sperdatum vir oordrag) Ons het die vreugde van die lente voluit gaan sit en gaan sit saam met die embrioloog wat op wetenskaplike wyse (soos 'n robot) verduidelik het hoe hulle nie so goed gevorder het as wat hulle gedoen het nie. hou van en het nie blastosist bereik nie. Die wind is skoon uit ons seile geslaan en my enigste gedagte was dat ek nou my positiwiteit moet verhoog om my vrou hierdeur te kry. Ek was verbaas oor hoe ek dadelik onselfsugtig gevoel het en my enigste doel was om my vrou deur hierdie moontlike manier te kry. FYI as hulle die verhoogde risiko's noem om 2 embrio's terug te sit, moet hulle nie vra om hulle uit te brei nie * 5 minute se totale paniek * Ons het deurgegaan en ooreengekom om 2 van die gemiddelde embrio's terug te sit, maar die gesig van ons spesialis en maniere ( baie "jy het nog 'n draai", "ons het al vantevore lewende geboortes gehad") het ons per ongeluk gesê dat ons nie te opgewonde moet raak nie.

Ons is naby aan die einde van ons 2-week-wag, en ons gaan oor drie dae vir ons swangerskapstoets.

Al die literatuur vertel dat dit taai sal wees, ja, dit is seker. My vrou was so sterk en het net 'n bietjie gehuil, nadat sy 'n bietjie roosterbrood gebrand het waarna ons lekker kon lag. Ek het gevind dat dit so maklik is om haar te ondersteun en haar lewe so eenvoudig en so stresvry moontlik te maak in hierdie tyd, ek dink daar is net 'n skakelaar wat outomaties aangaan as jou dierbaar jou regtig nodig het, en jy verby al die ander kan kyk bullshit en nonsense en gee hulle die liefde en ondersteuning wat hulle nodig het om dit na die ander kant deur te bring. Ek dink 'n balans tussen optimisme en realisme is om nie meegesleur te word nie, maar ook om die positiwiteit daar te hou.

Ek is nie seker wat op Vrydag gaan gebeur nie, maar as niks anders nie, het hierdie ervaring ons nader aan mekaar gebring en ek sal nie spyt wees nie.

Dit is 'n goeie werk wat jy genoem word ivfbabble, want dit is presies wat ek sopas gedoen het ... Ek wil net 'n paragraaf skryf!

Jed Lowry-Hall - Ouderdom 36 & ¼

Baie dankie aan Jed dat hy sy verhaal met ons gedeel het. Ons stuur almal vir Jed en sy vrou groot liefde en goeie vibes vir more !!!! U kan die res van hul reis op Instagram volg: @jedlowry_hall & @kazlaalowry

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .