IVF babbel
TTC-gemeenskap deel stories

IVF Warrior Harri vra die TTC-gemeenskap vir hul ondersteuning

My naam is Harri, en 'n IVF Warrior op 'n missie om 'n boek te skryf wat my intense reis sal dokumenteer

Kortom, in 2018 het ek my eerste IVF-reis begin en was gelukkig genoeg om aan die einde daarvan 'n gesonde babaseuntjie te hê. In 2021 het ek my tweede begin, en die dag voor embrio-oorplasing het ek Covid gekry en kon nie voortgaan nie. In 2022 het ek my derde reis begin, wat suksesvol was, ongelukkig geëindig in 'n miskraam. Ek het een embrio in die vrieskas oor, wat ons heel laaste poging aandui.

Tydens my eerste IVF-behandeling in 2018 het ek begin dagdroom oor die skryf van 'n boek wat die reis gedokumenteer het van waardeur ek gegaan het. Dit het alles so onbekend gevoel, so onuitgesproke, maar ook so persoonlik en uniek. Idees sou eb en vloei, maar ek sou selde enige van hulle verbaliseer, wat nog te sê van selfs humor die idee dat dit 'n werklikheid word.

Na 'n suksesvolle eerste behandeling was ek gelukkig genoeg om myself te vind met 'n klein baba na wie ek met soveel bewondering en verbasing gekyk het (veral toe ek besin oor die reis wat ons gegaan het om hom te kry).

Tussendeur die opvee van poep, of sagkokende courgette-vingers, het ek myself ondergedompel in die nuwe wêreld van ouerskap, en my groot boek-idee het 'n agterste plek gekry.

Toe Covid toegeslaan het, het ons, soos die meeste, nog meer tyd gehad met ons eie gedagtes

Ek het aanhou kyk na my ongelooflike klein baba, en my hart sou vul met warmte en dankbaarheid. Die wetenskap en wonderlike span (shout out to the NHS) wat saamgewerk het om my seun te maak, het nog nooit en sal nooit ophou om my te verstom nie.

Soos 'n boek bladsye in die wind, sou my gedagtes heen en weer fladder na my oorspronklike idee..” Wat as daar 'n pragtige visuele boek was om hierdie intense reis te illustreer? Wat as ek dit doen?”.

En so het 'n arbeid van liefde begin. Ek het notas in my iPhone gekrabbel, eindelose konsepte in my Gmail gehad, en ek het eers in Januarie 2022 die moed gevind om te begin skets.

Ek het eindelose bedrieërsindroom gehad wat hierdie boek geskep het

Innerlike saboteurs wat my by baie geleenthede teruggehou het; geen Instagram-volg, geen celebrity-endossement, geen reuse kontantinspuiting om bemarking aan te dryf nie. Die een ding wat ek egter gehad het, was 'n sterk energie dat selfs as ek dit net vir myself klaargemaak het, dit genoeg sou wees.

Die aard van IVF is 'n breë verkenning van seks, pille, inspuitings, skanderings en ovulasiekontroles, en die mees fassinerende deel is dat niemand dieselfde ervaring is nie. Baie soos 'n vingerafdruk. Al deel jy dieselfde mediese as 'n ander pasiënt ervaar, kan ek jou Ouma se silwer wed dat jy verskillende fisiese en emosionele effekte sal hê. Want ons is almal anders. Ons verwerk ons ​​gedagtes, ons reaksies en ons emosies onafhanklik. Ons reageer ook baie verskillend op die dwelms. Ons chemiese samestellings verskil; wat jou verwoesting kan veroorsaak, kan 'n briesie vir 'n ander wees.

Die fisiese, emosionele en finansiële eise van IVF kan vir baie individue uitputtend en lewensveranderend wees. ’n Suksesvolle behandeling kan eufories voel, maar ’n mislukte behandeling kan jou met hartseer, angs en skuldgevoelens vul.

Met al die bogenoemde in gedagte, is my doel met hierdie boek om jou op 'n visuele reis van vrugbaarheidsbehandeling te neem. Ek hoop ek versamel met respek aanhalings, vignette en kunswerke vir jou om oor na te dink en vertroosting in te vind.

Ek is duidelik bewus daarvan dat hierdie boek nie sal aanklank vind by almal wat deur (enige) deel van die vrugbaarheidsbehandelingsreis is nie. Dat dit in werklikheid te triggering, of net te verwyder van hul eie ervaring kan wees. Of soos baie, net onnodig om oor na te dink aangesien hulle op die toekoms wil fokus. En aan hulle, ek sien jou, ek salueer jou, en wens jou alles van die beste toe.

Ek kan nie hierdie boek klaarmaak sonder om van ander mense se reise te leer nie

Ek wil die vegter IVF-gemeenskap verenig en probeer om soveel ervarings as moontlik vas te vang. Ek het reeds begin om onderhoude met mense te voer en dit is werklik ongelooflik om die unieke vertellings of herinneringe te hoor wat vir almal uitstaan.

So, met dit in gedagte, het die lieflike stigters van IVF Babble vriendelik hulle spasie vir my aangebied om al julle lieflike volgelinge te vra, indien julle sou belangstel om julle storie met my te deel, om my te e-pos. Ek sal so dankbaar wees. Dit is hierdie gemeenskap wat my motiveer om aan te hou met hierdie boekidee, en ek kan nie wag vir die dag wanneer ek dit op die rakke sien nie (nie skade om groot te droom nie?!).

Jy kan my bereik op harri.cosby@gmail.com

Harri

x

Kliek hier om meer te lees van IVF Warriors wat boeke oor hul reise geskryf het

Hoe ek 'n boek geskryf het om ons seun te help om te leer oor sy baie spesiale oorsprong

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.