IVF babbel

U het u vrugbaarheid agterna met ons gedeel

Om vrugbaarheid agterna te deel, is 'n kragtige geskenk, veral as u iemand kan red van die hartseer wat u self ervaar het

Hierdie TTC-krygers deel hul ervarings en versoek vroue om hulself so gou as moontlik oor hul vrugbaarheid in te lig.

Moenie die pyn ignoreer nie

'Ek wil net 'n beroep op vroue doen om dokter toe te gaan as hulle probleme / pyne in die baarmoeder / onderbuik het en nie net aangaan nie. U weet nie wat aangaan nie en as ek nie 'n voorstander van my eie gesondheid was nie, het ek dalk nie die kans wat ek nou het nie! As ek vroeër meer gestoot het, sou ek die kans gehad het om natuurlik swanger te raak! Net dinge wat jy nie dink wat op jou van toepassing is as jy jonk is nie. Ook terwyl ek besig is ... laat ons seksuele gesondheid 'n oop forum maak en nie so 'n taboe nie! ”

Kennis

'Ja! Vrugbaarheidsinsig is so belangrik. Ek is 25 en weet van my vrugbaarheidsprobleme sedert my tienerjare. Ek besef dat dit my 'n unieke kennis en geleentheid bied om besluite te neem. As daar iets is wat goed uit siekheid gekom het, dan was dit dit. Kennis. Ek glo almal wat in die toekoms kinders wil hê, moet beslis nadink oor vrugbaarheid. ”

Meer onderwys

'Ek dink daar moet soveel meer opgevoed word. Ons siklusse, ons vrugbaarheid, ons biologie. Dit is gek dat ons nog so min leer en dit beïnvloed ons lewenslank. Ons moet soveel meer in hierdie gebied doen, sodat ons met beter inligting bewapen kan word as ons gereed is. ”

Lees oor eiervries

'Ek het dit oorweeg om te vries toe ek ongeveer dertig was en nie ... wie weet, maar ek wou hê dat iemand vir my gesê het om my met die kennis van my eie liggaam te bewapen!'

'Om nie net wyfies nie, maar ook mans oor hierdie onderwerp op te voed, is baie belangrik; die meeste weet net nie dat eiers 'n rakleeftyd het nie en dat die gevolge vir beide geslagte vernietigend kan wees. Ek wens ek wil weet dat ek my eiers kon vries toe ek dertig was vir die toekoms. Ek is nou 30 en gelukkig is ek nou 45 maande swanger deur die wonders van eierskenking en ek en my maat voel so gelukkig dat ons hierdie alternatiewe geleentheid gekry het na 5 jaar IVF. Dit moet deel uitmaak van die skoolkurrikulum en 'n wyer bewusmakingsveldtog. ”

Ondersoek u vrugbaarheid vroeg

“Ek het 'n paar vriende wat in hul laat 30's enkellopend is wat ek weet wil 'n gesin hê. Na ons gesukkel om swanger te raak, het ek doelbewus ons stryd met hulle gedeel tydens ons reis na ons dogter. Ek het enige van hul vrae beantwoord wat hulle aan hulle voorgestel het dat hulle dit oorweeg om 'n paar aanvanklike ondersoeke oor hul AMH ens en moontlike eiervries. Tot op datum is ek nie seker of enige van my raad ingesink het nie, maar ek het probeer.”

Asl vrae

"Ek sou waarskynlik nog vrae gevra het toe ek op 19 gesê is:" U sal miskien nie kinders kry nie, maar u kan later weer na ons toe kom, dan sal ons help, "

Begin gouer

'Ek sou vir seker baie gouer begin het. Ek het die afgelope ses jaar TTC deurgebring en dit word moeiliker om te hoop op die groot gesin wat ons altyd wou hê. Ek sou vir my jonger self sê om meer voor te berei, en ek sê gereeld vir my vriende dat as hulle dink dat hulle dalk kinders in die toekoms wil hê, moet hulle 'n vrugbaarheidsmot kry. '

'Daar is altyd vir my gesê om my loopbaan met twee hande aan te gryp - en miskien met die begin van 'n gesin uit te stel as gevolg daarvan - omdat my ma se geslag gesukkel het om buite die huis te werk en onafhanklikheid te hê. My (IVF) dogter se geslag sal weet dat daar 'n balans is. En u loopbaan het nie 'n horlosie wat tik nie. ”

"Wat ek nou betreur, probeer nie gou om 'n baba te kry nie. Ek wil graag hê dat jong vroue (ideaal op skool) bewus moet wees van moontlike vrugbaarheidskwessies en hul opsies vroeg sal oorweeg, ek het beslis geen idee gehad nie."

Kontroleer u vrugbaarheid vroeg

“Ek sê vir al die jongmense wat ek ken om bloed te kry toets om hul vrugbaarheid na te gaan. Hoekom sal jy nie iets so eenvoudig wil doen om iets so groot na te gaan nie? Ek wens ek het meer gedoen in plaas daarvan om op my liggaam staat te maak om iets so natuurlik te doen. Ons het ons pragtige dogter en sy is ons alles. Ek is werklik geseënd, maar ons reis om daar te kom was heeltemal hartverskeurend en ek wil keer dat soveel jongmense as moontlik deur dieselfde hel gaan.” 

Verstaan ​​periodes en dat nie almal dieselfde is nie

'Al die boeke en lesse op skool het gesê dat periodes gereeld moet wees. Myne was elke 50 dae. Dis mos gereeld? Klaarblyklik nie. Ook ovulasie tekens? Nog nooit iets van hulle gehoor voordat u probeer swanger raak nie. Het nog nooit van PCOS gehoor voordat ek 'n baba probeer het nie. Dit is baie basiese dinge wat vroeg in die periodieke onderrig geleer moet word.

'Ek voel persoonlik dat sommige GPS's nie help met gebrek aan inligting en begrip nie. Ek het persoonlik gesê dat elke vrou op dag 14 ovuleer !! Elke vrou is anders en hulle moet dit in ag neem. ”

Selfrespek

“Goe, ek berispe my arme jong self daagliks vir die gesukkel waarmee ek nou te staan ​​kom !! Waarom het ek by die bedrieërs-eks gebly en moes dit eindig in 'n ektopie wat my van my Fallopiese buis beroof het!?! Waarom het ek myself so gehaat om saam met mans te gaan en my oorblywende buis te beskadig ?! Ek sou 'n studie vir tieners moes wees oor hoe respek en gebrek daaraan u vrugbaarheid kan benadeel. '

Moenie iets aanneem nie

'Ek het aangeneem IVF sou 1ste keer werk, aangesien ek 'n jong 21-jarige was. Hoe verkeerd was ek nie. Dit het nie en ek het 'n uiteensetting gehad. Die hospitaal het my Hope gegee. Ek sal daarop let om aan jongmense te vertel dat hulle veranderinge goed is, maar dit is in werklikheid geluk of dit werk ongeag ouderdom. Ek het my dogter in my 10de ronde verwek. Ek is 45 en hoop om weer in Maart vir 'n ander ronde te gaan. '

Dankie aan almal wat hul vrugbaarheid agterna met ons gedeel het, dit beteken vir ons soveel. As u die uwe wil deel, stuur vir ons 'n reël op mystory@ivfbabble.com

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by