IVF babbel

Louise Brown besin oor 2018, haar 40ste jaar as die eerste IVF-baba ter wêreld

Hierdie jaar het ek na vier vastelande gereis om vieringe van IVF te vier en dit het my die ongelooflike impak wat die werk van die IVF-pioniers Robert Edwards en Patrick Steptoe op hierdie planeet gehad het, tuis gebring.

In 25 Julie, op my 40th verjaarsdag, ek het die dag in die Wetenskapmuseum in London waar daar 'n uitstalling was oor die wetenskaplike deurbraak wat my in die wêreld gebring het, IVF in staat gestel het om beskikbaar te wees vir miljoene mense en uiteindelik daartoe gelei het dat Robert Edwards 'n Nobelprys gekry het.

'N Jaar van die viering van die verlede en toekoms van IVF

Maar die vieringe het in Januarie begin en is tot Desember. Ek moet die eerste persoon wees wat ooit verjaarsdagvieringe gehad het Marokko, Die VSA, Japan, België, die Verenigde Koninkryk, Frankryk, Spanje, en China in dieselfde jaar.

Dit het 'n paar lang vliegtuigreise, 'n paar oulike hotelbeddens, 'n paar vreemde maaltye en 'n wonderlike geselskap beteken.

Wat ek alles opgemerk het regoor die wêreld is dieselfde entoesiasme van die mense wat in IVF werk om diegene met vrugbaarheidskwessies te help en dieselfde begeerte van paartjies wat so graag 'n baba wil hê. Daar is groot kulturele verskille, baie verskillende reëls oor wie toegang tot IVF het en wie is nie 'n universele ooreenkoms dat dit goed is om mense te help om 'n verlange baba te hê nie.

Soveel begeerte en hoop regoor die wêreld

Een van die hoogtepunte vir my was om deur 'n tolk met 'n stampvol vrouekamer in Chongqing, China, te praat. Elke vrou in daardie kamer was in 'n ander deel van hul IVF-reis. U kan die begeerte en hoop van almal voel dat dit vir hulle sou werk.

Ek was bekend as “die proefbuisbaba” toe ek gebore is. Soms voel dit asof vrugbaarheidsbehandeling oor proefbuise, inspuitings, chemikalieë, prosesse, aanvullings en toetse gaan. Maar dit is nie die hele verhaal nie.

Regtig IVF en bygestaan ​​voortplanting gaan oor hoop en vreugde en babas en geluk en gesinne. Ek sien uit daarna om oor Kersfees en Nuwejaar te rus, sonder twyfel te veel te eet en te kyk hoe my twee seuns die feestyd geniet. Dit is wat IVF regtig beteken - om gesinne te skep, ook my eie.

Hier is 'n wonderlike 2019 en vir almal wat op 'n IVF-reis is, hoop ek dat dit die jaar is waarop u 'n bondeltjie vreugde kry.

Voeg kommentaar by