IVF babbel

Meg Faith vertel ons haar storie

Toe ek my eerste miskraam, Ek het nog nie so alleen gevoel nie. Ek is vinnig en gereeld daaraan herinner dat baie mense miskrame het – dat dit algemeen was

Dokter V het my gerusgestel dat "dit kan gebeur, maar al my pasiënte het toe gesonde swangerskappe gehad". Dit was in hierdie verlies dat verskeie vriende gedeel het hoe hulle voor hul gesonde babas ook 'n verlies ervaar het. Al is swangerskapverlies algemeen, het ek steeds 'n uitstorting van ondersteuning van familie en vriende ontvang; van teksboodskappe in die aand tot blomme by my drumpel wanneer ek wakker word, mense het 'n manier gevind om my te wys dat hulle vir my omgee en dat ek nie alleen is nie.

Toe ek my tweede miskraam 'n Paar maande later het dokter V uitgespreek dat hoewel dit ongelukkig was, ek net baie slegte geluk gehad het, maar "jonk was en baie tyd gehad het om weer te probeer".

Maar ek het nie baie jonk gevoel nie; terwyl ander besig was om hul gesinne rondom my te laat groei en hul kinders nuwe mylpale bereik het, was ek weer gedwing om "onswanger" te wees. Hierdie keer het mense nie gedeel dat hulle ook hier was nie, want ek het niemand geken wat twee verliese beleef het nie. My omstandighede het minder van 'n geïsoleerde geval geword, en ek het meer geïsoleerd geraak. Vriende het steeds hul simpatie betuig, maar daar was hierdie keer geen blomme nie.

Teen die tyd dat ek my derde miskraam, die babanaam wat ek gehoop het om te gebruik, is nou deur my buurman gebruik; my eerste swangerskap was die maand voor haar baba se geboorte.

Ek kan myself nie sover kry om die baba se naam hardop te sê as hulle verbystap nie, ek verwys bloot na haar as “die baba”. Hierdie keer het ek met niemand gedeel dat ek nog 'n verlies gehad het nie. Ek was moeg daarvoor om net slegte nuus te hê om te deel en ek kon die uitputting van my vriende voel om ondersteuning te bied vir 'n trauma wat hulle nie ten volle kon verstaan ​​nie. Hierdie keer het dokter V gesê: “Dit is buite my kundigheid. Jy moet begin soek na ’n herhalende miskraamspesialis”.

So daar was ek drie swangerskappe later, sonder 'n dokter om antwoorde te gee, sonder vriende wat verstaan ​​het waardeur ek gaan, en sonder 'n baba.

Dit verg baie stamina om ondersteuning te bied aan iemand wat deur onvrugbaarheid of herhalende verliese gaan, en ongelukkig kan nie alle vriendskappe dit volhou nie. Soos my vriende moeders geword het terwyl my lewe dieselfde gebly het, het dit gevoel asof almal wat ek ken universiteit toe gegaan het en ek was vasgevang om senior jaar van hoërskool te herhaal.

Die volgende been van my reis sou in wees IVF grondgebied, en anders as swangerskap – ek het absoluut niemand geken wat al voorheen hierdeur was nie. Probeer soos hulle mag, tensy 'n persoon daardeur is, kan hulle onmoontlik die daaglikse uitdagings, trauma en hartseer verstaan ​​wat uit onvrugbaarheid kom.

Desperaat om enigiemand te vind wat moontlik kan verband hou, het ek my tot sosiale media gewend, 'n klassieke laaste uitweg wanneer ek konneksies wou maak.

Ek het die Instagram-handvatsel geskep @vir_die_barreness waar ek wenke en hulpbronne deel vir die hantering van onvrugbaarheid en IVF, humoristiese memes waarmee slegs ons onvrugbares moontlik kan verband hou, en opdaterings oor my eie reis. My hoop is dat wanneer mense die rekening vind, hulle uiteindelik kan sê: "Dit verduidelik presies hoe ek voel!".

Die gewildheid van die rekening het daartoe gelei dat ek begin Vir The Barreness, 'n veilige ruimte om met ander te skakel, ons reise te deel en wenke langs die pad te leer. Alhoewel al ons omstandighede uniek is, is daar altyd iemand daar buite wat kan verband hou, ons hoef hulle net te vind.

Die eensaamheid en isolasie van onvrugbaarheid het niks te doen met om fisies alleen te wees nie, jy kan omring wees deur vriende en tog sal jy altyd onvrugbaarheid in jou agterkop hê op dieselfde manier as wat 'n ma altyd aan haar babas dink, behalwe niemand anders in die kamer deel jou gedagtes nie, terwyl al die mammas in die kamer met mekaar kan vereenselwig.

In die loop van my reis tot dusver het ek drie miskrame gehad, is gediagnoseer met endometriose, adenomyose, 'n mülleriese abnormaliteit, en my AMH is in die helfte gesny van die afgelope jaar wat vyf rondtes IVF en 'n mislukte bevrore embrio-oordrag bevat het. Ek het fisies gesukkel en ek het emosioneel uitgeteer geraak. Daar is 'n hartseer wat gepaard gaan om hierdeur te gaan wat net ander wat werklik hier was, kan verstaan.

Deur die verbindings wat ek gemaak het sedert die bekendstelling Vir die Barreness, en die ondersteuning wat ek aan ander kon bied (selfs soms 'n bietjie gelag!), sit ek nie meer en voel so alleen op daardie onvrugbare eiland nie.

Deur: Meg Faith (@For_the_Barrenes)

Verwante inhoud

Miskraam. Waarom gebeur dit?

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.