IVF babbel

My gedagtes vertel my nooooo ... Deur Jodie Nicholson, outeur van SLEGS I (v) F!

Vir almal wat op die achtbaan van vrugbaarheidsbehandeling ry, het u ongetwyfeld die dae gehad toe u gedagtes net speletjies op u speel

Een oomblik het jy 'n vaste greep op hoop, maar in 'n japtrap het jy jouself oortuig dat dit net nie gaan werk nie.

Daar is geen kontinuïteit as dit kom by die volgorde van u gedagtes nie, en soms kan dit net 'n bietjie te veel word, soos Jodie Nicolson maar te goed weet. Hier beskryf sy hoe haar gedagtes met haar truuks gespeel het.

Ons denke - hulle is so kompleks, so kreatief, so 'n wonder en kan tog ons grootste vyand wees

Met al sy positiewe potensiaal is ek vreeslik verward oor die manier waarop my gedagtes floreer op goddelose speletjies.

Gooi partye van vertroue met sy baniere van hoop en konfetti van positiwiteit wat my in 'n valse gevoel van kalmte lok en my in staat stel om ietwat veilig te voel in die wete dat ek dit kan doen, net om die party met die swaarste houe te verongeluk, die duisternis daal neer en die partytjie is beslis verby. Wat eens 'n veelkleurige reeks glinster en vonkel was, is nou swart en leeg wat desperaat die lig soek.

Ek het gereeld tussen hierdie twee state gewissel

Sonder waarskuwing sou my gedagtes my skerp tussen die twee gooi, en my dikwels in die proses laat kronkel, wat lei tot 'n siek gevoel in my maag.

Ek het desperaat probeer vasklou aan die hoop dat die positiewe viering my in staat gestel het om te ervaar, maar ek het meer dikwels as 'n afsku van die jammertepartytjie gelaat.

U sou dink dat dit maklik sou wees om te beheer, dit is seker my gedagtes; ek kan net besluit watter staat om te ervaar, watter deel ek wil bywoon.

Ek wens dit was so maklik. Ek was nooit in beheer nie. My gedagtes het my beheer

Ek moes dinge verstaan, ek moes leer hoe om hierdie kragtige dier te beheer. Die gevaar wat die duisternis in staat was om my meer bang te maak as enigiets wat ek nog ooit beleef het. Omdat ek geweet het hoe kreatief en georganiseerd my pragtige gedagtes was, het ek probeer om maniere te vind om dit te gebruik. Positiwiteit versterk sy vriendeliker vermoëns.

Teken, skilder, skryf.

Praatterapie het gehelp. Dit het my in staat gestel om 'n bietjie staties vry te stel en in die proses duidelikheid te gee en die chaos te organiseer

Ek was hoopvol op my reis, dit kon werk, ons kon suksesvol wees.

Maar ek was ook so baie bang. Wat as dit nie gebeur nie? Wat as die geld opraak? Sê nou ek kan dit nie doen nie? Wat as my liggaam dit nie kan doen nie?

Sommige dae kon ek positief bly, het ek die liggaamlikheid van IVF hanteer en kon ek die interne gevegte vir 'n kort tydjie in toom hou.

Ander dae het ek skaars deurgekom. Ek kon nie uit die bed klim nie, want my gedagtes trek my al hoe donkerder.

Die een ding waarvan ek absoluut seker was, was dat ek moes aangaan

My liggaam moet voortgaan met hierdie daaglikse inspuitings en medikasie, selfs al was my gedagtes nie teenwoordig nie. My gedagtes het my liggaam toegelaat om apart te werk. Asof twee afsonderlike entiteite wat sonder mekaar kan funksioneer.

Maar terwyl my liggaam met die liggaamlikheid van IVF gesukkel het, het my gedagtes die kwesbaarheid benut en gedy op die gebreke wat my liggaam ongelukkig gevoel het.

Met elke kneusplek het 'n golf van nederlaag gekom wat die monster wat in die duisternis gegroei het, net gevoed het. Met genoeg krag kan hierdie monster my verwoes. Suig die lewe uit my uit totdat daar niks anders as 'n leë dop oor was nie.

Namate my reis gevorder het, besef ek stadig die krag wat my liggaam toon

Die weerstand teen nederlaag en vasberadenheid om te slaag. So hard soos die fisieke simptome was, het my liggaam aangehou. Sy het nooit ingegee nie, kneusplekke bo-op kneusplekke, geswel, teer, moeg, maar nog steeds (figuurlik).

Ek het geleer dat ek my gedagtes moet respekteer, ek moet bewus wees van die duisternis, maar nie te veel hierop fokus nie. Wees eerder verheug oor sy krag en wees dankbaar vir sy leiding en krag.

Wees vriendelik met julleself.

Dit is so maklik om net die duisternis te sien, en sodoende mis jy die kleurvolle partytjies wat jou gedagtes vir jou probeer gee.

Wees bewus. Herwin beheer. Laat die hoop u lei.

Jodie Nicholson.
x
Sukkel jy op die oomblik met jou gedagtes? Of het u 'n paar hanteringstegnieke ontdek wat u in staat gestel het om beheer te neem. Ons hoor graag van u. Stuur vir ons 'n reël by info@ivfbabble.com.

Voeg kommentaar by