IVF babbel

My oorgang van 'n embrioloog na 'n vrugbaarheidsafrigter

Ons is so opgewonde om u voor te stel aan Sandy, 'n ongelooflike vrugbaarheidsafrigter met 'n ongelooflike agtergrond

Ek is Sandy, 'n Amerikaanse Sweed wat nou in die Verenigde Koninkryk woon, 'n embrioloog wat my agtergrond en wetenskaplike kundigheid gebruik om 'n unieke insig in vrugbaarheidsafrigting te bied.

In 2009, met 'n meestersgraad in biomediese wetenskappe, het ek as leerling-embrioloog by die sentrum vir voortplantingsgeneeskunde begin. in Malmö. My laboratoriumbestuurder het 'n passie vir IVF wat so aansteeklik was dat dit maklik was om self daarop verlief te raak. Gedurende die vier jaar wat ek daar gewerk het, het ek vaardighede aangeleer soos semenanalise en voorbereiding, DNA-fragmenteringsanalise, eierversameling, konvensioneel IVF, ICSI (intrasitoplasmiese sperminspuiting), embrio-assessering, embrio-oordrag, stadige bevriesing van embrio's en vitrifikasie (flitsvries).

Om die titel kliniese embryoloog in Swede te behaal, moes ek 'n eksamen slaag en het ek 'n gesertifisering gekry deur ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology). Toe ek vir die eksamen studeer, ontdek ek dat die IVF-wêreld buite my kliniek meer dienste bied (soos genetiese keuring, surrogaatskap of skenking), en dat"Toe ek besef dat ek moet verhuis om in my loopbaan te groei.

In 2013 aanvaar ek die rol as kliniese embrioloog by 'n privaat vrugbaarheidskliniek in Harleystraat en skuif na Londen

Ek het my opleiding voortgesit en 'n nuwe vaardigheid aangeleer wat beteken dat ek gekwalifiseer het vir HCPC-registrasie (raad vir gesondheids- en sorgberoepe). Ek het saam met 'n pragtige span gewerk wat my die toue geleer het, en ek het later 'n senior embriologoloog geword by 'n groot NHS IVF-kliniek, waar ek my vaardighede verder ontwikkel het, soos om biopsie-embrio's te leer vir genetiese sifting voor die inplanting, en gebruik my vaardigheid om junior personeellede op te lei.

Om in verskeie klinieke te werk, het my in staat gestel om 'n hoogs bekwame embrioloog te word, maar dit het ook my oë oopgemaak vir die verskil in elke kliniek en hoe daarna - elke pasiënt se ervaring is anders

Werk in kleiner klinieke het my in staat gestel om nouer kontak met die pasiënt te hê en het my laat besef dat daar 'n groot verskil in pasiëntondersteuning is, en soms 'n baie groot gaping in die behandeling.

As embrioloë praat ons met pasiënte na hul eierversameling, deur die kultuur van embrio's in die laboratorium, en soms beteken dit ook dat ons slegte nuus lewer. Ons sal met pasiënte praat in gevalle waar geen eiers tydens die herwinning versamel is nie, of wanneer geen eiers bevrug is na inseminasie nie, of wanneer geen embrio's na 'n ontdooiing oorleef het nie.

Terselfdertyd was ons ook diegene wat probeer het om voortdurend boodskappe van hoop en gerusstelling te lewer, terwyl ons pasiënte gewonder het wat in die laboratorium aangaan, en hulle vertroue in ons gestel het dat hul embrio's dit sou maak om die dag oor te dra, dat dit vir hulle een sou bring stap nader aan hul drome om 'n baba huis toe te bring.

Die proses om swangerskap te probeer bereik, kan so oorweldigend wees. Pasiënte wat vrugbaarheidsprobleme ondergaan, het gevoelens van depressie en isolasie uitgespreek

IVF op sigself is sielkundig en emosioneel stresvol, met die voortdurende vrees en bedreiging van permanente onvrugbaarheid en verlies aan hoop. Daar is soveel wetenskaplike artikels wat verwys na hierdie presiese emosies en worstelinge, en tog word daar meestal min ondersteuning aangebied tesame met voortplantingsbehandeling.

Dit is wat my daartoe gelei het dat ek 'n vrugbaarheidsafrigter word

My uitgebreide IVF- en vrugbaarheidskennis stel my in staat om u mentor te wees tydens enige voortplantingsbehandeling. Ek is u toegewyde afrigter met antwoorde op vrae oor u vrugbaarheidsreis, of u nou sukkel om te verstaan ​​wat tydens u behandeling aangaan, of die verwarrende terminologie of hulp met die interpretasie van resultate - ek is u persoon.

Vrugbaarheidsafrigting gee jou ook die geleentheid om uitsluitlik op jouself te fokus in 'n veilige en vertroulike omgewing. Dit is 'n persoonlike diens wat op u en u behoeftes afgestem is, en geen kliënt of sessie is dieselfde nie.

Ons bespreek u agtergrond en vrugbaarheidsgeskiedenis en help u om u eie liggaam beter te verstaan. Ons kan u lewenstyl bespreek en 'n maatplan opstel as u aanpassings moet maak om u kans op swangerskap te verhoog.

Ons werk dinge saam deur

Ons kan angs en emosies deurwerk wat u lewe negatief kan beïnvloed en probeer om balans te herstel, sodat u weer selfvertroue kan kry en u welstand kan verhoog. Ons kan u help om u en u liggaam vir IVF voor te berei"dit is die beste kans om te werk. Ons kan enige probleme wat u gehad het tydens die vorige IVF-siklusse bespreek en u volgende stappe uitwerk. Saam.

Sedert ek 'n vrugbaarheidsafrigter geword het, het ek"Ek kon vroue, mans en paartjies help om hul vrugbaarheidsreise deur te werk, deur hulle die ekstra ondersteuning te gee wat hulle nodig gehad het, en hulle gehelp het om op pad beter oor hulself te voel. Kontak as u sukkel om swanger te raak of deur IVF te gaan en dit klink na iets wat u nodig mag hê.

As u met Sandy in aanraking wil kom, kan u haar via haar kontak webwerf, of u kan haar via haar DM instagram rekening.

Sandy Christiansen, MSc, BSc, ESHRE Certified Clinical Embryologist, HCPC geregistreerde Clinical Embryologist en Fertility coach.

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

KONTROLEER U Vrugbaarheid