IVF babbel

Naidynne en Noel vier vanjaar Kersfees 29 weke swanger, maar dit was nie vir hulle seil nie

Naidynne Alvarez (30) en haar 36-jarige man, Noel, is in 2013 getroud en besluit om 'n paar jaar te wag voordat hulle 'n baba probeer kry. Maar min het hulle geweet dat dit moeiliker kan wees as wat hulle eers gedink het. Hier is hul storie ...

Na 'n jaar van probeer het ons besluit om 'n vrugbaarheidstoets, en albei het gesond en normaal teruggekom, wat die gebrek aan sukses selfs meer frustrerend gemaak het. Ons het toe ons navorsing oor IVF en gelukkig het 'n vriend van ons wat dieselfde behandeling ondergaan het, hul ongelooflike dokter aanbeveel.

Sy het verduidelik dat ons deel is van die paartjies wat 20 persent het onverklaarbare onvrugbaarheid. Op daardie oomblik kon ek nie meer fokus nie. Ek kon net nie verstaan ​​waarom nie. Waarom moet ons die hulp van die wetenskap gebruik om ons swanger te maak? Hoekom kan ek dit nie natuurlik doen nie? As ek nie iets kon doen waarvoor ek biologies geprogrammeer is nie, het ek 'n mislukking gevoel.

Die eerste aand toe ek my hormoonskote gedoen het, het ek gehuil omdat ek dit nie kon doen nie. Ek het verslaan gevoel.

Ek het gedink ek is gereed om dit te doen, en die oomblik toe ek die naald sien en daaraan dink om dit vir myself in te spuit, het ek uitgegaan en die man het dit uiteindelik gedoen. Ek het nege dae van die hormoonfoto's in my buik gedoen, en elke ander dag besoek aan die dokter vir bloedwerk en ultraklank om my estrogeenvlak en aantal follikels te bepaal. Toe verander elke ander dag elke oggend tot die dag van herwinning. Dit het gevoel asof die hormone my liggaam oorgeneem het en dat ek net daarin gewoon het.

17 April was die dag van my eier herwinning. Agt volwasse eiers is versamel en ons het gesê dat ses suksesvol bevrug is. 'N Week later het net een aanhou groei en kon dit gevries word.

Ek het gebreek, ek kon net nie glo dat uit ses slegs een embrio oorleef het nie.

Ek moes gelukkig gewees het, want ons het in elk geval een gehad, maar ek moes treur oor die vyf wat ons verloor het. Die dokter moes my oordragsiklus kanselleer om ons opsies te bespreek.

Na nadenke en bespreking het ons besluit om voort te gaan met die oordrag van ons een oorlewende. Ek moes hierdie keer meer skote neem om my baarmoedervoering te verdik en die embrio te help plak. 19 Junie was die dag waarop hulle oorgeplaas het, en ek was verrassend kalm en afgehaal, en die prosedure het ongeveer tien minute geduur. Ek was heeltemal wakker en kyk na die skerm terwyl hulle die embrio binne-in my oordra. Die magie van die wetenskap.

Toe die gevreesde wag van twee weke. Sal die baba vassit of nie? Sal ek uiteindelik 'n positiewe lyn sien tydens 'n swangerskapstoets? Sal dit my kans wees om ma te wees? Op daardie stadium het ek alles aan God oorgegee. Wat ook al gebeur, dit is bedoel. As alles anders misluk, sal ons treur en die stryd weer begin.

Hulle sê dat sukkel met onvrugbaarheid is soos om die vyf stadiums van rou elke maand te hanteer. U ontken, beding, word kwaad, huil en aanvaar. Dan tel jy jouself weer op en doen dit weer.

Op die oomblik is ek 29 weke swanger en bevry my klein stryder, my wonderbaba, in Maart

Onvrugbaarheid is nie iets om oor skaam te wees nie. Dit is iets om oor te praat om ander bewus te maak dat hulle nie alleen is nie, en dit het my een of ander tyd geneem om dit te besef. Ek het by 'n ondersteuningsgroep aangesluit en nuwe vriende gekry en dit is vertroostend om te weet dat hulle voel wat ek ervaar het.

Moenie hoop verloor vir iemand daar buite wat met onvrugbaarheid te doen het nie. Wonderwerke gebeur wel. Moenie jouself blameer nie, want dit is nie jou skuld nie. En aan al die mense wat paartjies vra wanneer hulle van plan is om 'n baba te kry, moet u asseblief stilstaan. Jy weet nie wat agter geslote deure aangaan nie. Hulle sukkel miskien, neem hul tyd, of hulle beplan glad nie om een ​​te hê nie. Hoe dit ook al sy, dit is nie u saak nie

Hierdie reis het my geleer om 'n vrag vol geduld te hê, 'n emmer vol begrip en veral dankbaar te wees deur eendag klein dingetjies te geniet.

Kan u verband hou met Naidynne en Noel se verhaal? Laat weet u verhaal, e-pos mystory@ivfbabble.com

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.