IVF babbel

My naam is Emma en dit is my IVF-verhaal

Nie lank nadat ek en Michael ontmoet het nie, het my ma uitgevind dat sy 'n toestand met die naam Myotonic Dystrophy het. Sy het haar hele lewe geleef en nie geweet dat sy die toestand gehad het nie, en omdat sy geen simptome opgedoen het nie.

Sy sou nooit geweet het as my jonger neef nie daarmee gediagnoseer is nie. Na sy diagnose is sy ouers getoets en is dit gevind dat dit van my moeder se broer aan my neef oorgedra is. Daarna is my ma en haar susters getoets en my ma het uitgevind dat sy dit ook het. 'N Baie emosionele gesprek het later aan die lig gebring dat ek en my suster albei 'n 50% -kans het om ook die toestand te hê, en dat as ons dit doen, enige kinders wat ons gehad het, ook 'n 50% -kans het.

Ek het dadelik geweet dat ek getoets wil word, want ek glo dat kennis krag is.

Alhoewel ons nie lank bymekaar was nie, was ek openlik en eerlik met Michael, en hy het saam met my gekom toe ek die genetiese raadgewer gaan besoek om my resultate uit te vind. Ek het ook Myotoniese Dystrofie gehad. Ek was hartgebroke. Alhoewel ek, soos my mamma, geen simptome het nie, kan kinders wat ek deurgebring het, dit ook hê en kan dit baie sleg wees en in die slegste geval 'n baie kort lewe hê. Ek het geweet dat ek nog altyd kinders wou hê, en die ontvangs van die nuus het gevoel asof my droom amper buite bereik was.

Die genetiese berader het verduidelik dat ek kan voortgaan om kinders te hê; ons kan natuurlik probeer en dan kies of u 'n amniosentese moet doen om te toets of die baba ook die toestand het.

Daaruit kon ons kies of ons die swangerskap moet beëindig of voortgaan. Dit is duidelik dat ons nie die toets hoef te doen nie, dit sou ons keuse wees. Ek het gevoel dat die toets onnodig sou gewees het, want ek sou nie 'n kind beëindig het na die nuus dat dit die toestand het nie; ek en my ma het dit sonder enige simptome.

Ons is ook in kennis gestel dat ons in aanmerking sou kom vir 'n tipe IVF waar die embrio's vir die toestand getoets sou word voordat hulle ingeplant is (Pre Genetic Diagnosis). Ons het die afspraak met opsies verlaat. My ma vind die nuus moeilik om te haal, want sy het haarself die skuld gegee dat sy Myotonic Dystrophy aan my deurgegee het, al was sy heeltemal onbewus daarvan.

Kinders was nie dadelik op die kaarte nie, want ek en Michael was nog lank nie saam nie

'N Paar jaar het verloop en in Augustus 2014 is ons getroud. Ek het 6 klip verloor voordat ons die knoop vasgemaak het; daar was twee redes vir my gewigsverlies ... ek wou ongelooflik lyk op my troudag, maar ek wou net so gesond wees as wat ek kan wees as ons besluit om op die IVF-roete te gaan. Ons het dit bespreek en besluit dat ons IVF met PGD verder wil ondersoek. Ek het die dokter gaan besoek en is na 'n ander genetiese raadgewer verwys. Nadat ons met haar gesels het, was ons 100% seker dat dit was wat ons wou doen, en ons het gevra om na die prosedure verwys te word.

Ons moes wag vir 'n afspraak en teen die einde van 2015 het ons mnr. Rutherford gaan besoek by The Leeds Centre for Reproductive Medicine.

Ons is gewaarsku dat dit nie die maklike opsie is nie en dat die suksessyfer ongeveer 30% was. Hy het onder meer verduidelik dat die IVF-deel van die prosedure in Leeds sou plaasvind en dat die PGD-deel van die prosedure by die Assisted Conception Unit in die Guy's and Thomas 'Hospital in Londen sou plaasvind. Hy het verduidelik dat ek 'n interne ultraklank moes ondergaan, dat ek 'n aantal bloedtoetse moes doen en dat monsters van my en Michael se bloed in Guy se hospitaal moes getoets word om die PGD op te werk, sodat wanneer ons ons embrio's toets. hulle sou weet watter myotoniese Dystrofie gehad het en watter nie.

Hulle het reeds 'n bloedmonster van die genetiese toets af gehad en my ma het haar ook toestemming gegee om ook haar bloedmonster te laat gebruik. Michael moes 'n bloedtoets doen.

Dit was 'n groot ding vir Michael, want hy het nie goed met hulle nie. Ons het saamgegaan en gewag dat Michael deurgeroep word. Hy het aan die phlebotomist verduidelik dat hy waarskynlik flou is en dat hy getrou was aan die woord wat hy gedoen het sodra die bloed geneem is. Hy het gekom en toe weer flou geword. Ek het aaklig gevoel; dit was my skuld dat hy hierdeur moes gaan. Michael het dit nie so gesien nie en was altyd ondersteunend. Ons het dit saam gedoen.

Ons het gewag en gewag en op 7 April 2016 het ek 'n telefoonoproep van die genetiese berader by Leeds ontvang. Sy het 'n e-pos van Guy ontvang waarin hy sê dat ons PGD-werk voltooi is. Ek moes die verpleegster in Leeds kontak om die IVF-bal te laat rol. Ek was so opgewonde en bang. Ek het Michael gebel en in trane uitgebars. Ons was op pad om 'n baba te hê. Die wag was wat ek die moeilikste gevind het. Naby vriende het babas gehad en ek wou hê dit moet ons wees. My hart het steeds gesê “probeer net vir 'n baba, jy sal van hom of haar hou, maak nie saak wat nie”, maar my hoof sê: "dit is die verstandige ding. U toekomstige kind hoef nie hierdeur te gaan nie. 'Ek het geweet dat ons die regte ding doen, maar ek wou dit so graag hê.

Ek het 'n week later van die verpleegster gehoor en sy het verduidelik dat ons 'n konsultasie vir verpleegkundiges moet bespreek en dat my voorskrif opgeskryf is.

Sy het my toe op 5 Mei gebel; Guy's het haar gekontak met 'n eiersoekdatum. Die week wat op 13 Junie 2016 begin.

Ek moes die pil op die eerste dag van my volgende periode begin neem en toe op 4 Junie die IVF-medisyne begin inneem. Ek is op 10 Junie bespreek vir 'n skandering in die hoop dat ek 'n presiese datum vir die herwinning van eier daaruit sou kry. Ons het op 12 Mei beraadslaag en alles is aan ons verduidelik. Ek het daarna baie meer positief gevoel, omdat ek gevoel het dat ek die proses meer verstaan.

4 Junie het gou aangebreek. Michael het 'n gelukkige hoefyster gekoop en ons albei laat verf om dit vir albei geluk te gee

Hy het dit aan die skuur in die tuin vasgemaak. Dit lyk nie na veel nie, maar daardie klein gebaar het alles vir my beteken. Ek moes tot 9:XNUMX wag om my inspuiting te doen. Daarna was ek baie emosioneel, maar ek dink dit was meer verligting as enigiets. Ek het Michael geklap toe hy probeer help, maar ek moes dit self doen.

Die inspuitings het makliker geword en ek het selfversekerder geword om myself in te spuit. Teen 14 Junie het ek 'n goeie hoeveelheid follikels met die gewenste grootte gehad en ek is aangesê om later die dag 'n oproep uit die Guy-hospitaal te verwag. Ek het die oproep ontvang en meegedeel dat my versameling oor twee dae sou wees, en ek het instruksies gekry oor wanneer ek die sneller sou afneem.
Ons reis na Londen en teen 12.50 uur op 16 Junie was ons terug in ons akkommodasie na die eierversameling. Ek was seer, slaperig en ongemaklik, maar ok. Hulle het 15 eiers versamel en Michael se spermmonster was van goeie gehalte.

Die volgende dag het ons op die trein huis toe gewag toe ek 'n oproep ontvang om te vertel dat ons 10 embrio's het

Ons het gesê dat ons vyf dae moet wag om vas te stel hoeveel mense tot blastosistgrootte gegroei het, sodat hulle getoets kon word. Die wag was pynlik. Ek het begin om die embrio's as potensiële babas te sien en het Michael voortdurend gevra of hy gedink het dat die hospitaal sou lui as hulle almal misluk voordat die wag van vyf dae verby was.

Ons het Woensdag ons telefoonoproep ontvang. Dit was ongelooflike nuus! 6 van ons embrio's het tot blastosistegrootte gekom. Ek kon dit nie glo nie.

Michael was deurgaans so positief en ek dink ek was altyd hoopvol, maar nie te hoopvol as 'n manier om in te gaan nie, sodat ek nie te hartverskeurend sou gewees het as dit nie werk nie. 'N Monster DNA is geneem uit elke blastosist om getoets te word en dan is hulle almal gevries. Ons het nog 2-3 weke gewag om uit te vind of enige van ons potensiële babas Myotoniese Dystrofie het of nie.

Twee en 'n half weke later het ek 'n antwoordoproep op my foon gehad en dit was goeie nuus, nee, goeie nuus !!. 5 van die 6 embrio's wat getoets is, het geen Myotoniese Dystrofie nie. 5 klein embrio's, ons klein glinsterende hoop.

Die inspuitings, interne ultraklank, reis en wag was alles die moeite werd.

Middel Julie het ons na ons volgende afspraak in Leeds gegaan. Ek moes 'n skandering doen om te kontroleer of ek het eiersel gehad het, en ek het inligting gekry oor die volgende deel van die behandeling. Ek moes buseralien een keer per dag vir 5 weke inspuit voordat ek estrogeen tablette begin neem. Die buseralien het my moeg, snaaks en so emosioneel gemaak. Arme Michael het die grootste deel van die saak afgestaan. Die uitputting was aaklig. Ek is 'n kleuterskoolonderwyseres en dit was die einde van die skooljaar wat altyd 'n vermoeiende tyd was. Nadat ek die estrogeen tablette begin neem het, het ek baie seer geword, maar ek het myself net daaraan herinner dat dit die moeite werd sou wees.  

Op 15 Augustus het ek 'n skandering gedoen om te sien of my baarmoedervoering dik genoeg was, dit meer as dik genoeg was.

Ek het aangesê om 'n telefoonoproep van Guy's te verwag om my te vertel wanneer ons oordrag was. Ek het die oproep ontvang en meegedeel dat die oordragdag Maandag 22 Augustus was. Ek het instruksies gekry om met die estrogeen tablette voort te gaan en oor twee dae met progesteroonpessarisse te begin. Ek was so opgewonde. Ek het begin hoopvol voel. In elke stadium van die proses het ek verwag dat iets verkeerd sou gaan, maar dit gaan reg. Ek het ondersoek ingestel na wat ek kon doen om die oordrag suksesvol te maak en was bereid om enigiets te probeer. Ek het 'n granaatappelsap, pynappel en brazilneute gevul en was bewus daarvan dat mense van mening was dat kos by kamertemperatuur ook kan help.

Ons oordragdag het aangebreek. Dit was so surrealisties, maar so verstommend.

Ons het gesê dat ons embrio van baie goeie gehalte is en dat dit ten volle ontdooi is. Die ander 4 was nog gevries. Ons het na die skerm gekyk en die dokter het verduidelik wat ons kon sien. Ons het gekyk hoe die vloeistof wat ons embrio bevat, in my baarmoeder geplaas is. Dit was mooi. Ons embrio was terug waar dit veronderstel was om te wees. Toe ons die hospitaal verlaat, het ek trane en emosioneel geraak en Michael het my net vasgehou terwyl ek gehuil het. Ek was swanger totdat dit anders bewys is.

Ons het die gevreesde twee weke gewag. Ek het elke moontlike simptoom neergeskryf, ek was 'n vrou wat behep was.

Aangesien die somervakansie heerlik was om te rus, was dit nie goed vir my te aktiewe brein nie. Ons het dit na 9 dae na 5 dae oorgedra voordat ons gekraak en getoets het. Ek het gewag totdat Michael tuis was van die werk af en ek het 'n swangerskapstoets afgelê en dit was die beste nuus. Ons het die toets afgelê en die toets in die badkamer gelos. Ons het 'n paar minute op die landing gewag voordat ons weer ingegaan het. Ek was in skok. Ons het net omhels en ek het gehuil (weer!). 2 dae later op ons amptelike toetsdag het ons weer getoets. Ons het familie en naaste vriende vertel. Almal was so opgewonde. Ek het 'n afspraak vir 'n 7-week-skandering gemaak. Die skandeerdag het aangebreek; die vorige aand het ek 'n aaklige pyn in my lies gehad en ek was oortuig daarvan dat iets sleg gebeur het.

Ons skandering was vroeg en ek het vir die verpleegster gesê ek is regtig senuweeagtig, sodat sy dadelik aangaan met die skandering.

Sodra sy die skandeerder insit, het sy gesê “ja, daar is die sak, daar is die embrio en ek kan die hartklop sien”. Daar flikker dit weg en dit was die wonderlikste ding wat ek nog gesien het.

Ons was so ongelooflik gelukkig dat alles die eerste keer vir ons gebeur het

Ons seuntjie Edward is gebore op 12 Mei 2017 en selfs nou kyk ek elke dag na hom en ek is so dankbaar. Hy is perfek. Ons het in die proses vertrou en geglo, ons het mekaar liefgehad en ondersteun en ons het gepraat oor wat ons met vriende en familie deurgemaak het.

My naam is Emma en dit is my IVF storie IVF Babble

Ek besef dat soveel paartjies nie die hartseer deurgemaak het nie, maar ek het gevoel dat ons verhaal iets is wat iemand wil lees; Ek het gesukkel om stories te vind toe ons dit deurgemaak het. Die IVF-proses so moeilik soos dit is, is pragtig, ongelooflik slim en heeltemal verstommend.

'N Groot dank aan Emma dat sy haar verhaal gedeel het. As u u storie wil deel, laat ons 'n reël stuur na mystory@ivfbabble.com

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.