IVF babbel

Hoe een vrou swem gebruik het om die spanning en hartseer van haar onvrugbaarheidstryd die hoof te bied

in 'n onlangse artikel vir Harper's Bazaar, Lisa Niven-Phillips lê haar hart bloot terwyl sy haar stryd met onvrugbaarheid vertel, en hoe swem haar gehelp het deur haar rotsagtige reis

Soos sy aan die begin van die artikel opgemerk het, het een uit elke sewe paartjies probleme om swanger te raak. Vir diegene wat probleme ondervind met vrugbaarheid, is dit baie belangrik om 'n gesonde hanteringsmeganisme te vind. Vir Lisa het swem haar deur een van die moeilikste tye van haar lewe deurgemaak.

Sy verduidelik dat sy die hele vrugbaarheidsproses 'n ysige en eensame ervaring gevind het. 'Die taal van onvrugbaarheid is koud, stomp en wreed. My eierstokke het nie hul pligte uitgevoer nie. Pogings om my "reageer" voortplantingstelsel te manipuleer was "onsuksesvol". Fietse moes 'verlaat' word. '

Gebaseer op 'n leeftyd van onreëlmatige siklusse en a PCOS diagnose, was Lisa nie verbaas toe sy nie maklik swanger kon raak nie. Maar dit het die seer nie gekeer nie. Sy sê dat sy 'foutief, gebrekkig, gebroke' gevoel het. Baie vroue wat met vrugbaarheid sukkel, kan met haar woorde verband hou.

Swem - haar reddende genade

Sy en haar man het 2019 deurgebring met vrugbaarheidsbehandelings, maar sy noem 'n reddende genade vir haar geestelike en fisieke gesondheid: sy het die eerste keer sedert haar tienerjare weer ernstig begin swem.

'Ek het gereeld na die plaaslike swembad gegaan, my uithouvermoë het vinnig teruggekeer ... ek sou herkouend en hartseer opdaag en uitgeput maar gefokus vertrek, my spiere pyn en my vel bleek en uit die water.'

Vir Lisa was swem nie 'n 'onmiddellike oplossing' wat alles beter gemaak het nie. Sy het egter in die swembad 'n plek gevind waar sy haar verhouding met haarself kon mediteer, bedroef en vernuwe, selfs as vrugbaarheidsbehandelings misluk het.

'Swem het my nie geleer om my liggaam lief te hê of' innerlike krag 'te vind nie. Maar dit het my wel kwaad, lewendig en gekonfronteer laat voel. Sommige mense sê dat onvrugbaarheid hulle gevoelloos maak. En die eindelose kringloop van babastorte, aankondigings oor swangerskap en welmenende, maar kwetsende vrae kan jou in 'n byna bedankte toestand dwing - jy leer ontkoppel.

'Maar my liggaam voel asof dit neurie met 'n kinetiese woede. Swem het my 45 minute in 'n byna meditatiewe toestand gegee, net op die beweging van ledemate en die ritme van asemhaling. Dan sou ek op die een of ander manier opgewek wees. Dit het my daaraan herinner dat ek nog hier was, en steeds vasbeslote was. ”

'N Wonder het gebeur

Ses maande gelede, en die maand voordat sy en haar man IVF sou begin, het Lisa ontdek dat sy swanger is. Sy het haar swemroetere versigtig voortgesit, maar die land is binnekort opgesluit toe sy 18 weke swanger was. Sedert swembaddens in Julie heropen is, het sy weer water toe gevat.

'Soms voel ek hoe die baba in my binneste beweeg terwyl ek swem en sy klein beentjies skop terwyl ek myne skop. Ek is stadiger as wat ek voorheen was, maar ek gee nie om nie - ek voel 'n kalmte wat ek nooit verwag het nie, en 'n dankbaarheid om uiteindelik te kom waar ek so lank wou wees. '

Dit is so ongelooflik om te hoor dat Lisa 'n aktiwiteit gevind het wat haar gehelp het om 'n gevoel van kalmte en beheer te hou tydens so 'n moeilike tyd in haar lewe. Swem is 'n ongelooflike aktiwiteit waaroor vroue gereeld vrugbaarheidsbehandeling vra, veral deur diegene wat twee weke wag. Ons het Michalis Kyriakidis, MD, MSc, Ginekoloog, assistent-voortplantingspesialis, gevra Embryolab Vrugbaarheidskliniek om met ons te gesels oor swem gedurende die twee weke wag.

'Swem kan 'n baie aangename oefening wees. Die twee weke wagpos embryo-oordrag gaan egter gewoonlik gepaard met die gebruik van vaginale progesteroon, die swangerskapshormoon en water kan die opname daarvan belemmer. Boonop kan swem in die see of in die swembad vaginale en servikale infeksies veroorsaak, wat weer die positiewe resultaat kan beïnvloed. Dit is dus die beste om dit te vermy. ”

Let wel, dit is ook baie belangrik om met u eie klinikus te praat oor wat u wel of nie kan doen nie.

Het u 'n stokperdjie-, sport- of welstandsroetine wat u gehelp het om die hartseer en pyn van onvrugbaarheid te hanteer? Ons wil graag daarvan hoor. Stuur vir ons 'n reël by info@ivfbabble.com

https://www.ivfbabble.com/2020/08/how-are-you-coping/

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .