IVF babbel

Ons verhale deur Sara en Tracey, die medestigters van IVFbabble

Hallo, ons is Tracey Bambrough en Sara Marshall-Page - goeie vriende, moeders van tweeling IVF dogters en die stigters van IVF babbel 

Na aanleiding van ons lang, ingewikkelde en emosionele vrugbaarheidsreise, tot op die rand van verkeerde diagnose en misverstand, het ons geweet dat ons iets moes doen om ander te help om die IVF met die skrikaanjaende rit te ondervind. Dus, ons het een middag bymekaargekom en begin beplan ...

Ons eie nabetragting het ons in staat gestel om te sien dat ons iets moes skep wat nie bestaan ​​nie. 'N Hulpbron waar mans en vroue regoor die wêreld meer kan leer oor hul vrugbaarheid en hul opsies. Ons wou 'n ruimte skep wat nie eng, uitheemse of medies lyk nie, maar duidelik, vars en 'normaal', vol vol vertroude inligting van topvrugbaarheidskenners wat mans en vroue sal help om deur hul behandeling te beweeg.

Ons het ook geweet dat ons die stigmas van skaamte verbonde aan vrugbaarheid wil breek deur gesprekke te begin en regte verhale te deel, sodat mense kan sien dat hulle nie alleen is nie.

Ons wou iets skep wat ons wens ons gehad het ...

So het ons gedoen ...

En in November 2016 is IVF-gebabbel van stapel gestuur. Dit word nou in 168 lande gelees en het meer as 4 miljoen besoekers gehad.

Laat ons u egter 'n bietjie vertel van ons reise ...

Sara se verhaal

'Ek was 32 toe ek besluit ek wil 'n baba hê. (14 jaar gelede!) My man was in 'n rockgroep, en toe ek op toer was, het ek opgewonde vir hom 'n teks gestuur met die woorde 'Let's have a baby !!!'. Vier jaar later, en na 2 rondes IUI, 2 rondes IVF en 'n ernstige geval van ernstige OHSS wat twee weke in die hospitaal beteken het, het ek uiteindelik my droom verwesenlik, en ek is nou die trotse moeder van tweelingmeisies wat 10 word jaar!!

Die reis was egter moeilik. Ek het 'blind' geraak nadat ek absoluut geen navorsing gedoen het nie. Ek het niemand geken wat ooit probleme gehad het om swanger te raak nie, en instagram bestaan ​​nie eers nie! Dit was 'n baie eensame 4 jaar.

Toetse in my plaaslike hospitaal het aan die lig gebring dat ek polisistiese eierstokke gehad het, en ek het dus twee rondes IUI ondergaan, wat ongelukkig nie gewerk het nie. As ek nou terugkyk, voel ek dat ek nooit tyd met IUI sou moes mors nie. My man was 'n baskitaarspeler vir die goeie. U kan u die lewe van 'n band op toer voorstel..nie die gesondste lewenstyl nie, en beslis nie goed vir die kwaliteit van sperms nie !! IUI gaan nooit werk nie, maar ek gaan saam met wat die dokters vir my gesê het ek moet doen.

Hoe dit ook al sy, na twee rondes IUI het ons oorgegaan na IVF

Terwyl ek nog steeds as vloerbestuurder in TV gewerk het, moes ek my moed by die werk aandurf. Ek is emosioneel uitgeput en onthou dat ek tydens lewendige vertonings in die luim moes tik om my medikasie in te spuit, en toe al weer geluk en lig op die ateljeevloer aangekom het, en probeer glimlag, maar regtig wil huil. Ek het die behandeling deurgemaak, maar tragies genoeg is nie een eier bevrug nie. As ek terugkyk, met die vrugbaarheidskwessies wat ek en my man gehad het, sou dit nooit gewerk het nie. My man se sperma was lui! Dit gaan nooit daardie eier op sy eie binnedring nie !! Nog meer vermorste tyd!

Ek het myself van vriende afgesluit, want ek was die enigste persoon wat ek geken het wat nie 'n baba kon kry nie

Niemand het destyds oor onvrugbaarheid gepraat nie. Dit het op die punt gekom dat ek, toe my beste vriendin lui om te sê dat sy swanger is, haar gelukwens, en op 'n mal oomblik verwyder ek haar nommer van my foon af. Ek was bly vir haar, maar haar swangerskap het my soos 'n mislukking laat voel, geïsoleer en desperaat ongelukkig. Ek wou opkrul en wegkruip. 

Na die mislukte IVF het ek 'n ronde ICSI gehad, maar die potensiële lewensbedreigende toestand OHSS ontwikkel sodra ek twee embrio's oorgedra het. OHSS is 'n newe-effek van die IVF. Ek het dit in die ergste vorm gehad, want ek het al die tekens geïgnoreer.  

Ek wou net 'n baba kry, en die newe-effekte was bloot die kleinletters waarin ek nie belanggestel het nie

In die hospitaal het ek ernstige opgeblasenheid gehad, geswelde eierstokke, asemhalingsprobleme, beweeg en praat. Wonder bo wonder het die embrio's wat ek oorgedra het, oorleef, en ek het Lola en Darcy op 1 gebaar.st November 2010. 

IVF het my lewe verander. Dit het my my pragtige gesin gegee. Die spyt wat ek het, is egter dat ek te veel tyd gemors het om nie vrae te vra of my navorsing te doen nie. IVF-gebabbel is presies die soort hulpbron wat ek wou gehad het, en ek hoop dit help u.

Ek hoop dat u die inligting vind wat u soek om ingeligte besluite te neem, en ek hoop dat ons wonderlike gemeenskap van aanhangers u help om die vertroosting te kry wat my so ontbreek. "

Tracey se verhaal

Dit het twee pogings geneem voordat ek in my laat veertigs swanger geraak het met 'n tweeling. Ek het baie van my kinderjare verloor omdat ek nie al die feite gehad het nie.

IVF was emosioneel, liggaamlik en geestelik uitputtend en finansieel uitputtend. Ons is geseën met twee pragtige dogters, so ek kon nie gelukkiger wees nie, maar dit was 'n moeilike pad. 

My advies aan almal wat vrugbaarheidsprobleme ervaar, is om te verseker dat daar geen onderliggende mediese probleme is wat soms sonder duidelike simptome skuil nie. Deur dit te doen, kan u uself van onskatbare tyd bespaar en kan u selfs natuurlik swanger raak.  

Ek het in my laat dertigs begin soek na 'n baba 

Na twee jaar se probeer swanger word, het ek een oggend wakker geword met vreeslike pyn. Dokters het ontdek dat dit 'n ektopiese swangerskap was en ek het 'n miskraam gehad. Kort nadat ek die hospitaal verlaat het, sonder dat ek D&C gehad het, het ek skerp pyne in my linker onderbuik begin ervaar. Ondanks die besoek aan drie ginekoloë, is daar vir my gesê dat die pyn ''n spysverteringsprobleem' is, dat dit 'slytasie' en 'my ouderdom' is! Ons het die eerste keer IVF probeer, maar dit het nie gewerk nie.

Drie jaar en verskeie miskrame later, met my man Ben, het ons die opsie begin aanneem. Die waglys het eindeloos gelyk en daarom het ons besluit om IVF nog een keer te probeer. Ek het 'n konsultant besoek op aanbeveling van 'n vriend wat jare later 'n verstopping in die eileier gediagnoseer het as gevolg van die ektopiese swangerskap.  

Na 'n operasie om die verstopping op te ruim, is ek ook endometriose gediagnoseer, wat uiteindelik die pynlike pyn wat ek elke maand ervaar, verklaar. 'N Toets het ook gediagnoseer dat ek ook 'n skildklierprobleem het.

Uiteindelik, met minder as 2% kans om swanger te raak, was ek op die punt om my tweede ronde IVF te begin, maar het nog twee toetse gedoen, wat 'n redelik eng ding aan die lig gebring het. . . 'n knop in my bors en ook een in my baarmoeder om mee te begin. My pragtige ma is nie lank tevore aan eierstok- en borskanker oorlede nie en daarom was ek redelik bang, maar gelukkig was albei knoppe goedaardig. 

Teen die kans het ek op 20 die tweeling Isabella en Grace gebaarth January 2015.

Ek knyp myself elke dag vas dat ons ons pragtige meisies het, maar ek wil nie hê dat iemand anders hierdeur moet gaan nie. Toegang tot die feite is die sleutel, net soos die diagnose.

Sara voel dieselfde. . . ons het maande lank saam gaan sit om iets te skep wat ons graag tydens ons reise sou wou gehad het. Ons was vasbeslote en diep passievol om te verseker dat almal toegang tot die feite het, om die stilte te verbreek en te verseker dat al die TTC besef dat hulle nie alleen is nie. . . en so het ons 4 jaar gelede IVFbabble.com van stapel gestuur.

Ons verstaan ​​u stryd, u pyn, hoe dreinerend dit emosioneel en fisies kan wees. . . ons is altyd hier vir u en die TTC-gemeenskap staan ​​elke dag van die jaar saam. . .

Saam met ons pynappelpenne, 'n simbool van hoop en ondersteuning vir almal wat op reis is na ouerskap. Ons het dit so belangrik gevind om Wêreldvrugbaarheidsdag te skep, 'n dag om die sterkte, solidariteit, ondersteuning en eenheid van almal wat vrugbaarheidskwessies ervaar, uit te lig. Met 1 uit 6 mense wêreldwyd wat onvrugbaarheid ervaar, moet ons die stilte verbreek, taboes en stigmas verbreek en die TTC-gemeenskap vier.

Ons is so passievol oor die hulp en ondersteuning wat ons nie tydens ons reise gehad het nie, en is opgewonde om nuwe bronne te loods om u te help om u reis na ouerskap te navigeer.

Ons het 'n magdom ongelooflike kundiges van regoor die wêreld om vrae te beantwoord. Al wat u hoef te doen is om vir ons 'n reël te stuur by askanexpert@ivfbabble.com en ons sal so spoedig moontlik weer kontak met u maak.

Met groot liefde Sara & Tracey x

As u u verhaal met ons wil deel, stuur vir ons 'n reël op mystory@ivfbabble.com

Lees meer oor ons hier

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.