IVF babbel

Ons wil jou nooit verlaat nie, deur Ricky Cibardo

Almal soek die 'Driehoek van Geluk'

OK. Ek het daardie driehoek gemaak; die hoof van ontwerp vir driehoek-gebaseerde lewensprestasies sal frons oor die ligsinnige aard van my optrede, maar uiteindelik wil die meeste van ons dieselfde ding hê - ons wil die werk van ons drome hê wat goed betaal en ons die vryheid gee om te verken, wat ons begeer 'n ononderbroke gesonde leefstyl van heerlike kos en geestelike kalmte en natuurlik ... baie mense wil 'n lewensmaat hê.

'n Lewensmaat waarmee ons oud kan word en die beste vriende mee kan wees.

Ons spandeer ons lewe aan daardie driehoek en probeer om alles in ewewig te kry om harmonie te bereik en 'n byna stresvrye lewe te lei. Uiteindelik, in baie verhoudings, kom die tyd wanneer jy met 'n gesin wil begin. Die kyk in jou maat se oë, die besef dat julle twee 'n drie wil word, en wat volg is die “soms uitgebreide” plan om saam met die wonders van die wetenskap te gaan om die lewe se volledigheid te bereik.

Nou kom die tyd om die vorm van geluk te verander

Dit is nou 'n vierkant. Jy voeg 'n gesin by jou behoeftes en begeertes by jou lewensbehoeftes, maar van al die hoeke van daardie vorm kan die nuwe hoek buite beheer raak.

Ek het 'n semi-outobiografiese kortverhaal geskryf van 'n man se weergawe van 'n miskraam, genaamd 482 Days, waar ek baie emosies onthul het wat my en my maat deur ons miskraam getref het, maar sedert ek dit geskryf het, is een ding wat ek vir seker uitgevind het deur met ander mans te praat wat dieselfde ding deurgemaak het, die lys van my emosies is nie eens naby aan die oppervlak nie. Terwyl ek met vriende gepraat het wat soortgelyke ervarings deurgemaak het, was daar een situasie wat keer op keer opgeduik het, wat ek graag my bes wil probeer om nou te konfronteer.

“Hoekom los jy my nie net nie?” “Gaan soek iemand wat vir jou kinders kan gee.” “Ek kan nie vir jou gee wat jy wil hê/verdien nie.” “Ek het ons kind gedra en dit verloor; Ek is so jammer."

Baie mans sukkel om te verwoord hoe hulle voel wanneer die hoek van hul vierkant af val. Ongelukkig, wanneer ons met een van die bogenoemde vrae/stellings gekonfronteer word, gee ons nie altyd die beste en mees deurdagte antwoord nie. Na alles, die vraag van "Hoekom los jy my nie net nie?" word nie skielik op enige ander tyd en om enige ander rede grootgemaak nie ... hoekom in hierdie situasie?

Deur my gevoelens en gesprekke met baie ander mans, sal ek probeer om lig te werp op die situasie ...

In 482 dae is een van die eerste 'gevoelens' waaroor ek praat; “Niemand gee om hoe ek voel nie. Ek doen nie; hoekom moet hulle? Ek het nie die baba gedra nie; Ek het geen band gehad nie. Hoekom maak dit dan so seer? ek is 'n gemors; Ek verdien nie om te wees nie. Ek kan dit nie regmaak nie.” Hierdie gedagte is geïnternaliseer, nie gevokaaliseer nie. Maar ongelukkig doen mans dikwels 'n aaklige werk om ons emosies in alledaagse situasies te wys, so ons vergeet daarvan om gevoelens te normaliseer in 'n posisie waarin ons nog nooit was nie.

Mans dink nooit die volgende gedagtes nie – “Sy het ons baba verloor nie.” “Sy is nutteloos; sy kon nie vir my ’n baba gee nie.” “Ek verdien ’n baba; Ek gaan nou." “Laat ek iemand kry wat hierdie jaar vir my babas kan gee.” As hulle dit gedoen het, sou hulle nie deel wees van die driehoek van geluk wat jy reeds gebou het nie.

In baie gevalle is dit hoe ons voel. “Wys my jy is ontsteld, moenie net staar en stilbly nie; Ek het ’n emosionele reaksie nodig.” "Hoe kom ons deur hierdie pyn wat ons nog nooit voorheen gevoel het nie?" “Ek wil jou regtig help; Ek weet net nie hoe nie. dit is al waaraan ek gedink het, en nou is dit weg” “Ons kon nie beheer wat gebeur het nie”

Ek praat oor 482 dae oor die gebrek aan band wat mans het sodra ons maats swanger raak

Elke familielid en vriend klouter verstaanbaar om die swanger maat, gee raad, of wil net oor toekomstige 'baba-gebeure' praat. Ons wag geduldig en hoop dat ons die beste pa kan wees en oor 9 maande 'n kans kry om ons kind vas te hou en vir die eerste keer hallo te sê; ons het immers nie gevoel hoe hulle skop of hulle op kamera tydens 'n skandering dopgehou het terwyl hulle rondbeweeg nie.

Wat nie deur ons gedagtes gaan nie, is. "As jy hierdie baba verloor, dan sal ek iemand anders kry."

Wat deur ons gedagtes gaan is; “Hoe nutteloos is ek?!, Sy doen alles. Ek weet nie hoe om op te tree tydens swangerskap nie; hoe de hel kan ek weet hoe om op te tree in 'n miskraam?!"

Die een ding in gemeen wat ek baie mans vir my hoor sê wat in hierdie situasie was, gaan in die lyn van; "Eerlik gesê, ek wou net die beste manier uitwerk om my maat te ondersteun sonder om haar te versmoor, sonder om te maak asof ek verstaan ​​waardeur sy gaan, en sonder om dit oor my te maak." Die 'Driehoek van Geluk', hoe saamgestel dit ook al mag wees, het bestaan ​​lank voordat jy die vorm na 'n vierkant wou verander.

Ons wil jou nooit verlaat nie; ons wil net verstaan ​​hoe ons dinge beter kan maak vir die liefde van ons lewe, die persoon wat ons driehoek voltooi het terwyl ons 'n massiewe vloed van verwarring met ons eie emosies voel en hoe om dit aan te spreek.

Ricky Cibardo

482 Dae Spot. 'n Kortverhaal oor Miskraam.

 

Tuis

 

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.