IVF babbel

Pamela Matthews, senior embroloog van Australië, sluit by ons aan as een van ons ongelooflike kundiges

Ons is baie opgewonde om Pamela Matthews te verwelkom wat by ons aansluit as een van ons wonderlike kundiges. As senior embriologoloog, van Melbourne, Australië, is Pam se ervaring en kennis in alle opsigte IVF voorbeeldig.

Hier verduidelik Pam 'n bietjie oor hoe sy betrokke geraak het met IVF en haar reis van 27 jaar in embriologie.

'Ek is pas terug van 'n aksiebelaaide en suksesvolle reis na Zimbabwe, as konsultant-embrioloog en teruggekeer na my werk as IVF-koerier.

Ek dink aan myself as om twee lewens te hê in baie verskillende beroepe.

Ek het 'n baie Australiese opvoeding gehad op 'n plaas 200 km noord van Melbourne, Australië, waar die lewe rondom sport gedraai het, my gesin inkluis. Toe ek 15 was, het ek myself as 'n belowende spiesgooier gevestig. Ek het na die hoërskool van die land verhuis om 'n wetenskapsgraad aan die Melbourne Universiteit te doen, waar my atletiekafrigter, die legendariese Franz Stampfl, ook gesetel was. Terwyl ek my graad voltooi het, het my atletiekloopbaan my prioriteit geword, wat gelei het tot 'n Australiese rekord in die spies en Australiese verteenwoordiging by twee Wêreldbeker-toernooie, twee Wêreld-studentespele, die Brisbane Statebondspele en die Olimpiese Spele in Moskou. Onder die atletiek het ek ook deelgeneem en 'n wêreldkampioenskap vir kragoptel gewen.

In 1989, toe dit duidelik was dat my atleet verby was, het ek 'n uitdagende loopbaan gesoek en gevind dat hy embriologie was in 'n nuwe en kontroversiële tak van geneeskunde.

Dit was een van die beste besluite wat ek geneem het. Dit was 'n opwindende en lonende loopbaan wat my regoor die wêreld geneem het. Ek was die eerste embrioloog wat by die pas gestigte Melbourne IVF werksaam was, onder voorsitterskap van mnr. Ian Johnston, wat die span gelei het wat verantwoordelik was vir die eerste IVF-baba in Australië en die derde in die wêreld.

Na 6 jaar was ek op soek na meer avontuur en professionele ontwikkeling en het ek 'n jaar lank in die Fertilitcentrum, Göteborg, Swede, gaan werk, met dr Matts Wickland, die eerste persoon wat ultraklank gelei het om Ovum-herwinings te doen.

Na die jaar was ek nie heeltemal gereed om terug te keer huis toe nie en gaan werk toe in Birmingham Women's Hospital in die Verenigde Koninkryk en daarna na Amman, Jordanië.

Ek het in 1999 na Melbourne IVF teruggekeer en by die nuwe PGD-afdeling aangesluit en die volgende 11 jaar daar gebly. Op soek na weer avontuur, het ek gewerk as 'n locum-embriooloog in Malmo in Swede, Haugesund in Noorweë, Manila en daarna terug na Malmo. Met 'n ouer moeder het Melbourne weer gewink en ek het 'n kontrak aangegaan om 'n navorsingsprojek te ondersoek wat die mitochondriale verbetering van oösiete, wat net langer as twee jaar geduur het, ondersoek. Gedurende hierdie tyd was ek gretig om my hand as 'n embrioloog in te hou en het ek die geleentheid gehad om na Uganda te gaan as 'n besoekende embrioloog, wat verreweg die uitdagendste en lonendste werk was wat ek nog ooit gedoen het. Met my eerste besoek, saam met die Belgiese IVF-spesialis dr. Johan Goiris, kon ons hul eerste swangerskap kry, iets wat hulle al jare lank probeer bereik. Tot ons ontsteltenis was dit drieling, maar gelukkig is drie gesonde meisies bevry. Dit bly steeds die lonendste werk wat ek in IVF gedoen het. Daar is 'n hele blog oor die probleme wat ek moes oorkom om dit te bereik.

Toe my navorsingskontrak verby was, was ek ses maande in 'n IVF-kliniek in Phnom Penh, Kambodja.

Dit was die eerste kliniek in Kambodja en hulle het uitstekende resultate. Hulle het ook uitdagings, maar hulle is baie deeglik en maak niks in die bou en toerusting van die laboratorium nie.

Gedurende 2016 het dr. Karin Hammarberg en dr. Alan Trounson (nog 'n IVF-pionier) wat 'n stigting het om IVF-eenhede in ontwikkelende lande te help, my gekontak om 'n nuwe IVF-kliniek in Harare, Zimbabwe te stig, gelei deur dr Tino Mhlanga.

Hulle het te doen met baie uitdagings wat eie is aan hul omgewing. Ek het twee keer gereis om die embriologoloog, Tinei Makurumure, te mentor, wat vinnig in 'n uitstekende embrioloog ontwikkel. Hy moes leer en werk grotendeels op sy eie. Iets wat embriologoloog in die res van die wêreld het, wat oor 'n aantal jare baie rigiede opleidingsprogramme het, kon dit nie voorstel nie. Hulle het nou hul eerste baba gebore en het 'n aantal swangerskappe wat aan die gang is.

Dit is hierdie werk in moeilike en uitdagende omgewings wat ek die meeste geniet.

Dit vereis buigsaamheid, kreatiwiteit, 'n grondige kennis van die basiese beginsels van IVF en die praktiese vaardighede om aan te pas by baie unieke en moeilike plaaslike omstandighede. Enigiets kan en gebeur.

Dit is 'n vinnige oorsig van my werk en ek sien uit daarna om 'n paar van my vorige en huidige lewensavonture en -uitdagings en die wêreld van IVF uit 'n embroloog se oogpunt te deel. '

 

Ons kan nie wag om meer te lees oor Pam se ongelooflike ervarings en kennis gedurende die komende maande deur haar rubriek nie. Stuur 'n e-pos as u enige vrae het oor die wonderlike Pamela Matthews askanexpert@ivfbabble.com

 

 

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .