IVF babbel

Deel een van my sekondêre onvrugbaarheidstryd, deur Laura

'Hallo, hier is my storie. Ek het dit nog nooit in woorde soos hierdie verwoord nie en dit vreemd gevind dat dit alles met my gebeur het, dit voel surrealisties as ek terugkyk.
'Ek het waarskynlik te veel gewaffel en nie regtig die belangrikste punte gehaal nie. Ek het dit in een slag uit die hart geskryf.
'Ek weet dinge werk nie vir almal nie, maar al kan net een persoon vertel en weet al die gevoelens en emosies is OK. Die skuldgevoelens wat ek ervaar het omdat ek soos ek gevoel het en myself en my gesin deur alles deurgedring het toe ek al 'n kind gehad het. Ek het gevoel dat ek nie openlik kon praat nie, want niemand sou dit verstaan ​​nie. Maar ongeag u omstandighede, die gevoelens is baie werklik. Ek voel nou regtig so volledig, 'n gevoel wat ek nie baie lank gedink het nie. Ek wil net hê dat ander moet weet dat hulle sterk genoeg is en dat hulle altyd die ingewande moet volg ”.
Laura Cook
x

Ek het swanger geraak met my dogter na 4 maande se probeer, ek het destyds gelukkig gevoel, maar nooit waardeer hoe maklik dit alles was nie. Ons besluit dat ons 'n ouderdomsgaping van 3-4 jaar wil hê, en probeer weer omstreeks Februarie 2014 te probeer. Ek het ovulasietoetsstelle begin gebruik en na 6 maande was daar net geen geluk nie - sommige maande het ek bevraagteken of ek enigsins ovuleer, soms so flou en soms was daar nie eens 'n lyn nie. Ek het myself net oortuig dat die kits nie reg was nie en dat alles in orde moes wees, aangesien ek die eerste keer so maklik swanger geraak het.

Na 'n paar maande van niks het ek geobsedeer met google waarom dit nie werk nie. Ek het myself allerhande gediagnoseer en besluit om na die dokters te gaan. Die dokter was lieflik, maar het gesê dat ek al een kind het, sodat alles in orde sou wees en dat hierdie dinge net tyd neem, maar hy het ingestem om my dag 21 ovulasiebloed te doen. Ek het gefrustreerd vertrek, maar my bloed is ten minste gekontroleer sodat daar iets gedoen word. My siklusse was egter nie 28 dae nie, dit het van maand tot maand gewissel, en toe ek ovuleer, was dit nooit op dag 14 nie, dit was altyd later. My bloeduitslae het teruggekom en dit het getoon dat ek nie ovulasie gehad het nie, en die dokter het besluit om volgende maand weer te gaan toets.

Ek het teruggekeer na Google om my siklusse te ontleed. Toe ek ovuleer, het ek 'n 9-10 dae luteale fase gehad en my leeswerk het my vertel dat dit nie 'n goeie ding was nie. Agterna was ek selektief met wat ek gesoek het, want dit is baie maklik om net te lees wat u wil lees.

Die volgende maand bloed en nog geen teken van ovulasie nie, het die dokter ingestem om my na 'n spesialiskliniek te stuur vir verdere toetse

Sulke gemengde emosies op hierdie stadium - bly dat daar eintlik iets gedoen sou word, maar ek kon nie verstaan ​​waarom dit nie vir my gebeur toe dit die eerste keer so eenvoudig was nie. Ek het versot daarop geraak en gevoel dat ek 'n konstante wolk oor my kop het wat my afgetrek het. Ek was desperaat om redes te vind waarom dit met my gebeur.

Ons afspraak by die vrugbaarheidskliniek het gekom en ek het gevoel dat ek nie baie ernstig opgeneem is nie, aangesien ek een kind gehad het, en daar was natuurlik niks verkeerd nie. Dit was 'n stelling waaroor ek gefrustreerd geraak het!

Dit lyk asof die dokter nie belangstel in my sikluslengte, kwaliteit, ovulasie of luteale fase nie. Die feit dat ek relatief gereeld 'n bloeding gehad het, was alles goed. Maar ek het gevoel dat ek geweet het dat dit nie uit al my aanlynlesing was nie.

Hulle het my mans se sperm nagegaan (alles was in orde) en uiteindelik ingestem om my deur 'n siklus met gereelde skanderings op te spoor om te sien wat gebeur

Geweldig, het ek gedink, uiteindelik sal hulle sien dat ek nie ovuleer nie, en as ek dit doen, is die kwaliteit nie goed nie, sal hulle uiteindelik iets doen om my te help. Die afsprake was redelik moeilik om af te handel sonder om mense te weet. Gelukkig het ek deeltyds gewerk en daarin geslaag om afsprake te maak rondom die werk. Op hierdie stadium het niemand geweet afgesien van hegte familie nie. Ek het net al die 'wanneer het jy nog een?' kommentaar soos 'n koeël in my hart en vinnig die onderwerp verander.

Die skanderings wys dat ek ovuleer het, maar dit was dag 25 in my siklus en 'n luteale fase van 9 dae. Die dokter het dit nie as 'n probleem gesien nie, aangesien ek ovuleer het. Ek het keel gevoel omdat dit beteken dat hulle niks vir my sou doen nie. Dit was asof ek byna wou hê dat daar 'n probleem moes wees, want 'n probleem kan reggestel word (ek weet dit is nie die geval nie, maar dit was op daardie oomblik my denkprosesse, reg of verkeerd).

Ons is basies aangesê om aan te hou probeer en oor 'n jaar terug te kom as niks

Ek kon dit nie doen nie, ek het ouer geword en die ouderdomsgaping het groter geword en my frustrasie en woede het toegeneem met elke maand wat verbygegaan het.

Die druk op ons verhouding het begin toeneem

Ek het gevoel dat ek my dogter nie soveel geniet as wat ek moes wees nie, want ek was net so gefokus om vir haar 'n broer of suster te gee. Ek het oomblikke van pure skuldgevoelens gevoel toe ek al een gesonde mooi kind gehad het en daar mense was wat niks gehad het nie. Ek het gevoel dat ek nie die reg het om so te voel soos ek dit wil hê nie. Ek moes iets doen, ek kon nie net so 'n jaar aangaan nie, so terug na Google het ek die voordele van akupunktuur gaan lees.

Ek kom toe 'n lieflike dame op die plaas af wat spesialiseer in vrugbaarheidsakupunktuur, en maak dadelik 'n afspraak

Sy was ongelooflik en ek het vir die eerste keer gevoel dat iemand eintlik na my luister en met my saamstem dat my siklus nie 'ideaal' is nie, en my nie vertel hoe onvrugbaar mense in teenstelling met rotte was nie. aan rotte deur twee dokters!). Dit lyk asof sy vol vertroue is dat sy kan help om my siklusse te reguleer en die ovulasie te verbeter, en op haar beurt nie weer na die IVF-stadium hoef te kom nie.

Sy het my aangeraai om my temperatuur op te spoor om ovulasie te monitor. Ons het gevind dat ek 'n baie lae liggaamstemperatuur het en dat dit nooit na ovulasie verhoog het nie en net effens verhoog het. Tot vandag toe weet ek nog nie hoeveel dit alles saak maak nie, maar dit het my destyds rede gegee waarom dit nie gebeur nie, en dit is wat ek voel ek nodig het.

Ek het iemand nodig gehad om saam te stem dat iets nie reg was nie en my vertel hoekom.

Deel twee van Laura se reis word volgende week gepubliseer. Intussen hoor ons graag van u. Kan u met Laura se verhaal verband hou? Stuur vir ons 'n reël by info@ivfbabble.com

 

 

Voeg kommentaar by