IVF babbel

U vrae en antwoorde met dr Jon Aizpurua, stigter van IVF Spain

Verlede week het dr Jon Aizpurua, stigter van IVF Spanje het u vrae beantwoord in 'n uurlange vrae en antwoord op Instagram. Ons wou sommige van die vrae beklemtoon, aangesien u dit moontlik ook kan bespreek. Ons het ook 'n paar verwante artikels aan die einde van elke vraag ingesluit, sodat u 'n bietjie dieper kan delf.

V: Daar is vir my gesê dat my embrio 'topgehalte' is, maar ek het verkeerd gedra. Ek is heeltemal verwoes. Waarom sou 'n 'topkwaliteit' embrio nie 'n suksesvolle swangerskap tot gevolg hê nie? My voering was perfek, alles het perfek gelyk, so hoekom? !!! Ek is 37

A: Waarskynlik omdat dit 'n geneties abnormale embrio was. En dit is die kontroversie, aangesien abnormale embrio's morfologies perfek lyk. Daarom beveel ons aan dat u PGS doen vir vroue ouer as 35 jaar. Selfs normale embrio's met die beste morfologie en verdere toetse op immunologie-inplantaat in meer as 75-80% van die gevalle, maar nooit 100% nie. Sonder PGS en bykomende toetsing by vroue van 37, is die inplanting ongeveer 30%.

Die koste vir tot 8 embrio's beloop ongeveer 3000 euro. As u dit vergelyk met die aantal siklusse wat nodig is om lewensvatbare embrio's te verkry, medikasie vir daardie siklusse, bevrore embrio-oordragte in die tussentyd en die beleggingstyd, frustrasie ... dit is volgens my oor die algemeen duurder.

V: Ek wil net weet hoe ek die kwaliteit van my eiers kan verbeter. Is daar aanvullings wat werk? Ek moet weet ek mors nie kosbare tyd nie

A: Ja, daar is inderdaad 'n paar aanvullings, hoewel daar geen towerformule is nie. Dit is egter nie maklik om te meet in watter mate daardie aanvullings help nie. Ons kan praat oor DHEA-, vitamien D- en anti-prolaktienaanvullings, maar dit moet alles voorgeskryf word nadat dit deur 'n vrugbaarheidskundige beoordeel is.

V: My embrio's moes gevries word, want die koronavirus het beteken dat my siklus op die wag geplaas moes word. Beteken dit dat ek 'n bevrore embrio het, my kanse op sukses verlaag het? Wat gebeur as dit nie ordentlik ontdooi nie? Is dit 'n geldige saak? 

A: Dit sou 'n goeie probleem wees as ons nie bewus was van die protokolle wat bestaan ​​oor die verglaasingstegniek (vinnige vriespunt teenoor so stadige vriesprotokolle wat in die laaste gebruik is nie) met ongelooflike oorlewingsyfers na ontdooiing. Verdere studies het getoon dat die endometrium meer voorbereid is op inplanting as dit nie deur die stimulasie tydens die IVF-siklus beïnvloed word nie. Sommige van die beste klinieke, soos ons kliniek, volg die 'vries alle strategie' en voer embrio-oordragte uit met bevrore embrio's in die daaropvolgende natuurlike of HRT-siklusse in teenstelling met gestimuleerde siklusse, sonder enige skade en selfs beter resultate.

Vraag: As ons IVF in die buiteland sou ondersoek met behulp van skenker-eiers, hoe lank sou ons dan in die land moes spandeer vir ons behandeling? My man en ek is albei onderwysers, so ons sou nie tyd kon neem as dit nie in ons vakansiedae was nie.

A: U hoef gewoonlik net twee keer te vlieg: een reis vir die eerste besoek (1 dag) en 'n tweede keer vir embrio-oordrag (1-2 dae).

V: Hallo ek en my maat probeer nou al amper 5 jaar vir 'n baba. Ons het ICSI in 2018 gehad, maar ongelukkig het dit nie gewerk nie en ons het nie oordrag gedoen nie. Ons het sperm teenliggaampies en ek het polisistiese eierstokke. Ons voel net dat dit nooit vir ons sal gebeur nie. Ek neem tans metformien. Ek het onlangs twee tablette bygevoeg. Wat stel jy voor?

A: Die gebruik van metformien is OK. Ons beveel aan dat u aangepaste antagoniste / agonistprotokolle gebruik, en afhang van u ouderdom, dink aan moontlike PGS en oordrag van bevrore embrio's in 'n daaropvolgende siklus (nie die gestimuleerde siklus nie) via natuurlike of HRT-siklusse. Indien moontlik, sal die toets van endometriale ontvanklikheid met Ermap-toets beslis help.

V: Ek het die meeste nagte begin drink sedert my siklus gekanselleer is. Aan die einde van die dag is 'n glasie wyn die enigste ding wat my gesond hou. Gaan dit regtig my vrugbaarheid beïnvloed?

A: 'n Enkele glas wyn snags kan u vrugbaarheid nie skade berokken nie, maar soos u daarop gewys het, help dit u op die oomblik met u bui.

As u enige vrae het, kontak ons ​​gerus, dan kan ons u kundiges uitreik. Geen vraag is 'n dom vraag nie. Stuur vir ons 'n e-pos na info@ivfbabble.com

 

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.