IVF babbel

Lees Jo se hartverskeurende IVF-verhaal vir ouerskap

My naam is Jo. Ek wil vandag my IVF-verhaal met u deel, ek hoop dat u daardeur geïnspireer sal word. Laat ek begin ...

In 2006 besluit my man, Jon en ek om 'n gesin te stig. Ek dink dit was meer my idee as ek eerlik is. Tot op hierdie stadium was ek naïef oor wat onvrugbaarheid was, ek het van die pil afgekom en ons het terloops begin probeer.

Drie jaar later het daar niks gebeur nie, toe gly ons in die vierde jaar, die vyfde jaar, die sesde jaar, maar selfs in die sewende jaar gebeur daar niks. Toe het dit tot my deurgedring dat daar fout kan wees. Ek het na my huisarts gegaan en hy het my vir die standaardtoetse verwys.

Die ondersoeke

Niks majeur is afgesien van 'n ligte nie endometriose en ek het die laparoskopie gehad. Die konsultant was 'n lieflike heer. Ek onthou dat ek eendag in sy kantoor gesit en huil het en gewonder het wat de hel met my gebeur. Hy het my gerusgestel dat ek my niks hoef te bekommer nie, aangesien die toestand so sag was. Hy het my vertel dat hy erger by ander vroue gesien het en dat hulle swanger geword het.

Hy het ook versoek dat my man Jon getoets moet word sodat hy sekerlik die geheelbeeld kan hê. Om eerlik te wees, dit het nooit by my opgekom dat mans ook dieselfde probleme met vrugbaarheid as vroue kon hê nie. In my kultuur (Afrikaans) word die skuld meestal op die vroue geplaas, soms verlaat mans hul vrouens of lewensmaats op soek na 'n baba.

Na toetse is ontdek dat Jon 'n baie lae spermtelling het. Hy het 'n operasie onderneem om dit te probeer verbeter, 'n spatare. Die toets is herhaal en dit het ongelukkig nie die telling verhoog nie. Die konsultant het wel voor die operasie gesê dat dit die probleem kan oplos, maar soms doen dit nie.

Met al hierdie feite het die konsultant aanbeveel dat ons IVF deur ICSI het

Ons het op hierdie reis bevind dat ons nie wou wees nie, maar geen keuse gehad het nie; as ons 'n baba wil hê, is dit wat ons gaan doen.

Ek het regtig nie met baie mense gehad om mee te praat nie, ek was kwesbaar en skaam. Een van my vriende by die werk het probeer om 'n baba te kry en sy het 'n holistiese benadering tot swangerskap aanbeveel en gesê Zita West is 'n goeie opsie. Ek het 'n afspraak met haar gemaak vir 'n konsultasie en sy het my gerusgestel dat ek niks hoef te bekommer nie.

Sy het aanbeveel dat ek 'n voedingsdeskundige sien, akupunktuur, hipnose het, en 'n konsultant by Guy's Hospital aanbeveel, wat ons met IVF sal help. Daar was geen waglys hiervoor nie, so dit was in orde. Ons het 'n voedingsdeskundige gesien, ek het akupunktuur gehad, en ek het hipnose gehad onmiddellik na die eerste mislukte poging.

Die begin van 'n eensame reis 

Die siklus het goed begin. Skanderings, baie daarvan, medikasie, om jouself in te spuit, ek bedoel ons was in volle gang. Die eerste siklus het ek nege eiers by die versameling gehad en vier het embrio's geword. Uit die vier was slegs een suksesvol. Laat ek hierdie oomblik gebruik om my dank aan my dogter, gebore in 2011, te deel.

Dit het sewe jaar geduur, maar ek is so geseënd om haar te hê.

Probeer 'n broer of suster hê

Ons het weer 'n nuwe siklus met die Zita West Clinic in 2016 gedoen. Ek het myself belowe dat dit die laaste sal wees. Ons finansiële hulpbronne het teen hierdie tyd al 'n treffer getref, ek dink dat in plaas daarvan om ons huis op te knap of 'n troue te hou, sal ons die geld gebruik om IVF te hê.

Die onverwagse gebeur, wat nou? 

Teen hierdie tyd het ek geweet wat in 'n IVF-siklus verwag word. In die middel van die siklus is Jon met 'n breingewas gediagnoseer en moes hy 'n noodoperasie ondergaan. Dit het my heeltemal verdoof. Ek onthou dat ek met die verpleegster van die Zita West-kliniek gesels het oor Jon se diagnose, en sy het my gevra of ek seker is dat ek wil voortgaan? Ek het gevra wat my opsies sou wees om die siklus te stop en daar sou geen terugbetaling wees nie. Dus, stop was nie 'n opsie nie, ons het tot dusver baie geld bestee. Gelukkig het Jon se operasie goed afgeloop en alles duidelik gekry.

Ons het net twee eiers versamel, hulle het goed bemes en is albei oorgeplaas. Dit het nie 'n swangerskap tot gevolg gehad nie en ek dink dit het my amper oor die rand gegooi. Dit was te veel om mee te hanteer.

 Hoe hanteer jy teleurstelling?

Ek dink die emosionele spanning is die moeilikste deel om tydens IVF te hanteer. U kan dit hanteer om uself en die finansies in te spuit, maar wat van wat in u kop aangaan? Dit kan eng en donker word. Jou gedagtes is soos 'n naelloper wat hardloop vir 'n wedloop - dit begin soggens en hou nie op as jy gaan slaap nie. 

Ek het praktyke soos meditasie begin inkorporeer. Die wetenskaplike navorsing hieroor is groot en die voordele is baie. Om na ander te luister wat dit deurgemaak het, boeke te lees en na selfhelp te luister, was die sleutel daarin om myself weer bymekaar te kry.

Ek het besef dat sommige van my oortuigings en gedagtes werk en ander nie. Ek sluit myself aan by dié waar ek vrede gevoel het, en soms sou ek teruggaan na die donker.

Dit was my reis tot dusver. Aan almal wat IVF ondergaan of diegene wat IVF deurgemaak het, bid ek dat u die krag sal vind om u lewe terug te kry. As u voel dat die wêreld besig is om in te hol, fokus dan op die krag in u en gee oor.

Om ander vroue te help het my missie geword, ek wens u alles van die beste toe in elke besluit wat u neem.

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.