IVF babbel

Slyp my spies

Deur JR Silver, skrywer agter die geïllustreerde kinderboek, “Deel sade”, 'N skenker-spermverhaal

In sy onlangse boek "Wie het my spies gesteel?”, Ondersoek die omroeper en joernalis Tim Samuels hoe om 'n man in die 21ste eeu te wees, teen die agtergrond dat die huidige homo sapiens baie verander uit sy oorspronklike kru spiesdraende vorm. En dit is 'n vraag wat my intrigeer na aanleiding van my eie metaforiese spies wat in 2014 ernstig afgestomp is deur my onvrugbaarheidsdiagnose.

Vir watter primêre doel dien die mens op hierdie planeet, in enige stadium van sy evolusie, behalwe om voort te plant?

Ek is trots om u te kan vertel dat ek 'n 'spies' het wat vir die blote oog van goeie voorraad lyk. Wanneer die eindproduk in werking gestel word, blyk dit van 'n ware spermagtige kwaliteit en hoeveelheid te wees.

Die hedendaagse gemiddelde is ongeveer 'n paar honderd miljoen sperma per monster. Stel my dus voor dat my skok ontevrede deur my minste gunsteling huisdokter ingelig word, nie een keer nie maar twee keer, dat my eerste en dan herhaalde semenmonstertoetse geen bekwame swemmers het nie.

Trouens, die paragraaf hierbo bevat een klein leuen

Ek was nie so verbaas om my te vertel dat ek onvrugbaar was nie. As enigste broer vir verskeie susters, altyd die kleinste in die skoolklas, het ek van die ovaal rugbybal af weggehardloop en (tydelik) landloop as my voorste sport beskou. En tog het ek in my laat tienerjare gesien hoe ek 'n paar sentimeter opskiet, 'n semi-bekwame atleet word (al is dit nog steeds versteen van 'n rugbybal) en selfs 'n bietjie spier- en gesigshare groei.

Daar was dus geen rede om op papier te vermoed dat myne 'n leë ejakulaat sou wees nie. Tog was dit 'n algemene tema onder ander eweknie-eweknieë, beide minder en groter, insluitend sommige van die gewyde rugbyspelers!

Want manlike onvrugbaarheid lyk soos baie in die lewe 'n baie lukrake voorkoms en kan die mees skynbaar viriele tref.

Statistieke wys ons dat die gemiddelde spermtelling van vandag met ongeveer 50% gedaal het

Verder kom manlike vrugbaarheidsprobleme by een uit ses mans voor, met volledige azoospermie (dws nul sperma, soos in my geval), wat 1 uit elke 100 mans het.

Wat dryf hierdie fundamentele bedreiging vir die mensdom dan?

Die boek van Samuels bespiegel oor verskillende moontlike oorsake, waaronder gebraaide kosse, plaagdoders, mobiele telefone en stywe onderbroeke. My spesifieke onvrugbaarheid is gekoppel aan 'n vergrote aar in die skrotum wat moontlik gedurende my tienerjare ontwikkel het: toe dit uiteindelik verwyder is, was dit te laat vir enige swemmers om dit te laat verbygaan na die warmer einde van die swembad (die toestande benodig vir gesonde sperms om te oorleef).

Alle hoop het nie verlore gegaan nie: in plaas daarvan is ek 'n kursus van (duur) tweedaagse testosteroon van 8 maande voorgeskryf. Hierdie behandeling is bepaal, alhoewel my testosteroon-telling wiskundig binne die normale omvang was, om my kans op sukses te maksimeer mikro-TESE prosedure.

'N Micro-TESE is 'n operasie waar die chirurg probeer om toegang te verkry tot gesonde spermas van diep in die manlike testes

Ek het twee sulke prosedures ondergaan: die eerste was 'n totale mislukking, waarna die testosteroon-inspuitings begin het (toegedien deur my harde vrou), aangevul met 'n alkoholvrye dieet vol okkerneute en bosbessies. U mag nie verbaas wees om te verneem dat ek nie 'n fan is van naalde nie, en terwyl my vrou die deurboor en die algehele vrugbaarheidskoste lei, was daar tye wat ek ongelooflik gevoel het, met my geestelike en fisiese gesondheid wat herhaaldelik vertrap is.

Maar ek het een dag op 'n slag sterk gebly, want ek het nog steeds my (tradisionele manlike) rol as die voorste broodwenner gehad en selfs my landloop-afrigters afgestof om langafstand te gaan hardloop (met die veronderstelling dat 10 XNUMX lopies tel!).

Die tweede operasie was 'n relatiewe sukses, aangesien 9 heldhaftige swemmers gered is

Hierdie sperma is aan die stryd, gekoppel aan 9 van die beste eiers van my vrou, waarvan 6 saam klein klein embrio's vorm. 2 van hierdie embrio's het die blastosiststadium bereik (geskik vir inplanting in my vrou se baarmoeder). En toe kom daar 'n vreeslike benoude paar weke, terwyl ons wag om te sien of my vrou swanger raak.

Helaas, dit was nie die bedoeling nie: daar was geen glimlaggende gesigte in die slaapkamer nadat ons 'n swangerskapstoets afgelê het nie, en die gesigte het net meer ellendig geraak omdat ons die toets daarna vir 'n paar dae desperaat herhaal het. Dit was in werklikheid my laaste kans om swanger te raak via my eie saad: die verwek van 'n 'wonder' baba was buite die kwessie, ondanks die teenstrydige voorstelle van die welwillendheid. En hoewel 'n derde mikro-TESE in teorie moontlik was, is dit nie medies aanbeveel nie, gegewe die risiko van langdurige skade aan my manlikheid. Verder wil ek nie toelaat dat 'n mens sulke slegte prosedures op my grootste vyand steur nie, want die herstelperiode was veral erg.

So, wat is my raad vir die man van die 21ste eeu wat sy spies onaktief wil hou?

Uit 'n praktiese perspektief vir voornemende vaders, probeer om gesond te bly: hoewel my diagnose en baie ander na bewering te wyte is aan faktore wat buite ons beheer is, is die werklikheid dat mans se onvrugbaarheid afneem. Alhoewel dit miskien nie 'n volledige oplossing is om goed te eet en te drink en gereeld te oefen nie, moet u onvrugbaarheidsrisiko's verminder as u sulke voorsorgmaatreëls tref.

En vir diegene wat reeds by 'n lot soos myne bedank het, kan u hopelik vertroosting trek uit ons uiteindelike geseënde resultaat - twee pragtige donateursperma wat verwek is: neem die tyd om te bedroef en, as u gereed is, 'n nuwe vrugbaarheidsgeleentheid te gebruik, met 'n oop gemoed en baie geduld. Ek beveel ook aan om met 'n paar mense na aan u en / of diegene wat op soortgelyke reise was, te praat. In die besonder is ek bly om te luister en my insigte te deel oor hoe ek my spies ontwikkel het en aangepas het in die teëspoed van die 21ste eeu, wat triomfantelik opgetree het as 'n baie moderne voorspeler en, is my gesê, 'n wonderlike vader.

Pasop, JR Silver

Kom meer te wete oor JT Silver

JR Silver, skrywer van “Sharing Seeds”, vertel hoe hy die opsie van skenkersperm aanvaar het

Verwante inhoud

Wat is azoospermie?

 

Voeg kommentaar by