IVF babbel

Die stilte van die wagkamer

Nadat ek nou al amper vier jaar deur vrugbaarheidstryd gewerk het, het ek baie ure in die wagkamer van vrugbaarheidsentrums deurgebring.

Die wagkamer is vol vroue en sommige mans wat almal om dieselfde rede daar is, ons wil almal 'n baba hê. Ons wil almal ons lywe regmaak of die naaste brug na die baba vind. Ons het almal dieselfde uitdrukking op ons gesigte, dieselfde stryd, dieselfde begeertes. Aangesien ons almal dieselfde lyding gemeen het, sou ons aanneem dat om na 'n wagkamer vol mense soos u in te loop, 'n ondersteunende hereniging sal voel. Tog kyk nie een van die pasiënte na mekaar nie, of sê 'n woord nie. Ek kon nie anders as om iets raak te sien wat volgens my belangrik is nie ...

Die stilte is so hard!

Nie een van die pasiënte sê 'n woord vir mekaar nie. In plaas daarvan staar almal na hul voete of na hul telefone wat wag dat hul naam genoem word. Wag om te hoor of hulle 'n stap nader aan hul baba-doelwitte geneem het, en of hulle nog verder is. Waarom is dit nie 'n kamer vol mense wat almal advies aan mekaar bied nie? Of 'n oor om jou te laat waai? Vra mekaar oor hul reis? Waarom gee ons as vroue mekaar nie drukkies nie, gee ons 'n sagte woord, 'n vriendelike gedagte?

Ek kon nie anders as om op te let dat iets belangriks vir my is nie. Ons is in 'n kamer vol vroue wat moeders wil wees, en tog moeders mekaar nie op 'n kwesbare oomblik nie. Dit voel vir my so botsend!

Ek verstaan ​​dat ons almal so in ons eie situasie toegedraai is dat ons daar vassteek. Ek verstaan ​​dat ons bang is om te persoonlik te raak, te veel of te min te sê. Ek verstaan ​​dit, maar dit moet ons nie heeltemal stil maak nie.

Die laaste keer dat ek na my afspraak met vrugbaarheidsdokters gegaan het, het ek besluit ek gaan die stilte van die wagkamer verbreek.

Ek sal die verandering wees wat ek in die wagkamer wil sien. Almal wat my ken, weet dat 'stilte' in elk geval nie my deug is nie.

Ek stap deesdae by my huis weg (Life IVF Center in Irvine, CA) en ek gaan in. Dan skandeer ek die wagkamers. Daar is 2. Een kamer is gevul met 'n sitplek om in te sit, so ek stap na die tweede wagkamer. Ek gaan sit en dan begin my hart vinnig klop. Met wie sal ek praat? Wat moet ek sê? Net daar kom 'n vrou met hare, terwyl Rapunzel die kamer binnestap. Sy sit naby my genoeg dat ek besef dat sy 'die een' is. Ek staar 'n paar minute agter in haar kop en dan doen ek dit net.

"Verskoon my.."

'Ja' sê sy.

'Jy het die mooiste hare!' Sê ek vir haar.

"O my aarde! Baie dankie! ”Antwoord sy.

Dit was maklik. Ek hoef haar nie te vra om haar diepste, donkerste geheime met my te deel nie.

Ek het haar net 'n ware kompliment. Die stilte in die kamer was verbreek, en daar het geglimlag en gegiggel terwyl ons aanhou gesels.

Later het 'n vrou in die wagkamer gestap en na ultraklankfoto's gekyk. Sy het geglimlag, maar dit lyk ook of sy steeds sensitief wil wees vir ons almal (baie bedagsaam vir haar).

Ek kom nader aan haar en sê in 'n fluistering: 'Ek sien jy het 'n ultraklankfoto's en 'n glimlag op jou gesig. Ek wil net baie geluk aan u sê! ”

Sy het verbaas gelyk, niemand doen dit nie. Onthou? Die stille wagkamer-ding? Mense skuif nie 'n stoel in om 'n vriendelike woord vir 'n volledige vreemdeling te sê nie ... ooit.

Sy het geantwoord: 'Ag my maag! Baie dankie! Ek is so opgewonde! Ek is eintlik 'n surrogaat en ek soek 'n wonderlike paartjie in China! ”

Sjoe! Dit het natuurlik 'n hele gesprek ontlok en dit was eenvoudig wonderlik.

Ek het nie 'n bietjie jaloesie gevoel nie, maar in plaas daarvan was ek baie bly vir die egpaar in China wat binnekort hierdie ongelooflike nuus sal kry!

Die wagkamer was nie stil terwyl ek daarin was nie. Dit was 'n bietjie gelukkiger, terwyl hy steeds sensitief was vir die verskeidenheid emosies in die kamer.

Voor ek daardie dag vertrek, het daar 'n vrou gehuil. Sy het natuurlik slegte nuus gekry. Haar man het haar getroos en sy lyk verpletter. Ek wou haar omhels. Ek wou vir haar sê ek is jammer oor wat sy ooit gekwel het. Ek wou haar moeder, maar op daardie oomblik het die verpleegster my naam genoem en ek het die wagkamer verlaat om my bloed te laat trek.

Ek deel dit met u almal, want ek weet dat u verband hou met die intense stilte en intense sensitiwiteit van die wagkamer by vrugbaarheidsentrums en klinieke.

Ek daag u uit om bietjie sonskyn te wees op hul dag.

Moeder wie, soos jy, so sleg wil wees om self moeder te wees.

U sal bly wees dat u dit gedoen het.

 

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.