IVF babbel

Skenker van die skenker. Waarom die groot geheim?

"JR Silver" is 'n skuilnaam. Ek is gevra waarom ek nie onder my regte naam moet publiseer nie, veral as een van my doelwitte is om die stigma wat verband hou met manlike onvrugbaarheid en die gebruik van skenkersperma aan te pak. En ek dink dit is 'n uitstekende vraag wat ek nog nie weet wat die regte antwoord is nie

Ek is egter onlangs ook 'n ander vraag gevra, waarvan ek vermoed dat ander daaroor nagedink het, maar niemand het my tot nou toe so direk gewaag nie: "moet ander dit hoegenaamd weet?" - Vanuit my perspektief is die antwoord op hierdie vraag 'n definitiewe "ja"!

Wat die deel van my vrou en my vrugbaarheidsreis betref, het ons met geen plan begin nie. Ons het aanvanklik net vir 'n paar nabye familie en vriende gesê: hoewel party paartjies verkies om niemand te vertel nie, was dit vir ons belangrik om ondersteuning te hê as ons met vrugbaarheidsbehandeling begin, eerder as om net op mekaar te vertrou.

Na 'n jaar, en toe ons besef dat my situasie onherstelbaar is, het ons skenkersperm begin ondersoek

Ons het aanvanklik gedink die meeste paartjies sal die skenkeraspek geheim hou, nie net vir diegene wat na aan hulle is nie, maar ook vir toekomstige kinders. Maar toe ons die onderwerp deurgelees het, met mediese kundiges gesels en met ondersteuningsgroepe in gesprek was, het ons besef dat daar 'n skoner alternatief was. Die belangrikste denkrigting is om eerlik te wees, nie net met u kinders nie (vandaar die boek), maar ook naaste vriende en familie.

Met kennis kom krag, om kinders wat deur hierdie baie spesiale oorsprong gebore word, die beste in staat te stel om werklik verband te hou met, te verbind met en aanvaar te word deur almal

Die tyd het aangestap en ons kom by die onlangse verlede: opgewonde om die besonderhede van my eerste boek, my vrou en ek het gedebatteer of ons dit onder 'n skuilnaam sou publiseer - ons het besluit om veilig te wees en anoniem te publiseer, hoofsaaklik om die kinders se anonimiteit te beskerm en hulle die outonomie te gee, namate hulle ouer word, om te besluit wie onder hul generasie, wou hulle vertel.

Ons was meer oop as dit by verspreiding kom “Deel saadjies” aan diegene wat ons vertrou het, nie net om die boek bekend te maak nie, maar ook so 'n belangrike boodskap deel: vanuit die perspektief van 'n (voornemende) vader, as ons diegene wat via skenkersperm gebore is, wil normaliseer, moet ons ook die stigma wat verband hou met mans aanspreek. wat nie (maklik) kan voortplant om mans aan die praat te kry en te besef dat hulle nie alleen is nie.

Mans streef tradisioneel daarna om viriel en kragtig te wees, die verskaffer, beskermer en regmaker

Daarenteen word vroue gesien as swakker en onderdaniger, afhanklik van mans. Gelukkig is die tye verander, veral vir die hedendaagse vrou, maar hierdie buigsaamheid sal waarskynlik albei maniere kan strek, terwyl mans ook hul eie kenmerkende landskap kan verander sonder om uitgewis te word. Dit is veral wanneer huidige statistieke ons vertel dat manlike vrugbaarheidsprobleme by een uit elke ses mans voorkom, en die oorsaak is van ongeveer 50% van die vrugbaarheidsprobleme van paartjies.

Rhod Gilbert, huldier-Walliese komediant, het onlangs sy veldtog "HIMfertility" van stapel gestuur, die tyd vir navorsing en verandering wat al hoe dringender word, aangesien die vrugbaarheid van mans steeds daal - sonder lewensvatbare sperma, waar sou die mensdom wees?

En vir diegene wat nog nie oortuig is nie: daar was twee mentors wat ek veral met trots die boek kon deel, inspirerende oorlewendes van hul eie persoonlike uitdagings, wat my in verskillende stadiums van my BRCA 1 en vrugbaarheidsreis ondersteun. Stel my dus my verbasing voor toe ek 'n sms ontvang het, in reaksie op die feit dat ek 'n eksemplaar van my eerste IVF Babble-artikel met een van hulle gedeel het, en iets onkompliments gesê het en gevra het of ander moet weet.

Dit het my 'n paar oomblikke geneem om die inhoud van die boodskap te verteer voordat ek besef het dat die skrywer dit nie vir my bedoel het nie, maar waarskynlik vir my ander voormalige mentor. By nabetragting is ek bly dat ek per ongeluk so 'n belangrike vraag gevra is: 'n vriend van my het nog altyd gesê dat u nie kan verhinder dat ander hul opinies uitspreek nie, maar dat u dikvellig kan wees en u eie oortuiging kan opstaan. En ek dink dat dit vandag toenemend relevant is: ons leef in 'n wêreld wat meer aanvaarbaar is as histories, met die onlangse bewegings "#MeToo" en "Black Lives Matters", wat voorstanders van vroueregte en swartmense bevorder. Maar moet ons terselfdertyd die ander afwys waarvan die lewens op soveel verskillende maniere nadelig beïnvloed kan word?

Laat ek die leser nog 'n laaste vraag vra: hoeveel van julle het, toe hulle oor my voormalige mentor gelees het, aangeneem dat dit 'n "ou-skool" was manlike bevraagteken of manlike onvrugbaarheid kwessies moet onder die mat ingevee word?

Die betrokke persoon is 'n vrou, 'n suksesvolle loopbaanvrou, wat haar stempel in 'n tradisioneel-oorheersende bedryf meer as afgedruk het. Ons het 'n lang pad gekom, maar die evolusie-reis is nooit voltooi nie; die liggaamlike en geestelike gesondheid van alle mans en vroue is ewe belangrik, insluitend my stem onder die min mans wat die bewustheid wil verhoog en die stigma van (mans) wil verminder. ) onvrugbaarheid.

En ten slotte, as ek teruggaan na my oorspronklike vraag, bly ek in twee gedagtes of ek onder 'n skuilnaam moes gepubliseer het. Maar, helaas, wat volgens my die bostaande verhaal ons getoon het, is dat dit soms 'n harde en veroordelende wêreld bly, selfs onder diegene wat ons as naaste vertrouelinge beskou.

My gevolgtrekking is dus dat JR Silver nog lank sal wees!

Om 'n eksemplaar van "Sharing Seeds" deur JR Silver te koop, kliek hier

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by