IVF babbel

Los 'n raaisel deur Louise Brown

'N Paar weke gelede was ek 'n uur in die geselskap van die Tokio-gebaseerde joernalis Kazumoto Ohno, wat skryf oor die vroeë dae van IVF en het vrae vir my gehad.

Dit was 'n lekker lekker gesels op 'n Saterdagoggend en hy het baie kilometers afgelê om my te ontmoet. Hy wou regtig meer weet oor my Ma en Pa en alles wat hulle deurgemaak het as die eerste paartjie ter wêreld wat IVF-behandeling gehad het.

Natuurlik het ons gesels oor die verhouding van my gesin met Patrick Steptoe en Bob Edwards, en ons het 'n lang bespreking gehad oor al die nuwe tegnieke wat daar deesdae in IVF is, insluitend die manier waarop manlike vrugbaarheidskwessies hanteer kan word.

Dit was fantasties om 'n bietjie van die Japanese perspektief op dinge te hoor. Mnr Ohno is 'n wêreldreisiger en dit het my weer huis toe gebring hoe IVF nou omtrent elke wêreldhoek geraak het. Ek het genoem hoe my ouers my na Japan geneem het toe ek 'n kleuter was, hoewel ek dit nie kan onthou nie!

Mnr Ohno het my vertel hoe hy 'n paar jaar gelede saam met Bob Edwards in Tokio geëet het, en dit het my laat nadink oor die verhale wat my ouers vir my vertel het oor hul besoek aan Japan en die foto's wat ek van daardie besoek gemaak het.

Verbasend genoeg kon hy toe 'n raaisel oplos wat sedert 1979 in my familie bestaan.

Toe ons Japan besoek, kon ons nie in die straat afstap sonder om deur joernaliste opgesweep te word nie en mense wat gretig was om na die nuuskierigheid van 'n baba wat in die proefbuis verwek is, te kyk.

As gevolg hiervan het ons baie ure in 'n hotelkamer deurgebring.

Op 'n stadium was daar 'n klop aan die deur van die hotelkamer en 'n enorme Japannese man kom met 'n omringende mense binne en hou my in sy arms terwyl hy sy foto neem. My ouers en ouer suster, Sharon, het geen idee wie hy is of waarom so 'n ophef gemaak word nie.

 

Los 'n raaisel op deur Louise Brown IVF Babble

 

Ek het die foto aan mnr Ohno gewys

Hy kon my vertel dat ek Wajima Hiroshi, die sogenaamde "Sumo-genie", ontmoet het wat destyds een van die voorste stoeiers in Japan was. Ek dink hy wou my ontmoet en as een van die land se topsport mense net binnekom.

Dit was wonderlik om te weet na al die jare!

 

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.