IVF babbel

Stephanie Macri vertel ons van haar vrugbaarheidsreis

Die diep begeerte om 'n baba te hê en om nie natuurlik swanger te raak nie, het een keer my hele lewe oorgeneem
Die impak van onvrugbaarheid is so kragtig. Dit het die vermoë om u in 'n donker gat te gooi en u van u familie en vriende te vervreem. Vir my het dit my soos 'n mislukking en heeltemal magteloos laat voel, asof ek beheer oor my lewe verloor het.

As ek agteroor sit en oor alles nadink, het my stryd met onvrugbaarheid fundamenteel verander wie ek as persoon is. Dit het my werklik laat besef wat dit beteken om te sukkel.

Ek het grootgeword met 'n leuse: as u 'n doel het, werk hard en u kan enigiets bereik. Met onvrugbaarheid is daardie sentiment nie meer van toepassing nie

Hoe hard ek ook al probeer het, ek het uiteindelik nie die mag gehad om my doelwitte te verwesenlik nie. En vir my was dit ongelooflik moeilik om te verteer. Daar was soveel donker dae, weke en selfs maande dat ek nooit geglo het dat dit moontlik sou wees om te kom waar ek vandag is nie. Ek het nooit gedink dat ek sou kon herstel van die pyn van onvrugbaarheid nie. Tog, hier is ek.

Ek en my man staan ​​voor die gesig manlike faktor onvrugbaarheid met hoë DFI. IVF met ICSI was ons enigste opsie om 'n biologiese kind te kry. Vince en ek het die IVF-reis saam aangepak, maar tog alleen. We het niemand in ons lewens gehad wat die ware hartseer wat met onvrugbaarheid gepaardgaan, verstaan ​​het nie.

Hierdie reis het my regtig 'n tol geëis, emosioneel, fisies en geestelik. Ek het baie oomblikke ervaar van emosionele ineenstortings, depressie, hartseer en wrewel. Ek het 'n lelike mens geword wat ek nie eers herken het nie. Ek het my onttrek aan diegene wat ek die liefste gehad het, veral my man.

Met ons eerste IVF-poging, we het twee embrio's tot dag 5 gemaak blastosiste. We 'n kans gewaag en oorgedra hulle albei, en we het ons seun Mason verwek in 2013. Toe Mason een was, het ek en Vince besluit we wou vir hom 'n broer of suster gee. Twee mislukte IVF-siklusse later, we voel verslaan en heeltemal uitgeput.

Mense sou sê: 'Dit is 'n seën wat u Mason het', en hoewel dit waar is, kan niemand die angs om te swig voor die idee dat ek nooit 'n ander 'eerste' sal ervaar nie, verstaan ​​en dat my seun sonder broer of suster sal grootword. Dit is moeilik om selfs die emosies agter die besef te verwoord.

Ek sit egter vandag na jare van baie harde werk in verwondering oor my familie

Ek kyk in die oë van my seun en fokus daarop om hom in te neem - geniet elke minuut, insluitend die tantrums, die geestige uitbarstings en elke buikgiggel. Die meeste dae is die omvang van die dankbaarheid wat ek voel, te groot om volledig onder woorde te bring.

Nadat Mason oud genoeg was om vrae te begin vra, het ek en my man begin dink aan hoe algemeen ons reis was, en hoe min hulpbronne daar is om ouers te help om uit te vind hoe, of selfs, om die reis met hul kinders te deel. Baie paartjies ondervind probleme om swanger te raak en word deur onvrugbaarheid beïnvloed. Nie elke swangerskapreis is vinnig en maklik nie.

As 'n paartjie kan u jare vol spanning en hartseer spandeer om swanger te raak voordat u u klein bondeltjie vreugde in die wêreld verwelkom. Alternatiewe vorme van bevrugting het al hoe meer voorgekom en maak dit moeilik vir ouers om aan hul kinders te verduidelik hoe hulle in hierdie wêreld gekom het.

Ons boek

So, we het besluit om 'n verhaal te skryf ― met behulp van eenvoudige, lighartige taal en beelde wat geskik is vir jong kinders ― wat so na as moontlik aan die waarheid bly, eerder as om terug te val op ooievaars of ander konsepsiemites. Dit word genoem Auston Die magiese eier , en we Ek hoop dat dit gesinne help om oor 'n soms sensitiewe onderwerp te kommunikeer, en kinders soos Mason te help om nie net te verstaan ​​hoe algemeen hierdie reis geword het nie, maar nog belangriker, hoe spesiaal dit is.

My stryd met onvrugbaarheid het my ongetwyfeld verander

Dit het my geleer om bedag te wees, die eenvoudige dinge in die lewe wat my plesier gee, te waardeer en dankbaar te wees vir diegene rondom my. Uiteindelik het dit my ook baie gehelp om hartseer te verstaan. Dit het my in staat gestel om aan ander terug te gee, deur 'n uitlaatklep vir iemand te wees, wat soms beteken om in 'n donker gat saam met hulle te sit, maar ook 'n straal van hoop dat die stryd nie lewenslank sal wees nie.

Ek onthou miskien nie elke nie hcG beta-getal, elke follikeltelling of medies protokol, maar ek onthou wel die uiterste pyn en isolasie wat sukkel om swanger te word. Hierdie perspektief stel my in staat om weerloos teenoor ander te wees, wat volgens my 'n unieke en wonderlike geskenk is. Ek is dankbaar dat ek dit gevind het en met ons kinderboek kon teruggee.

Ek is so passievol oor die pleit vir onvrugbaarheid en om vroue wat geïsoleer, hulpeloos, alleen en verslaan voel, die hoop en veerkragtigheid te vind om aan te gaan. We het die mag om dit binne en wanneer te oorkom we oorwin dit, we is steeds waardig en sal floreer — met of sonder baba.

Ons boek kan direk vanaf ons webwerf te koop aangebied word www.austonthemagicalegg.com, wat na 'n paar kleinhandelaars skakel om te koop. Alternatiewelik kan u direk koop deur gewone handelaars soos: Amazon of Barnes & Noble of Chapters / Indigo.
Groot liefde, Stephanie
Wil u u storie deel? Stuur vir ons 'n reël by mystory@ivfbabble.com

Voeg kommentaar by

nuusbrief

onderwerpe

TTC GEMEENSKAP

GEWEES