IVF babbel

My storie deur Anne Smith

My ma en pa het 7 kinders gehad. Ek is nommer 7! Die jongste van die moderne Von Trapps.

Ek is 'n tante van 11 niggies en nefies. Dit is veilig om te sê, ek kom uit 'n baie vrugbare gesin!

In 2012 het ek van my Von Trapps na Londen verhuis om by my kêrel Rob in te trek. My kêrel het my man geword in Augustus 2015. Eers kom liefde, dan kom die huwelik… tyd om aan babas te dink!

Eerstens eers, kom van die pil af, wag 'n paar maande om my siklusse af te handel en raak dan besig, nie waar nie? VERKEERD, ek was baie verkeerd.

Na 'n hele paar maande van wag, het my siklus nie gesak nie. Ek sou 'n 10-dag siklus 1 maand hê, dan 'n 38-dag-siklus die volgende. Ek is na die dokters en is uiteindelik na 'n ginekoloog verwys. Na baie toetse en baie afsprake, is ek met 'n pil-babelas gediagnoseer en is daar aan my gesê dat dit net 'n bietjie langer sou neem om te verreken as gewoonlik.

Augustus 2016 het ek en Rob ons werk en huis verhuis om naby my gesin te wees. As ons kinders gaan hê, wil ons naby my ondersteuningsnetwerk wees. Teen hierdie tyd het ons nog probeer om swanger te raak, alhoewel my periodes nog oral was en ovulasietoetse nooit positief was nie. Ek het geweet iets is nie reg nie. Ek het na my nuwe dokter gaan en gevra om na 'n ander ginekoloog te verwys, maar hulle sal my nie help nie, want ek was jonger as 35 jaar en het net 'n jaar probeer. Ek het nie aan die CCG se kriteria voldoen nie. Ek was teleurgesteld, maar my huisdokter het my gesê om geduldig te wees en te ontspan, dit sal gebeur.

Februarie 2017 het dit nog nie gebeur nie. Ek het na die huisdokter gegaan en hulle het dieselfde ding vir my gesê. Ek het gesmeek, gehuil en hulle gesmeek om my te verwys, maar die antwoord was steeds nee.

Dus, ek het privaat gegaan. Ek is binne weke gesien en het baie duur bloedtoetse en 'n interne skandering ondergaan. Die vrugbaarheidspesialis het gesien deur net te kyk dat ek 'n verminderde eierstokreservaat het.

Ons het 'n opvolggesprek bespreek om deur die bloedtoetsresultate te gaan en 'n plan te maak. Hy het gesê dat dit onwaarskynlik is dat ek kan swanger word sonder enige hulp. Ek was verwoes.

Drie dae voor my opvolg-afspraak was ek buitengewoon moeg en my boobs was seer. Al het ek geweet dat dit onmoontlik was, het ek gedink ek sal 'n swangerskapstoets doen. DIT WAS POSITIEF! 'N Absolute wonderwerk!

Ons het voortgegaan met die afspraak om ons uitslae van die toetse in elk geval te kry.

Die resultate was slegte nuus en bevestig wat die dokter gesien het. Maar wie gee om, ek was swanger! Die dokter het my gesoek en die swangerskap bevestig, maar gesê dat dit baie vroeg was. Ek het 2 weke daarna 'n afspraak gehad om te sien hoe die swangerskap gaan.

Die dokter het my 'n paar weke later geskandeer. Die droom het baie vinnig 'n nagmerrie geword.

Hy het vir my gesê dit is 'n 'gemiste miskraam'. Ek het geen idee gehad wat dit beteken nie, maar ek het geweet wat 'n miskraam was. Nadat ek al my vrae beantwoord en die situasie verduidelik het, moes ek na die eenheid vir vroeë swangerskap gaan om te bevestig. Dit het weke geduur voordat hulle kon opereer. Hulle moes sorg dat dit nie groei nie. 4 skanderings later, sonder hartklop, het ek 'n D&C gehad.

Die resultate van die toetse vir private vrugbaarheidsentrums het skielik baie reëel geword.

Die positiewe ding van die swangerskap was dat die NHS my ten minste sou help. Daar was een verpleegster in die vroeë swangerskapseenheid wat na my geluister het en my gehelp het om verby die hekwagters te gaan wat my huisdokter en CCG was. Ek is so dankbaar vir daardie wonderlike dame! Die waglys was lank, maar mense het na my begin luister.

Ons eerste afspraak vir die vrugbaarheidsentrum was om al die toetse wat ons privaat gedoen het, te herhaal. Dieselfde resultaat! Ek is 4 maande gegee voorskrif van Clomid ('n dwelm om my te laat ovuleer maar ook bekend dat dit jou BAIE 'hormonaal' maak, en dit het inderdaad!). Ek was vasbeslote dat dit in die eerste maand sou werk. Dit het glad nie. Dit het my egter 'n normale siklus gegee!

November - Desember 2017 het ons IVF begin.

Ek is een deur die NHS toegestaan. Ek was 'n senuweeagtige wrak. Ek was versteend van naalde en het selfs gehuil deur my eerste inspuiting. Maar in totaal was 44 inspuitings die maklikste deel van IVF! Elke stadium was eng omdat dit onbekend was en ook vanweë my angstigheid, wat elke minuut van die dag veroorsaak is deur google. Ek was behep!

Dag 10 skandering was veral 'n onvergeetlike oomblik.

My follikels reageer op die inspuitingsinspuitings, maar nie soveel as wat die verpleegster ook daarvan hou nie. Al wat ek in die afspraak gehoor het, was 'as hulle nie binne drie dae groei nie, sal die hele siklus gekanselleer word'. Dit was vir my. Ek was ongelooflik af en het gedink dit is die einde van die pad vir my. Ek moes tot die reg kom dat ons kinderloos sou wees. Ek was in 'n baie donker plek en het my laagste plek bereik wat ek nog ooit was. Ek het 'n afspraak met 'n raadslid bespreek om my te help om gefokus te bly.

Na drie dae kom die skandering terug met follikels wat groot genoeg was! Hoera !!!

Ja, hulle noem dit 'n achtbaan om 'n rede! Ek is aangesê om 3-4 eiers te verwag. Eier herwin dag 7 Desember, ons het 7! Goeie ou gelukkige nommer 7 omdat hy die 7de kind was!

6 van die 7 bevrugte, het die volgende 2 dae dieselfde gebly. Uitstekende resultaat! Ons het geen telefoonoproepe gehad nadat ons bevestig het dat dit 'n oordrag van vyf dae sou wees nie.

Ons het na die oordragdag gekom. Ons het 2 goeie (BB-gegradeerde) embrio's gehad wat gereed was om oor te dra, maar die ander 4 lyk nie te goed nie, so dit was die einde van die pad vir diegene, niemand gevries nie.

Die 2 week wag. Ek moes net na die advies van elke professionele persoon geluister het, maar ek het dit natuurlik nie gedoen nie. Ek het nie gewag nie!

Na 7 dae het ek begin bloei. Dit was die dag waarop ek my periode moes begin, so ek het gedink dit was my periode. Ek lees ook op die sluwe Dr Google dat een of ander vrou 'n positiewe 7 dae na oordrag gekry het. Ek het gedink dat dit óf 'n periode óf inplanting bloei. Ek het dus 'n toets (of 3!) NEGATIEF gedoen! Ek was lus, maar vat dit op die ken. Dit het naby Kersfees gekom, so ek het gedink, ek kan ten minste boos word!

Ek het die verpleegkundiges in die vrugbaarheidsentrum geskakel en hulle het gesê dit maak nie saak wat nie, hou aan om progesteroon te neem tot my amptelike toetsdatum, en jy sal dit nooit weet nie.

Ek het 3 dae lank gebloei, ek het geweet! dan Oukersaand, amptelike toetsdag.

Laat ons dit regkry sodat ek kan drink en ontslae raak van die oorblywende hoop. Ek het POSITIEF getoets! 1-2 weke swanger! Geseënde Kersfees vir ons !!!

Ek was so gelukkig met die resultaat, maar ook baie bang vir miskraam.

Ek was nie lekker om in die omgewing te wees nie! Ek sou nie toelaat dat mense my gelukwens nie. Ek was die teenoorgestelde van lewe en siel op Kersdag en Oujaarsaand. Ek het aangehou om 'n senuweeagtige wrak te wees, net soos ek met hierdie proses begin het.

Drie dae voordat die skandering by die vrugbaarheidsentrum ingeboek is, het ek baie on-swanger gevoel!

Niks soos die vorige keer nie. Boobs - meh, moegheid - nie regtig nie. Ek het dus weer 'n toets gedoen. Nie swanger nie. Nie swanger nie. NIE SWANGER NIE! Ek wou 3+ weke sien, nie dit nie! Ek was so geskok en absoluut gatvol.

Dit was 'n chemiese swangerskap ('n vroeë miskraam).

Die volgende stappe was baie duidelik vir wat ek moes doen. Probeer dadelik weer, maar hierdie keer met 'n heeltemal ander ingesteldheid. Ek het die eerste rondte nodig gehad om te verstaan ​​wat gebeur en dat ek dit kan hanteer. Ek het geweet dat ek nêrens naby Google hoef te gaan nie, en dat ek iets anders in my lewe aan die gang moes hou as IVF.

Ek het einde Januarie 2 begin met ronde 2018 (hierdie keer self befonds).

Ek was ervare en het 'n bietjie meer geweet wat voor my lê, so ek het alles bietjie anders gedoen. Ek het na my omgesien. Gees en liggaam! Ek moes myself besig hou en my aandag lei! Ek het vier aanlyn-diplomakursusse voltooi. Ek het nie eens een keer Google gedoen nie, ek het myself tyd gegee om oor IVF te dink, maar net in kort tuitjies. Ek het baie 'vrugbaarheids-superfoods' geëet, meer vitamiene geneem en seker gemaak dat ek kalm en ontspanne bly.

Die hele siklus twee was beter. Ek het op die skandering van die dag 10 effens geswot, aangesien die resultate dieselfde was as die vorige keer, klein follikels. Maar net soos die laaste siklus, drie dae later, was dit weer goed.

Sewe eiers is teruggevind, maar hierdie keer is al 7 bevrug!

Ek het 'n wonderlike gevoel hieroor gehad. Ek het positief gevoel tot die dag van oordrag. Ons het teen die sneeu van 'The Beast from the East' gesukkel om daar te kom, om dan te hoor dat ons net twee 'ok-embrio's' het. Ek het dadelik verslae gevoel. Geen weer vir die vrieskas nie!

Hulle het twee embrio's oorgedra, net soos die vorige keer. 1 was goed (vroeë BB-graad) en die ander was 'n stadige ontwikkelaar en kon nie gegradeer word nie. Nie so goed soos laas nie. Ek het nie genoeg opgewondenheid gehad nie, en ek was nogal plat daaroor. Ek het egter die gevreesde wag van twee weke betree toe ek met hierdie siklus begin het - baie afleiding en my gedagtes besig gehou!

Ek het my les geleer van die eerste siklus af

Ek het geen manier om vroeg te gaan toets nie. Ek het dus 12 dae na die oordragdatum gewag om te toets. Ek wou toe nie eers toets nie. Die lewe was makliker om nie regtig te weet nie. Ek het die toets gedoen en my man het op die uitslag gewag terwyl ek weer in die bed weggekruip het. Hoe dit ook al sy, ek was senuweeagtig. Senuagtig vir 'n negatiewe en senuweeagtig vir 'n positiewe en die moontlikheid van 'n ander chemiese swangerskap.

Dit was nie net soos laas nie. Hierdie keer was dit negatief.

Ons gaan 'n maand vrye tyd hê, met ons pelsbaba gaan vakansie hou en dan weer probeer. Laat ons hoop dat dit die derde keer gelukkig sal wees ?!

Het u 'n storie wat u graag wil deel? Ons sal baie graag van u wil hoor op mystory@ivfbabble.com

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .