IVF babbel

Sterk swart vroue help om die gevoel van skaamte te verdryf

Daar word vermoed dat vrugbaarheidstryd ongeveer 12% van vroue onder 44 jaar beïnvloed

Van hierdie 12% word daar aanvaar dat swart vroue byna twee keer so geneig is om te sukkel as blanke vroue, maar tog praat slegs ongeveer 8% swart vroue met hul dokter oor medies-ondersteunde swangerskappe. Dit word vergelyk met 15% van die Kaukasiese vroue.

Daar is min twyfel dat swart vroue sukkel, maar onvrugbaarheid is te dikwels 'n taboe-onderwerp in die Afro-Karibiese gemeenskappe en gesinne

Daar word selde oor vrugbaarheidskwessies gepraat, waardeur swart vroue swyg,  soms selfs hul nood van hul vennote.

Om hierdie stilte te verbreek, is dit so belangrik dat soveel mense oor die onderwerp praat. Dit is ook ongelooflik kragtig as 'n beroemdheid hul eie vrugbaarheidstryd uitspreek. Dit skyn 'n groot kollig en help mense sien dat hulle nie alleen in hul stryd is nie. Dit bewys die punt dat onvrugbaarheid iemand en almal kan beïnvloed, ongeag kleur of status. 

Ons vyf hierdie vyf ongelooflike swart vroulike bekendes wat hul eie vrugbaarheidstryd uitgespreek het:

Michelle Obama

Michelle het onlangs haar boek, Becoming Michelle Obama, gepubliseer. Daarin, sy was brutaal eerlik oor 'n miskraam, die tolgeld van IVF en die realiteit van huweliksberading. Sy het gese 'Ek het verlore en alleen gevoel, en ek het gevoel dat ek misluk omdat ek nie weet hoe gereeld miskrame was nie, omdat ons nie daaroor praat nie. Ons sit in ons eie pyn en dink dat ons op een of ander manier gebreek is. Ek dink dit is die slegste ding wat ons as vroue aan mekaar doen, nie die waarheid oor ons liggame en hoe hulle werk en hoe hulle werk nie, deel. '

Remy Ma

Remy, 'n rapper in eie reg en getroud met Papoose, was baie openlik oor haar vrugbaarheidstryd. Sy het gelukkig in Julie 2018 swanger geraak via 'n suksesvolle IVF-siklus.

'Toe ek vroeg in 2017 'n miskraam gehad het, was dit so 'n eensame ervaring. Nie een van my vriende het gepraat oor miskrame nie - dit is net nie iets wat in die openbaar bespreek word nie. En toe sê my man vir my: 'Babe, dink jy dat jy die enigste vrou is wat hierdeur gaan?' Ek was soos: 'Wel, nee ... maar tog praat niemand oor hierdie dinge nie, ten minste in my kringe.' Ek het dus soos die enigste gevoel. Swart vroue voel voortdurend om supervrou te wees — om sterk te wees. Ons is die mammas, die beste vriende, die werkers, die ruggraat van die gesin. Sukkel jy om natuurlik kinders te hê? Dit is 'n teken van swakheid wat jou minder as 'n vrou laat voel. Dit gaan net soveel oor stigma as vir trots. ”

Tyra Banks

Dit kan lyk asof Tyra lyk asof dit 'n supermodel en sakevrou is, maar sy was een van die eerste bekendes wat die gesprek rondom vrugbaarheid begin het en sukkel om swanger te raak, en het ons voortdurend daaraan herinner dat ons nie alleen in ons TTC-stryd is nie.

"Sedert ek 24 was, het ek elke jaar gesê: 'Ek sal oor drie jaar kinders hê'," sê sy. 'Ek het dit telkens weer gesê.' Vervolg banke, "As u soos: 'OK, ek gaan dit net doen', dan is dit nie so maklik as u ouer word nie." Sy het waarlik verduidelik: "Ek het nie baie gelukkige oomblikke daarmee gehad nie, baie traumatiese oomblikke."

Tia Mowry

Tia was in die negentigerjare die helfte van suster suster en die akteur was 'n geruime tyd eerlik en open met haar endometriose en vrugbaarheidsprobleme. Haar boodskap is dat as jy niemand sien wat soos jy lyk en op dieselfde manier ly as jy nie, dan word dit dinge nog moeiliker en ly jy in stilte. Dit maak dit noodsaaklik dat die gesprekslyne oopgemaak word!

'Gedurende al my probleme om swanger te raak, het ek nooit probleme gehad om my familie of vriende te openbaar oor wat ek deurgemaak het nie. Sodra ek van my endometriose te wete gekom het, het ek my tweelingsuster gesê omdat ek haar wou laat weet vir die geval dat sy dieselfde sou moes hanteer. (Gelukkig het sy dit nie.) Die eerlike ding vir my was om my toestand met die publiek te deel. Om die een of ander rede dink mense dat u lewe altyd perfek is as 'n 'bekende persoon'. '

Gabrielle Unie

Die aktrise Gabrielle het die hartseer van verskeie miskrame ondervind en het in die openbaar gesê dat “my liggaam al drie jaar lank gevange geneem het om swanger te raak, of hy IVF het, in die middel van 'n IVF-siklus is of uit IVF kom. ".

By IVF babble, is ons ten volle toegewyd aan die belangrikheid van die verbreking van die stilte en taboes rondom vrugbaarheidstryd. Om hierdie rede, wOns is so geëerd om deel te wees van die Fertility Show Africa!

Hierdie geleentheid is die eerste in sy soort op die vasteland van Afrika en ons is baie trots daarop om 'n borg van die Ondersteuning-afdeling te wees om die Afro-Karibiese gemeenskappe aan te moedig om gesprekke rondom onvrugbaarheid te begin.

Die Vrugbaarheid toon Afrika word op 6 gehouth - 7th Maart 2020 by die Gallagher-konferensiesentrum, Johannesburg, Suid-Afrika

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by