IVF babbel

Thora Negg om aanmekaar te hou

Tydens my eerste IVF-siklus was ek onbewaak en oop. Ek was hoopvol, positief en miskien 'n bietjie naïef. Ek het geglo dat eerlikheid die beste beleid was.

Wanneer nabye familie en vriende die voorspelbare en standhoudende vraag gestel het 'wanneer kry jy 'n baba?' Ek het hulle openhartig bygewerk met die intieme besonderhede van my IVF-reis. Ek het 'n oopboekbenadering gevolg. Ek het aankondigings op sosiale media verwaarloos, maar diegene wat ek persoonlik ontmoet het, het die onvervalste waarheid gekry.

Op 'n sekere vlak het ek geglo dat eerlik met vriende en familie daardie verhoudings sterker en ryker sou word

Dit was nie die maklikste opsie om met IVF te praat met diegene wat nie deur onvrugbaarheid aangeraak is nie, en dit het in werklikheid soms gelyk aan 'n taboe-onderwerp. Maar dit was my waarheid. En ek het gevoel dat ek die fineer wil afskil en die werklikheid van 'n anders glansryke lewe openbaar. Toe ander vriende deur moeilike tye gegaan het, het ek my eie worsteling met vrugbaarheid gedeel in hierdie oortuiging dat ek die waarheid vertel het wat ook outentiek was.

Daar is 'n paar redes waarom hierdie benadering weer goedgekeur het

Terugskouend is die eerste redelik voor die hand liggend. As almal weet dat u IVF deurgaan, sal almal vir opdaterings vra. En as dit misluk (wat dit statisties waarskynlik sal doen), moet u hierdie nuus ten minste een keer aan almal oordra. Dit beteken dat die woorde 'dit het nie gewerk' oor en oor deur u lippe gaan en die grimmige gevoelens elke keer weer moet opduik - nie ideaal nie.

Die tweede rede - veral vir my reis - was die onverwagse wolf in skaapsklere

'N Beleid van openheid kan dit duidelik maak dat ander ook op dieselfde reis is. Veral een meisie - die vrou van my man, wat ons Lola sal noem, was besonder opgewonde. Sy het al een mislukte ronde IVF deurgemaak. Lola het baie belanggestel in my status en het my gereeld gekontak om opdaterings te kry. Ons het die proses, die hoogte- en laagtepunte bespreek, en ons ervarings gedeel. Of ek het dit ten minste gedoen. Terwyl ons mekaar gesels en 'n boodskap gestuur het, het ek met haar tweede ronde bly vra waarheen sy besig was. Sy het 'n paar keer geantwoord dat hoewel sy die simulasiefase voltooi het, sy nog nie die oordrag gedoen het nie, aangesien sy nog nie gereed was nie.

Swangerskap aankondigings

'N Maand was vinnig vorentoe en ons eerste poging tot IVF het misluk. Al die embrio's was weg en ons was nie swanger nie, nie eers naby nie. Toe Lola vra, het ek hierdie opdatering gedeel. En kort daarna het my man 'n oproep van Lola se man (sy beste maat) gemaak om die opwindende nuus te leer dat hulle meer as vier maande swanger was.

'N Voel van erkenning het oor my gewas. My man het die nuus vir my herhaal, vol van geluk vir sy goeie vriend, heeltemal onbewus van die seer en verraad wat ek gevoel het. Sy het die hele tyd vir my gelieg. Nou, ek waardeer dat dit geheel en al na die oordeel van 'n persoon is of hulle besluit om te deel of nie. Maar Lola het diep gegrawe vir al die besonderhede van my ervaring en sy het gekies om nie weer te gee wat sy van my wou hê nie. Waarom sou iemand aanhou om 'n ander te boodskappe om al hul gevoelens en ervarings te meet sonder om dieselfde te doen?

Hoe sou Beyonce optree?

Uiteindelik het ek 'n e-pos ontvang om verskoning te vra, met die verduideliking dat sy haarself “beskerm het omdat hulle nie die proses wou beywer nie”. Tydens 'n reeds stresvolle ervaring, wie het egter die bykomende gevoelens van verraad nodig deur 'n 'vriendin' wat heeltemal teen die Girl Code optree. Eerder as om mekaar te bemagtig (op die regte manier Beyoncé of Amal Clooney), het sy van groot hoogte af op my neergesak terwyl sy in die geheim die opwinding van haar eie swangerskap geniet het. Beyoncé sou dit beslis nie regkry nie.

In moeilike tye openbaar mense hul ware kleure. Ek hou haar nou byderhand en maak nie saak wat die resultaat van my vrugbaarheidsreis is nie, ek kan nooit sien dat ons weer naby is nie.

Moeilike tye veroorsaak dat mense gereeld instinktief onttrek, selfgesentreerd raak en selfsugtig wees. Ons is almal skuldig daaraan, alhoewel dit op baie verskillende maniere kan manifesteer. Lola dink dat sy niks verkeerd gedoen het nie. Sy het gedoen wat sy moes doen om dit deur te gaan.

Ek kan onthou dat ek by 'n nuwe pasiënt-inleiding in 'n ouditorium vol paartjies, byna 300 mense, gesit het. Terwyl die aanbieding voor my afspeel, kyk ek rond en wonder watter een van die paartjies hier sou misluk en wat sou slaag. Hoop dat ek een van die min sou slaag. Wens dit. Gewillig. Fokus net op myself.

Dit is 'n eensame pad

Die waarheid is dat dit 'n eensame reis is, met 'n onbekende - en soms brutale - uitkoms. Probeer soos hulle wil, die meeste van diegene wat nog nooit onvrugbaarheid ervaar het nie, verstaan ​​onvermydelik diegene wat die stryd verduur, of verstaan ​​hulle ten volle. Die enigste wat kan, is diegene wat dit deurgemaak het.
â € <
As u dus die kans kry, doen die moeite. As u volgende op 'n ope dag is omring deur ander angstige, angstige, hoopvolle pasiënte om te wees, probeer om 'n glimlag te deel of begin 'n gesprek. dit kan iemand dalk net 'n bietjie beter, kalmer of gerus laat voel dat hy nie heeltemal alleen is nie, en dat dit net 'n goeie ding kan wees.

Sterkte, my mede-vrugbaarheid sukkel vriende,

Thora Negg x

DISCLAIMER:
IVF is 'n waagstuk en almal se vrugbaarheidsreis is uniek.
Ek is nie 'n mediese dokter, vrugbaarheidsafrigter of sielkundige nie.
Ek het geen idee wat my storie gaan wees nie, maar ek sal dit openlik en eerlik deel.
Hopelik bied dit u hoop en gerusstelling.
En moenie vergeet nie, onder al die heeltemal geregverdigde, deurmekaar emosies is daar steeds 'n sterk vrou in die kern - volg u instinkte en vergewe uself, dit is nie u skuld nie X

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.