IVF babbel

Drie eenvoudige stappe wat mans kan neem om hul maats tydens die vrugbaarheidsreis te ondersteun

Keegan Prue, skrywer van Die IVF Pa bied sy ondersteuning en leiding aan....

Hierdie DM het laat op 'n Sondagaand by my Instagram-inkassie ingeloer:

"Haai, ek was baie bly om jou IVF Dad-rekening te vind. Ek en my vrou het die afgelope jaar gesukkel om swanger te raak, en het onlangs uitgevind dat ons waarskynlik IVF sal moet doen om ons 'n kans te gee om kinders te hê. Om eerlik te wees, ek is oorweldig. Ek wil ondersteunend wees, maar ek voel dat ek sterk moet wees gegewe wat ons in die gesig staar. Ek het dit nooit verwag nie, en weet nie regtig die eerste ding van vrugbaarheidsbehandelings nie.

 Ek dink ek soek net enige raad wat jy kan gee ... waar moet ek selfs begin?”

Sedert ek aktief geword het in die vrugbaarheidsgemeenskap en my boek gepubliseer het, Die IVF Pa, Ek het soveel boodskappe ontvang van mans wat hulle op presies hierdie plek bevind. En ek kan vereenselwig. Ek het vyf jaar gelede net so gevoel toe ek en my vrou die eerste keer besef het ons sukkel om swanger te raak: oorweldig, verward, ontsteld en wonder waar om te begin.

Maar bowenal wou ek my vrou Olivia so goed en so volledig as moontlik ondersteun. Dit is uiteindelik wat ek vind dat die meeste mans ook tydens vrugbaarheidsbehandelings wil doen.

So sonder meer, hier is drie eenvoudige stappe wat mans dadelik kan neem om hul maats tydens die vrugbaarheidsreis te ondersteun.

Bestudeer en leer oor hoe vrugbaarheidsbehandelings werk

Ek sal nooit die eerste keer vergeet dat ek na 'n vrugbaarheidspodcast geluister het waar iemand hul reis in volle, ongeverfde detail gedeel het nie. Ek was heeltemal deurmekaar! Is daar skote betrokke? Dit kan duisende kos? En daar is geen waarborg dat dit sal werk nie? Ek het baie gehad om te leer, maar ek het die volgende paar weke spandeer om elke podcast, blog en ander bron wat ek oor vrugbaarheidsbehandelings kon vind, te verslind.

Ek het gevind dat hierdie leerperiode my om 'n paar redes gehelp het om my vrou beter te ondersteun. Eerstens het ek gevoel dat ek beter in staat was om aan besprekings oor moontlike behandelings deel te neem, en dat ek goed toegerus was om aan gesprekke met ons vrugbaarheidsdokters deel te neem terwyl ons na klinieke begin uitreik het.

Tweedens, en nog belangriker, het die versterking van my begrip van hoe vrugbaarheidsbehandelings werk my gehelp om empatie te hê, te verstaan ​​en te waardeer die hoeveelheid werk en pyn wat dit van Olivia sou verg. Ek was eerlikwaar in verwondering dat sy bereid was om deur alles te gaan wat IVF sou behels om ons 'n kans op ons drome te gee. Om hierdie kennis te hê, het my selfs meer geïnspireer om te verseker dat ek ondersteun en wys haar dankbaarheid.

Doen jou deel – kyk en verbeter jou spermgesondheid!

Een van die opwindende statistieke wat ek vroeg teëgekom het met die navorsing wat ek sopas beskryf het, was dat huidige studies soveel as 40-50% van onvrugbaarheid gevalle behels manlike faktor kwessies. Alhoewel ek bereid was om te doen wat ook al nodig was om ons kans op IVF-sukses te verhoog, het hierdie feit werklik getref deur te verduidelik hoe krities dit was om my saadontleding so gou moontlik te kry en om te leer oor maniere om my spermgesondheid te verbeter.

So ouens, maak seker dat jy jou deel doen: kry so gou as moontlik jou semenontleding. En nog beter, neem stappe om jou spermgesondheid te verbeter. Alhoewel daar geen silwer koeël is nie, genereer die liggaam nuwe spermselle binne ongeveer 2-3 maande, so volgehoue ​​pogings van jou kant kan jou swemmers voorberei en optimaliseer om die beste kans op sukses te gee. 'n Paar maklike plekke om te begin? Werk daaraan om jou inname van verwerkte voedsel te verminder en kies eerder meer vrugte en groente. Integreer meer geleenthede vir oefening in jou week (dit kan so eenvoudig wees soos 'n lekker lang stap of stap). En natuurlik, kyk om alkohol-inname te verminder en as jy rook – hou op!

Jy hoef nie al hierdie dinge gelyktydig te doen nie, maar onthou: ons vennote gaan deur soveel – dit is die minste wat ons kan doen! Ouens kan ook vind dat dit ook goed voel om duidelike aksies te doen wat jy kan neem om jou deel te doen, en jou iets gee om op te fokus. Die belangrikste is egter dat die neem van hierdie stappe om jou spermontleding te kry en te werk om jou spermgesondheid te optimaliseer, wys jou maat dat jy die vrugbaarheidsreis regtig beskou as iets waarin jy is saam.

 Verbind tot oop kommunikasie en deel jou gevoelens

 Goed manne, het julle daardie laaste item gelees en 'n bietjie senuweeagtig begin raak? Ek verstaan. As mans spandeer ons ons hele lewe om boodskappe van die samelewing te hoor dat die deel van ons gevoelens, veral wanneer ons hartseer of ontsteld is, nie reg is nie, of nie iets is wat “regte mans” doen nie. Ons het nie tyd om al daardie stereotipiese en skadelike boodskappe hier uit te pak nie, maar weet net dat as oopmaak oor jou gevoelens die engste deel van jou vrugbaarheidsreis is, jy nie alleen is nie.

Om 'n ondersteunende vennoot tydens onvrugbaarheid te wees, sal egter oneindig makliker wees as jy jou kan verbind om oop te maak - net 'n bietjie op 'n slag - en daardie gevoelens met jou maat te deel.

Hier is 'n paar wenke wat jou kan help om oop te maak:

  • Begin deur 'n bietjie te skryf. Haal net 'n stuk papier en pen uit en skryf neer hoe jy voel oor die stryd op jou pad na ouerskap. Jy hoef hierdie skrywe vir niemand te wys nie, maar dit kan jou regtig help om net te begin identifiseer wat jy voel. Probeer om te begin deur die spasie in hierdie sin in te vul: "Om te sukkel om swanger te raak, laat my ______ voel." Skryf dan verder van daar af.
  • Beplan 'n bietjie tyd om met jou maat te bespreek hoe jy voel terwyl jy iets aktiefs doen - dalk loop of ry. Baie mans vind dit makliker om oop te maak terwyl hulle iets doen, eerder as om te “sit om te praat”.

Beweeg vorentoe in die reis

'n Paar weke later, nadat ek 'n paar raad gedeel het, net soos die drie wenke hierbo, het ek terug gehoor van die man wat vir my die boodskap op Instagram gestuur het.

"Hallo weer Keegan ... dankie vir die wenke wat jy gedeel het. Dit was 'n paar weke, en dit was nie maklik nie, maar ek voel dat ek 'n beter begrip kry van wat om te verwag tydens IVF. En ek en my maat het meer gepraat oor hoe behandeling kan wees, waaroor ons senuweeagtig is en watter soort keuses ons dalk moet maak. Dit is stap vir stap, maar ek voel soos 'n sterker vennoot in hierdie baie moeilike proses.”

 Om te sê onvrugbaarheid is moeilik is 'n understatement. Dit is een van die moeilikste dinge wat enige iemand ooit sal deurmaak. Maar ek hoop dat hierdie drie klein wenke ander daar buite sal help terwyl jy die reis aanpak. Alhoewel dit konstante toewyding verg, is dit moontlik om jou verhouding met jou maat te versterk en te verdiep, selfs deur baie moeilike tye. Bo alles, as jy sukkel, weet daar is baie hulpbronne daar buite, van boeke tot die gemeenskap van ondersteuning aanlyn. En soos ek altyd sê- my inbox is oop. As ek kan help, moet asseblief nie huiwer om uit te reik nie.

Jy kan Keegan volg op Instagram @TheIVFDad, of op sy webwerf TheIVFDad.com. Sy boek, The IVF Dad, is beskikbaar op Amazon (skakels hieronder!) 'n Gedeelte van die opbrengs van die boek gaan na ondersteuning van organisasies wat toelaes maak om gesinne te ondersteun om vrugbaarheidsbehandeling te bekostig.

Keegan Prue is 'n skrywer en opvoeder van die deelstaat New York. Keegan en sy vrou se onvrugbaarheidsreis het twee rondtes van IVF, twee miskrame en drie embrio-oorplasings behels, wat uiteindelik gelei het tot die geboorte van hul twee dogters in 2020 en 2022. Nadat Keegan hierdie moeilike pad na ouerskap verduur het, het Keegan besluit om 'n boek te skryf, Die IVF Pa, om hul storie te deel en om mans en paartjies in te lig en te bemagtig sodat hulle mekaar deur hul vrugbaarheidspad kan ondersteun. Deel van die opbrengs van elke kopie van Die IVF Pa verkoop gaan om stigtings te ondersteun wat toelaes aan paartjies maak om die koste van vrugbaarheidsbehandeling te ondersteun. Jy kan met Keegan op Instagram kontak maak @TheIVFDad, en by TheIVFDad.com.

Keegan E. Prue, skrywer van The IVF Dad vertel ons sy storie

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.