IVF babbel

U het ons vertel hoe IVF u laat voel het

Hoe voel IVF? !! Dit is die brandende vraag wat ons almal wou weet voordat ons ons IVF-reise onderneem het. Ons reageer almal verskillend op IVF, maar daar is algemene simptome wat gedurende die verskillende stadiums kan voorkom (kliek hier om meer oor hierdie simptome te lees) Maar ons wou van u hoor, daarom het ons die TTC-gemeenskap die vraag gevra - hoe sou u IVF beskryf?

Dit is wat hulle gesê het:

U krag van liggaam en gees sal getoets word

'Ek was baie gelukkig om byna 5 jaar gelede 'n gesonde babaseuntjie te baar tydens ons 4de IVF-siklus. Ons het vir rondte 5 gegaan, maar dit was onsuksesvol. Ons het op die punt gestaan ​​om ronde 6 te ontmoet, ons konsultant en alles ontmoet voordat ons besef het dat my liggaam en verstand net nie meer kon uithou nie. Ons het die massiewe besluit geneem om te stop. Ons het ons wonderlike babaseuntjie. Ek dink ek het vyf jaar later baie van die ervarings en herinneringe van ons IVF-siklusse begrawe of probeer begrawe, want ek raak steeds angstig, hartseer en bang as ek te veel daaraan dink. IVF is moeilik, veral as u meermale gaan. Jy kan nie die swangerskap geniet nie, want jy is so bang dat iets verkeerd gaan. Maar ek sal dit alles weer doen! Ek en my man is een van die gelukkigste paartjies ter wêreld - IVF het vir ons gewerk! Om ouers te wees van ons wonderlike klein seun, het al ons drome verwesenlik. Vir enige paartjie wat vir die eerste keer gaan, gaan dit net in die wete dat u liggaamskrag en gees getoets sal word - maar u ervaring sal uniek wees vir u. '

So baie afsprake

“Hoe sou ek IVF beskryf !! Toepassings na toepassings, voortdurende oordink! Hormonale, geluk- soveel newe-effekte !! So dreinerend !! Maar die wonderlikste gevoel om te weet dat jy pragtige klein embrio's geskep het. '

Druk op verhoudings

'Te veel emosies om onder woorde te bring en is nog steeds op ons reis. Een ding wat ek wel as vanselfsprekend aanvaar het, was die impak wat dit op ons verhouding as egpaar sou hê. Dit is so moeilik. ”

Spuit jouself

'As iemand wat bang is vir naalde, was my grootste vrees om myself in te spuit. Ek het vir my kêrel gesê dat hy dit sal moet doen, maar as dit daarby kom, laat ek hom nie toe nie. As iemand my sou seermaak, sou dit ek wees. IVF is die moeilikste reis waarop ek was en ek het dit al 'n paar keer gedoen. Ek was een van die gelukkiges en dit het 3de keer gelukkig gewerk! Die keer dat dit nie werk nie, is dit moeilik om met mense oor te praat. U het 'n embrio gehad wat nie ingeplant het nie. Was dit 'n miskraam, hoe treur u? Dit is moeilik."

IVF is nie 'n vinnige oplossing nie

'Dit is 'n lang reis! Ek het daar geen mediese probleme of komplikasies op gehad nie en dit in dieselfde situasie gelaat, maar dit was nog 'n lang en moeilike reis. Daar is rowwe dele en gladde, konstante toetse en afsprake. Dit blyk dat die inspuitings die maklike deel is! Ek het twee baie positiewe eierversamelings gehad, waar ek deurgaans ondersteun en ingelig was. Gelukkig het ek geen newe-effekte gehad nie, behalwe die hartseer van twee vroeë verliese en mislukte oordragte. Dit is wat vermoeiend is; teen die einde het die opgewondenheid verdwyn, wat hartseer is selfs as jy swanger is. Ek sou vir mense sê dat hulle nie 'n vinnige oplossing moet verwag nie en dat IVF u probleme moet oplos. Net omdat u 'n positiewe toets het, het u steeds die uitdaging om swanger te bly en 'n gesonde swangerskap voort te sit. Al wat ek twee jaar later gesê het, is ek nou in my tweede trimester en hoop ek op 'n gesonde baba in November. ”

Hou vas aan hoop

'Ek het IVF altyd gesien as HOOP. Daar was altyd 'n kans. Toe dit nie werk nie, het ek myself gepraat, my 'afgestof' en daarna uitgesien om weer voort te gaan - want daar was altyd hoop en 'n kans dat dit sou werk. Elke keer as ons misluk, het ek my man belowe dat ons 'n kind sou hê. Alhoewel ek die een was wat 'n lae vrugbaarheid gehad het, moes ek sterk bly vir my man. Dit het ons jare en jare geneem, maar ons het nou 'n pragtige seun. '

Uitputtend en emosioneel

'Baie dreinerend. Jy raak 'n gevoelloos gevoel vir teleurstelling. As jy aanhou om terug te slaan, is dit moeilik. Ek het gedink IVF is die oplossing en dat ons net 'n kind uit die rondte sou hê. Ek het die druk op my, ons verhouding en die daaglikse lewe onderskat. Alles word uitgestel en bewerkstellig. Ons begin pas met ons derde ronde, en hoop dat ons die derde keer gelukkig is. Uitputting en emosioneel is die twee woorde waarmee ek sou verband hou! ”

10x meer hormonaal as om op my periode te wees

'Ek het IVF emosioneel uitputtend gevind. Ek was so bekommerd oor die tydsberekening van die inspuitings, die pyn van die inspuitings self. Elke skandering om follikelgrootte te kontroleer, was onpersoonlik en bekommerd. My kliniek was egter wonderlik. My newe-effekte was opgeblasenheid, sproei en 10x meer hormonaal as om my maag te kry! Ek het nooit gedink ek sou sê dat ek dit weer sou doen nie, maar ek sou dit eintlik doen! Eierversameling was bisar, bietjie seer na, oordrag was ongemaklik, maar nie vreeslik nie. Ek wens ek het 'n bietjie meer inligting oor die kwaliteit van my eiers gehad, maar ek dink dit is omdat ek dit nie gevra het nie, en daarom is die inligting nie aangebied nie. Ek het twee embrio's in 2018 laat oordra en my tweeling is in 2019 gebore. Ek het drie embrio's in die vrieskas oor! '

Hartseer as dit misluk

'Emosionele en fisiese rollercoaster. IVF het my aanvanklik hoop gegee, maar ek is tans halfpad deur my vierde siklus en sukkel om positief te wees en is nie bevrees vir die hartseer en teleurstelling wat u voel as dit misluk nie. U belê alles in hierdie proses vir wat my ervaring baie min beloning gehad het. Ek hoop wel dat ek eendag anders sal voel, maar dit was tot dusver moeilik en breek my hart van voor af as dit misluk. ”

Geestelik uitdagend

'Ek het dit geestelik uitdagend gevind, maar ek het daarop gedink dat dit gaan werk! Ek het 6 maande vantevore akupunktuur gehad en dan weer die oggend van eieroordrag. Ek het aan die begin 'n allergiese reaksie op die inspuitings gehad en op die inspuitplek geswel. Ek het altesaam net 7 eiers gehad, maar ek het net 1 nodig gehad. Ek het 2 teruggesit, het op vakansie gegaan terwyl ek daar was. Ek is 12 weke in die bed gesit terwyl ek daar was, maar 1 het vasgehou en hy is nou 8! Ek was so gelukkig om die eerste keer te val en by die einddoel uit te kom. My hart gaan uit na almal wat deur IVF gaan. ”

Oor die ontleding van elke draai

'Ek het beslis die stimuleringsfase makliker gevind as wat ek gedink het, aangesien ek net 'n roetine met die inspuitings gekry het - alarm het afgegaan, kombuis toe gegaan, hande gewas en daarmee aangegaan. Geestelik was die stuk na die oordrag moeiliker - om elke twak te ontleed, alles op progesteroon te blameer en hoop te hê en positief te bly tot die toetsdag. ”

 Dit is 'n briesie totdat jy verskeie rondes ervaar

'Aan die begin het ek IVF redelik maklik gevind. Die dwelms het my nie te veel gepla nie, die inspuitings was maklik. Ek het deur 4 eieroptelblare gebreek en kon eerlikwaar nie kla nie. Maar vyf jaar later, en nou tot 'n totaal van 5 siklusse (insluitend oordragsiklusse met massiewe dosisse estrogeen, stim inspuitings en verskeie ander vreemde en wonderlike middels) ... talle spesialiste .. en steeds geen baba nie. Nou is dit net sielsvernietigend en namate dit al hoe meer emosioneel dreineer, word die medisyne al hoe minder verdraagsaam. Ek is op die punt waar ek amper droog word met die gedagte om nog 'n oestrogeenpil in te sluk. Die idee van nog skanderings van die baarmoedervulling vul my met vrees en my angsvlakke styg die hoogte in. '

Selfs die sterkste mense sal hul perke laat toets

'Ek het besef dat selfs die sterkste persoon met die BESTE ondersteuning (my man, familie en goeie vriende AMAZING) uiteindelik hul perke het. Jy kan nie vir ewig aangaan nie. Dit is vermoeiend .. dit is 'n oerwonde diep seer wat jy nooit sal verstaan ​​nie, tensy jy dit gedoen het. Ivf werk nie vir almal nie. ”

Hierdie TTC-gemeenskap is ongelooflik. Dankie vir u ondersteuning, u eerlikheid, u kwesbaarheid, u krag, u wysheid

https://www.ivfbabble.com/2020/06/ivf-feel-like/

Voeg kommentaar by