IVF babbel

Asof dit moeilik en lank genoeg was om 'n baba te kry. Deur Amber Mortelman

U kon hierdie letterlik nie opmaak nie. Ek het dae lank dopgehou terwyl al hoe meer klinieke aangekondig het dat hulle die behandeling sluit en kanselleer. Nou glo ek dat daar baie min beskikbaar is, veral vir diegene van ons wat nog nie heeltemal met 'n siklus begin het nie. Dit is absoluut verwoestend vir duisende mense regoor die wêreld omdat hulle sien dat hul drome om ouers te word net so 'n entjie verder wegglip.

Ek het al vantevore geskryf hoe IVF pynlike wagte behels ... hoe eendag soos 'n absolute ouderdom kan voel. So nou, met ons land in die slot en niemand weet wanneer ons selfs uit ons huise mag kom nie, wat nog te sê wanneer ons liggame sal aansluit by klinieke wat heropen en dat hulle ruimte het om ons te sien ... daardie kwellende gewag word na 'n heel nuwe vlak geneem. Die hartseer en woede is tasbaar. Ek kan die stille trane van vroue en mans oor die hele wêreld hoor. 

Ek weet ek moet dankbaar wees (en glo my, ek is) dat ons na 11 rondes, 4 miskrame en 5 jaar van wag, ons babaseuntjie welkom verwelkom het in 2018. Maar nou het ek oorgegaan na die nuwe ruimte van sekondêre onvrugbaarheid en die soeke om ons gesin te laat groei. Ek het gedink dat dit miskien, net miskien, hierdie keer 'n bietjie makliker sou wees. Maar nee.

2020 begin met 'n terugslag en my man is met testikulêre kanker gediagnoseer. Vir weke was dit al wat ons kon hanteer. Gelukkig het hy dit verwyder en later het toetse aangedui dat dit nêrens anders verloop het nie. Ons het dit gevier, maar 'n maand later bevind ons ons nou in die slot. Ons het gehoop om ons VOO-siklus so gou moontlik te begin, maar nou weet ek nie wanneer ons die kans het om te probeer nie. Weereens verloop die pad om selfs 'n baba te hê, nie so goed nie. Maar soos elke ander terugslag probeer ek net glimlag. 

 Ek voel dat ek weer teruggegooi is in daardie wêreld waar oral waar ek kyk ander mense swanger is of babas kry. Ek weet dat ek gelukkig moet voel dat ons nie begin het nie - ek moet soveel immuunonderdrukkingsmiddels neem om ons embrio's te help inplant en om hopelik swanger te bly dat my risiko om ernstig siek te word as ek die virus kry, die hoogte in sou begin. Nou is dit beslis nie die tyd om 'n aangetaste immuunstelsel te hê nie. Ek weet, en ek verstaan ​​dit. Maar dit help nie regtig nie.

Die maande sal verbygaan en ek word nie jonger nie. Tydens hierdie isolasie word ek 37. Wat vir diegene onder ons wat voortplantingsnavorsing volg, dikwels beskryf word as die begin van die einde. Maar - dit help nie om hieroor stil te staan ​​nie. Ek kan nie teen 'n wêreldwye pandemie veg nie; onvrugbaarheid is op die beste tye groter as ek. Maar COVID-19 is nog groter. Dit is nou groter as die hele wêreld, en ek kan dus net probeer om hierdie afsluiting te aanvaar. 

 So, wat kan ons doen?

Netflix Netflix Netflix - ons weet almal dat goeie TV die beste manier is om tyd te spandeer en nou het ons dit meer as ooit nodig. Voeg 'n bietjie sjokolade by en dan is u gereed vir winterslaap 

Bly fiks - ek is seker almal doen dit, maar dit maak heeltemal sin. Ek weet dat as u werk, dit nie so maklik is as wat dit klink nie, want u sal waarskynlik langer ure werk - ek weet wel - maar ek probeer die toewysing "een stuk oefening" benut. Nou is die dae langer en die aande is perfek vir 'n draf. As u nie 'n hardloper is nie, probeer dan 'n Couch To 5km-app?

Soek nuwe gunstelinge in die kombuis - ek was nog nooit 'n obsessiewe IVF-dieetpersoon nie. Ek het altyd gedink dat dit nie alles was nie, en uiteindelik was dit nie wat dit sou laat werk of nie. Die boek van Zita West het egter 'n paar lekker smoothies en versnaperinge wat ideaal is om u deur die lang middae te bring.

Hierdie tyd is nie lekker nie en beslis nie regverdig nie. Dit is goed om kwaad, hartseer, depressief en alles tussenin te wees. Ons het almal al genoeg deurgemaak - maar hierdie tyd van isolasie sal eindig.

Ek weet dit is moeilik om positief te wees, maar as my ervaring my iets geleer het, is niks verby totdat ek sê dat dit verby is nie. En my motto: "As ek opgee, sal ek nooit kry wat ek wil nie." Hou asb. Jy kan. Skree, skree, huil, gooi dinge (miskien in die tuin). Wat ook al jou beter laat voel. Ten minste totdat ons weet waar die virus eindig. 

 As iemand wil hê dat 'n FaceTime-glas wyn die tyd is wat ek hier is!

 Ambermortelman@yahoo.co.uk

 

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.