IVF babbel

Het TTC 'n stremming op u verhouding met u BFF geplaas?

Ons het onlangs hierdie vraag aan ons Instagram-volgelinge gevra. 68% het gesê hulle voel die spanning. So, hoe kan julle albei hierdie tydperk in u lewens oorleef?

Hoe vind u dinge om mekaar te doen of te sê as u nie meer dinge in gemeen het nie? Is dit moontlik om u vriendskap sterk te hou in 'n tyd dat u so swak voel?

Een leser, wat anoniem wil bly, het ons vertel van die vriendskap wat sy gedink het sy vir ewig sou verloor, die oomblik toe haar moeilike reis na ouerskap begin ...

'Ek sal ons beskryf vriendskap pre-TTC as byna perfek. Ons ontmoet gewoonlik drankies vir middagetes, gaan optredes soek en soek dinge wat ons nie nodig het nie. Ons sal lag en flieks kyk en net hang soos BFF's. Ons het albei lewensmaats gehad en albei het dieselfde toekomsdrome gehad - om ongelooflike loopbaanvroue te wees, perfekte vrouens, en dan uiteindelik 'n gesin te begin.

Twee jaar nadat ek getroud is, het ek besluit ek wil 'n baba hê. My vriend was nie so gereed soos ek om 'n gesin te stig nie, sy was eintlik glad nie gereed nie. Sy wou eers haar huis met haar man opknap, om seker te maak daar is genoeg ruimte vir wanneer sy eendag bereid was om 'n baba te hê.  

Namate die maande verloop, en my periode elke maand aanhou kom, het ek besef dat dit moeiliker sou wees om te swanger as wat ek gedink het. Ek het al my booshede prysgegee; kafeïen, die drank, Ek het kitskos opgegee en suiker. My vriend sou voorstel dat ons koffie gaan drink, maar ek sal 'n kruisementtee bestel - koffieoggende verloor gou hul aantrekkingskrag. Ons sou aandete saam reël, maar weer moes ek by vonkelwater hou. My BFF suig onwillig 'n glas prosecco, en ontbreek duidelik die opwinding wat ons albei gevoel het toe ons die eerste glas sou terugslaan en eis om te weet wat die ander aan die gang gehad het. Die skinder het nie so maklik gevloei as toe ons aandetes vol heerlike wyn en nagereg was nie.

Ons het probeer om ons aandete aan te hou, maar hoe meer ek 'n obsessie het met die kos wat ek geëet het, of eerder die kos wat ek moes vermy, hoe minder wou ek gaan uiteet. As ek eerlik is, het ek gevrees hoe ons gesprekke ontwikkel het om beleefde gesprekke oor die tafel te hê. Ek het alle belangstelling verloor in haar gesprekke oor huisbinne-planne, en ek het 'n afkeer van die nagte met prettige werkskollegas gehad. Ek is seker dat sy nie meer daarin belanggestel het om te praat oor hoe desperaat ek 'n moeder wou wees nie, ek bedoel, wat anders sy het ander vir my gesê, dan sal jy eendag wees.

'Ons vriendskap het gesukkel omdat ons die dinge wat ons gemeen het, verloor het'

Toe ek die brief met my IVF-datum, Ek was vol hoop en opgewondenheid. Ek het gedink dit gaan alles regstel. Ek het my vriend na myne geroep en die nuus gedeel. Alhoewel sy langs my gesit het, het dit gevoel asof ons kilometers van mekaar af was. Ek het haar vertel van die nagte wat voorlê, van inspuitings en hospitaalafsprake. Sy het geluister, my omhels en dan die stilte gevul met nuus oor die toneelstuk waarvoor sy kaartjies gehad het, en 'n nuwe meisie by die werk wat 'n gastelys by ons gunsteling orkes kon kry. Sy was nie ongevoelig nie, maar net my BFF. Sy het nie verander nie, maar ek het, bedoel ons het. Ons vriendskap het gesukkel omdat ons alle dinge gemeen verloor het.

Vier mislukte rondes van vrugbaarheidsbehandeling later, wat oor twee jaar strek, was ons vriendskap nie dieselfde as wat dit vroeër was nie. Ons sou mekaar sien, maar ek sou altyd voorstel om dinge te doen soos om teater toe te gaan of flieks te doen, sodat ons nie gesprekke hoef af te dwing nie. As ek terugkyk, dink ek dit was dalk ons ​​reddende genade. Ons kies altyd 'n baie opgewekte film, een wat my sal laat lag (en dit het baie gekos om my te laat lag). My BFF pak vir ons 'n 'liefdesmiddagete' soos sy dit noem. Dit sal altyd 'n lieflike klein middagete met gesonde versnaperinge en vonkelwater wees, sodat ek nie deur die soet springmielies en vetterige worsbroodjies versoek word nie. Ons sou die film kyk en dan skei. Ek sal altyd later 'n teks kry wat sê: "Ek is lief vir jou".

Alhoewel ek ons ​​TTC-vriendskap, met sy ryk gesprekke, geskinder en gegiggel, gemis het, het ek altyd geweet dat dinge uiteindelik weer normaal sou word sodra ek 'n moeder geword het, of ten minste het ek gehoop dat dit sou gebeur. Ons vriendskap het oorleef, want ons het albei vasgehou aan die hoop dat ons eendag weer op dieselfde bladsy sou wees. Maar realisties, sou dit ooit gebeur? As ek in my volgende ronde swanger sou word, sou ons steeds op verskillende bladsye gewees het, en as ek eerlik is, sou ek elke dag tot my beskermengel bid, my vriend sou nie aankondig dat sy skielik swanger was nie. Ek weet dit sou my doodgemaak het. Ek het gehoop dat haar opknappings net sou aangaan totdat ek geweet het my behandeling werk.

Toe het ek eendag 'n kaart in die pos gekry. Dit lui: 'My liefling BFF, ek is so trots op jou. Ek sal miskien nooit weet wat om te sê nie, maar weet dat ek altyd hier vir u sal wees '. Binne die kaart het sy 'n pynappelpen toegemaak. Ek weet nie hoe sy van die pynappelpen weet nie, maar dit het soveel beteken. Sy het ondersoek ingestel ondersteuningsgroepe vir my omdat sy weet dat haar ondersteuning net nie genoeg was nie.

Ek is geseënd om so 'n ongelooflike vriend te hê. As daar iets is, het sy die spanning van ons verhouding beter as ek hanteer.

Dus, ek wil graag die dinge wat ons deurgemaak het, met u deel

  • Weet dat dinge moeilik kan raak, maar dit hoef nie die einde van u vriendskap te beteken nie
  • Doen dinge wat julle albei laat lag, soos om film toe te gaan. Vermy groot, swaar gesprekke wat u weet, sal eindig met u vriend wat onstuimig en verlore voel oor ondersteuning.
  • Besef dat jou vriend jou soms nie kan help nie
  • Sluit aan by 'n ondersteuningsgroep of maak 'TTC-vriendskappe' sodat u kan aflaai vir mense wat verstaan ​​hoe u voel
  • Bederf aande saam met jou vriend. Kry 'n paar oulike nuwe parabenvrye produkte in en fokus op gesig en naels. Vermy swaar gesprekke.

Ek is nog steeds op pad na moederskap. Ek het ongelooflike vriende in die TTC-gemeenskap gevind wat 'n ongelooflike bron van troos was, maar my BFF is steeds en sal altyd my BFF wees. Ons beplan 'n filmaand vir Donderdag na die regstreekse V&A waaroor u geplaas het. My vriendin sê sy het 'n vraag oor haar eie vrugbaarheid waarmee sy voel dat die dokter haar dalk kan help. Miskien sal ons gouer op dieselfde bladsy wees as wat ek gedink het. '

Ons is baie lief vir u om na die drankiedag by die Agora Fertility Clinic aan te sluit

Ons wil graag u verhale hoor. Hoe gaan dit met jou en jou vriend? Wil u u vriend saambring na die TTC na die drankavond wat ons op Dinsdag 21 Mei om 6.30:XNUMX in Brighton organiseer met die Agora Fertility Clinic.

Die aand gee u die geleentheid om die briljante breine van te kies Carole Gilling- Smith en ander ongelooflike kundiges van die kliniek, terwyl hulle mans en vrouens op hul vrugbaarheidsreis ontmoet.

Deur u vriend na die aand toe te nooi, gee u hulle die geleentheid om u op so 'n spesiale manier te ondersteun

Deur u vriend aan u kant te hê, kan u gemaklik in die kroeg instap, soos u ook al gedoen het voordat u met die behandeling begin het, en laat hulle by u wees, luister en miskien verstaan ​​wat u deurgaan terwyl u met die dokter praat. U laat hulle toe om deel te neem van u reis, sodat hulle 'n beter begrip kan hê van waar u is, waardeur hulle die ondersteuning kan bied wat u nodig het.

As u vriend dit nie kan regkry nie en u graag met iemand wil aankom, waarom dan nie? Nou verbind u u met hul maatjie-stelsel?

Vir meer inligting oor die verbinding met iemand, laat hulle 'n reël trek. U kan nommers voor die byeenkoms omruil en beplan wanneer u vergader.

Ons hoop dat u en u vriend dit kan regkry!

Ons is Dinsdag 1 Mei, 5:1 tot 1:21 by die Pitcher and Piano, Kingsweg 6-9, Brighton BNXNUMX XNUMXNS. Klik as u en u vriend wil kom hier afgelaai word.

Laat weet ons intussen hoe dit met jou en jou beste vriend gaan. Het u enige wenke om u vriendskap sterk te hou? Laat ons 'n lyn by mystory@ivfbabble.com stuur

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .