IVF babbel

Uit die hartseer het iets moois gekom, geskryf vir diegene wat nooit gekom het nie, deur Stacey

Hier vertel die IVF-brabbelleser Stacey Anne Morgan ons oor hoe sy haar angs na skryf gekanaliseer het en illustreer 'n rymende kinderprenteboek oor IVF 

“My naam is Stacey, ek is 33 jaar oud. Ek is al 6 wonderlike jare met my ongelooflike man getroud. Ons woon op die oomblik in Oman vir my man se werk, en saam het 'n hondebaba genaamd Kodie, wat regtig die oulikste is. Ek het 'n super cool stiefseun genaamd Liam in die VK. Ek het die grootste deel van my volwasse lewe in laerskole en kleuterskole gewerk, en is net mal daaroor om by kinders te wees – hulle is soveel pret en bring die groot kind in my na vore!

“Ek het slegte periodes gehad sedert ek op skool was en die gekombineerde pil het gehelp om die pyn te beheer, maar toe ons besluit het om vir 'n gesin te probeer soek, is dit toe dat my pyn soveel erger geword het. 

“Vier jaar van chroniese menstruasiepyn, vier jaar se probeer verskillende medikasie en vier jaar van die frustrasie van onverklaarbare onvrugbaarheid.

“Ek het van die begin af geweet wat fout is met my, maar ek het elke medikasie probeer omdat ek gehoop het dit sou iets wees wat maklik met 'n pil reggemaak kan word. Dit het my geneem om 'n ineenstorting in die dokterskantoor te hê vir iemand om werklik na my te luister. Daar is 'n geskiedenis van endometriose in my familie en ek het al die tekens, hoekom is dit so moeilik om gediagnoseer te word?

“Uiteindelik het ek my eerste laparoskopie gehad ('n chirurgiese diagnostiese prosedure wat gebruik word om die organe binne die buik te ondersoek.) Ek was deurspek met endometriose in my baarmoeder, rektum, eierstokke en Fallopiusbuise. Na my Laparoskopie het ons nog 'n jaar gewag want jou kanse om swanger te raak is groter na 'n laparoskopie, maar steeds niks. Om sout by die wond te voeg, is ek en my man nie geregtig op IVF op die NHS in die VK nie, aangesien my man 'n 13-jarige seun uit 'n vorige verhouding het. Dit is blykbaar 'n poskode-lotery, dis net so brutaal, ek was nog nooit 'n mamma nie! Waar is die regverdigheid daarin? Iets moet hier verander.

“Gelukkig het ons die kans gehad om 'n oorsese werk te neem, dit was 'n wonderlike geleentheid vir ons om spaar geld vir IVF.

''n Paar maande gelede het ons met ons IVF-reis begin, ek het 2 eiers laat versamel. Ek het gedurig gedroom en aan ons embrio's gedink, sal hulle oorleef? Wat gebeur met hulle? Op watter stadium is hulle nou?

“Ek het dus daardie angs en bekommernis gekanaliseer om vir hulle 'n storie te skryf. Dit was hoe my boek 'Ek het geweet ek sal jou vind' tot lewe gekom het.

“Ons 2 embrio's het Petrie (Petriskottel) en Ivy (IVF) geword en hul groot groot avontuur is die stadiums van IVF van 'n eier tot baba. Uitgebeeld op die verbeeldingryke manier, nie die kliniese manier nie. Dit is 'n hartverwarmende, goedvoel storie wat geskik is vir alle kinders, maar veral as jy 'n wonderwerk IVF baba het! 

“Ons werklike lewensverhaal het nog nie uitgedraai soos ek in my boek beplan het nie! Een van ons pragtige blastosiste het nie die ontdooistadium gehaal nie en die ander was ongelukkig 'n chemiese swangerskap. Dit sal nou nie 'n wonderlike kinderverhaalboek maak nie?

“Ek wag vir nog 'n laparoskopie voordat ons weer IVF doen.

“Ek het van 'n storie gedroom en dit in 'n boek in werklikheid gemaak. Ek droom daarvan om 'n ma te wees so hopelik sal daardie droom ook eendag werklikheid word. Enigiets wat jou drome verteer is kragtig, reg?

Ek hoop my storie sal ander aanmoedig om nie moed op te gee nie.

“Uit die hartseer het iets moois gekom, geskryf vir diegene wat nooit ontstaan ​​het nie. Weg maar nie vergeet nie, nou sal hulle altyd by my wees.”

Om 'n kopie van Stacey se boek te koop, kliek hier

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by